به گزارش روز یكشنبه ایرنا ، این روزنامه آلمانی افزود : ماه رمضان ، ماه روزه داری مسلمانان ، در آلمان در شنبه شب پایان یافت و ماه جدید آغاز شد . در طول یك ماه ، 1.3 میلیارد مسلمان در جهان تنها در مدت بین غروب آفتاب و طلوع آفتاب روز بعد به خوردن و آشامیدن پرداختند و بقیه روز را روزه داری كردند و به عبادت مشغول شدند .
این روزنامه آلمانی اضافه كرد : صبح روز یكشنبه در برلین، نماز عید فطر ، توسط تقریبا صد هزار مسلمان در80 مركز اسلامی خوانده شد و عید فطر را كه پایان روزه داری است جشن گرفته شد . این عید سه روز ادامه پیدا می كند و تعطیل است .
3 تا 4 هزار مسلمان تنها در مسجد ' سهیتلیك ' كه وابسته به انجمن مذهبی اسلامی ترك است ، این عید را جشن گرفتند . كمی پیش از طلوع آفتاب در برلین ، امام جماعت این مسجد صحبت كرد و سپس نماز عید خوانده شد و مسلمانان این عید را جشن گرفتند.
به نوشته این روزنامه در شنبه شب ، شب اتمام ماه رمضان نیز را بسیاری از مسلمانان در جمع خانواده خود جشن گرفتند . حدود 300 تا 400 مسلمان مومن در طول ماه رمضان هر شب به مسجد مذكور می آمدند كه با هم روزه خود را افطار كنند و نماز را با هم بخوانند .
این روزنامه آلمانی در ادامه افزود : بسیاری از مسلمانان نیز برای جشن عید فطر در جمع خانواده های خود نیستند و صدها و هزاران كیلومتر از خانواده خود دور هستند . این افراد پناهجویان و مهاجران ساكن اردوگاه های پناهندگان در آلمان هستند . برای این افراد در ماه روزه داری بوسیله سازمانها و مردم كمكهایی جمع آوری می شود تا بتوانند این ماه را روزه بگیرند و جشن عید فطر را برپا كنند.
در روز عید ، مسلمانان با جمله ' عید مبارك ' این عید را به یكدیگر تبریك می گویند و در جمع خانواده خود هستند . مردم همچنین با والدین خود و دیگر خویشاوندان و دوستان خود دیدار می كنند . بخصوص كودكان به خوردن شكلات و شیرینی جات می پردازند و هدیه عید دریافت می كنند .
در واقع یك ماه روزه داری و عبادت با یك جشن سه روزه دید و بازدید و هدیه به كودكان و بودن در جمع خانواده پایان می یابد. برای مسیحیان نیز این نوع اعیاد شناخته شده است . این عید مانند عید كریسمس مسیحیان می باشد . اما عید فطر در یك تاریخ نیست و ممكن است مسلمانان در جاهای مختلف دنیا روزهای متفاوتی را عید فطر اعلام نمایند . در واقع ماه رمضان بر اساس تقویم پایان نمی یابد بلكه بر اساس وضعیت ماه تعیین می شود .
در مساجد آلمان طی این سه روز مراسم هایی به مناسب این عید برگزار می شود كه جشن و سخنرانی امامان جماعت و خوردن غذا از جمله این مراسم می باشد .
این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت : مشابه چنین مراسمی در مساجد دیگر به مناسبت عید فطر ، در مسجد ابن رشد – گوته برلین نیز برگزار می شود . این مسجد كه به تازگی تاسیس گردیده است ، زنان نیز می توانند همزمان و در كنار مردان به نماز و عبادت بپردازند و موعظه و سخنرانی نمایند و لازم نیست كه روسری بر سر داشته باشند . این مسجد كه برای مسلمانان لیبرال ساخته شده است، بر روی تمام مسلمانان باز است .
این روزنامه در پایان نوشت؛ عید بعدی مسلمانان، عید قربان می باشد .
اروپام **1908
مترجم : شیرین كسرائی ** ناشر: افشار دارابی
تهران - ایرنا - روزنامه آلمانی ' برلینر سایتونگ ' نوشت : ماه مبارك رمضان در آلمان در شنبه شب پایان یافت و مسلمانان آلمان عید فطر را از یكشنبه و طی سه روز جشن می گیرند .