به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس ديلي، اين مطالعه كه نخستين مطالعه از نوع خود است، نشان مي دهد ذرات آلاينده موجود در هوا و تجمع آنها در سلول هاي خورشيدي، خروجي انرژي ناشي از نور خورشيد را در برخي قسمت هاي جهان بيش از 25 درصد كاهش مي دهد.
بر اساس نتايج اين مطالعه كه در شماره 23 ژوئن مجله Environmental Science & Technology Letters منتشر شده است، بيشترين آسيب وارده به توليد انرژي خورشيدي بر اثر آلودگي هوا در كشورهاي چين، هند و شبه جزيره عربستان مشاهده مي شود.
در اين مطالعه محققان موسسه فناوري Gandhinagar در هند با همكاري محققان دانشگاه 'ويسكانسين' در مديسون آمريكا، كاهش ميزان توليد انرژي پنل هاي خورشيدي را در طول زمان كه كثيف مي شدند، اندازه گرفتند.
اين اطلاعات نشان داد، كارايي پنل هاي خورشيدي پس از هر بار تميز شدن 50 درصد افزايش مي يافت.
محققان همچنين با تجزيه و تحليل نمونه دوده موجود بر پنل هاي خورشيدي متوجه شدند 92 درصد آنها گرد و غبار است و كسر باقي مانده متشكل از آلاينده هاي كربن و يون ناشي از فعاليت انسان است.
درحاليكه ميزان آلاينده هاي ناشي از فعاليت انسان ممكن است اندك به نظر رسد اما اين مطالعه نشان داد ذرات انسان ساز در قياس با گرد و غبارهاي طبيعي بطور موثرتري مانع جذب نور مي شوند. اين موضوع نشان مي دهد مشاركت انسان در كاهش ميزان توليد انرژي بسيار بيشتر از گرد و غبار است.
از سوي ديگر محققان خاطر نشان كردند ذرات آلاينده ناشي از فعاليت انسان كوچك و چسبناك است و تميز كردن آنها را بسيار دشوارتر مي كند.
علمي**2038**1561**مترجم: درنا محمديان**انتشار:مژگان توانا
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران- ايرنا- نتايج يك تحقيق نشان مي دهد، آلودگي هوا ضربه بزرگي به توليد جهاني انرژي خورشيدي مي زند.