۵ تیر ۱۳۹۶، ۸:۰۶
کد خبر: 82578044
T T
۰ نفر

نمك دریا را جایگزین نمك یددارنكنید

۵ تیر ۱۳۹۶، ۸:۰۶
کد خبر: 82578044
نمك دریا را جایگزین نمك یددارنكنید

تهران- ایرنا-رئیس مركزتحقیقات ریزمغذی های پژوهشكده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه نمك دریا دارای ید كافی نبوده و مصرف طولانی مدت آن مضراتی هم به دنبال دارد به مردم توصیه كرد به هیچ وجه نمك دریا را جایگزین نمك های یددار نكنند.

وجود ید برای سنتز هورمون های تیروئید اهمیت اساسی دارد؛ در حقیقت غده تیروئید مصرف كننده اصلی ید در بدن است و كمبود آن به اختلالاتی در كار تیروئید منجر می شود.
دكتر حسین دلشاد درگفت و گو با خبرنگارعلمی ایرنا گفت: باتوجه به اینكه نمك دریا ید كافی را ندارد، مصرف طولانی مدت آن در دوران بارداری سبب اختلال عملكرد جنین شده و این اختلال در دوران نوزادی و كودكی خود را به صورت اختلال عصبی، عقب ماندگی ذهنی و روانی و كاهش ضریب هوشی، نشان می دهد.
وی اظهار كرد: نمك های دریا علاوه بر این مشكلات، دارای ناخالصی های زیادی از جمله فلزات سنگین است كه مصرف طولانی مدت آن سبب بروز سرطان می شود.
دلشاد تاكید كرد: تاكنون هیچ انجمن و مراكز علمی داخلی و بین المللی به مردم توصیه نكرده كه مصرف نمك دریا را جایگزین نمك یددار كنند وصاحب نظران ومحققان این حوزه در كشورهای مختلف هم استفاده از نمك دریا را منع كرده اند.
وی به مردم توصیه كرد كه به هیچ وجه از نمك دریا استفاده نكنند و فقط نمك های ید دار را مصرف كنند كه این كار علاوه بر تامین ید مورد نیاز بدن، هیچگونه ضرر و زیانی برای آنان ندارند.
رئیس مركز تحقیقات ریزمغذی های پژوهشكده علوم غدد درون ریز و متابولیسم به تبلیغات در مورد مصرف نمك دریا اشاره كرد و گفت: تبلیغات از طرف برخی افراد سودجو در مورد نمك های دریایی صورت می گیرد كه می تواند سلامت وتندرستی مردم را به مخاطره اندازد كه مسئولان و دست اندراكاران این حوزه باید با اینگونه تبلیغات برخورد قاطع كنند.
دلشاد ادامه داد كه در دنیا از چندین سال پیش و در ایران هم از حدود 30 سال قبل از نمك های یدار برای رساندن ید كافی به بدن استفاده می شود كه توانسته كمبود ید مردم را تا حد زیادی برطرف كند.
وی افزود: استفاده از هر نمكی اعم از پخت و پز یا سایر مصارف روزانه باید نمك یدار باشد تا ید مورد نیاز بدن را تامین كند.
دلشا گفت: هرچند در هنگام پخت و پز مقداری از ید در نمك از بین می رود اما در نمك های یدار موجود در كشور ید به اندازه كافی باقی می ماند تا نیاز بدن را تامین كند.
وی ادامه داد كه ید به دو نوع یدور پتاسیم و یدات پتاسیم تقسیم می شود و معمولا از یدات پتاسیم برای یدار كردن نمك به دلیل پایداری بیشتر، استفاده می كنند ید موجود در یدور پتاسیم در اثر نگهداری و حرارات معمولا از بین می رود.
رئیس مركز تحقیقات ریزمغذی های پژوهشكده علوم غدد درون ریز و متابولیسم گفت: یدات پتاسیم هیچگونه عارضه جانبی برای سلامت فرد ایجاد نمی كند و تبلیغات سوء علیه این محصول از نظر علمی هیچ صحتی ندارد.
علمی ** 1201 **
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور** انتشار:معصومه گلشن
۰ نفر