۷ تیر ۱۳۹۶، ۶:۴۹
کد خبر: 82579016
T T
۰ نفر
دومین اجلاس سازمانهای «سیكا» با حضور مدیرعامل ایرنا در چین گشایش یافت

پكن - ایرنا - دومین اجلاس سازمان ها و نهادهای غیردولتی و مطالعاتی كشورهای عضو كنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا موسوم به «سیكا» روز چهارشنبه با حضور نمایندگان بیش از 30 كشور جهان و مدیرعامل ایرنا در چین گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، در این گردهمایی بزرگ كه به مدت دو روز در شهر پكن بر پا خواهد بود، محمد خدادی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، كمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و حدود 200 نفر از اعضای دولت های عضو، سیاستمداران، سفرای خارجی مقیم چین و همچنین كارشناسان بین المللی شركت دارند.
محمد خدادی مدیرعامل ایرنا بنا به دعوت رسمی كشور چین برای شركت در این نشست بین المللی، شب گذشته وارد پكن شد.
دستور كار این نشست 25 سالگی سیكا، امنیت و توسعه برای آسیا است و شركت كنندگان در نشست در باره توسعه آسیا، وضعیت امنیتی این قاره، توسعه پایدار قاره آسیا، اعتمادسازی متقابل و چگونگی دستیابی به امنیت پایدار و همه جانبه و جامع در این قاره با یكدیگر بحث و تبادل نظر خواهند كرد.
برنامه توسعه هزاره سازمان ملل، طرح راه ابریشم نوین چین، مبارزه با تروریسم، مقابله با حملات سایبری، نقش رسانه ها در سیكا و در جهان و تحولات اقلیمی از مهمترین محورهای مورد گفت وگو در این نشست خواهد بود و نقش سیكا در عرصه جهانی نیز مورد رایزنی قرار می گیرد.
انجمن مردمی وزارت خارجه و شهرداری پكن با همكاری وزارت امور خارجه و انجمن دیپلماسی عمومی چین این اجلاس را برگزار می كنند.
ایجاد مجمع عمومی غیردولتی سیكا پیشنهادی بود كه «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین ارائه كرد و اجلاس سران آن هم در سال 2014 میلادی در شانگهای برگزار شد.
«چن یوان» (yuan chen) دبیركل این اجلاس در آیین گشایش دومین گردهمایی، پیشبرد همكاری میان كشورها و تحقق صلح در سراسر دنیا را مورد تاكید قرار داد و اعلام كرد كه این مهم دیگر تنها وظیفه دولت ها و سازمانهای دولتی نیست، بلكه در این راه، سازمانهای غیردولتی نیز مسوول بوده و باید مشاركت فعال و جدی تری داشته باشند.
وی با بیان اینكه شرایط ویژه ای در عرصه بین المللی در حال شكل گرفتن است، ضرورت برگزاری نشست های مشترك میان كشورهای عضو جهت پیدا كردن راهكارهای موثر جهت مقابله با چالش های پیش رو را مورد تاكید قرار داد.
او همچنین ابراز امیدواری كرد كه شركت كنندگان در دومین اجلاس سازمانهای غیردولتی سیكا در پكن بتوانند برای چالش های قاره كهن روش های مناسب و تدابیر لازم را یافته و برای رشد و توسعه آسیا گام های اساسی بردارند.
«چن» گفت كه اعضای سیكا باید به طور مداوم تلاش های خود را انجام دهند تا شرایطی همراه با صلح، ثبات و امنیت در منطقه خاورمیانه برقرار شود.
دبیركل این اجلاس تصریح كرد كه از طریق گفتمان می توان تضادها و مناقشات را به صورت مسالمت آمیز در همه نقاط دنیا حل و در صلح و آرامش زندكی كرد.
محمد خدادی، مدیرعامل ایرنا و كمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در حاشیه این نشست بین المللی دیدارهای دو جانبه ای را با تنی چند از مقامات شركت كننده خواهند داشت و با آنان در خصوص مسائل مورد علاقه فی مابین به گفت و گو می پردازند.
اولین اجلاس سالانه سازمان ها و نهادهای غیردولتی و مطالعاتی كشورهای عضو «سیكا» با عنوان «تعامل و تدابیر اعتمادسازی در آسیا» خرداد ماه سال 1394 به میزبانی شهر پكن پایتخت چین برگزار شده بود.
این شهر همچنین اردیبهشت ماه سال گذشته میزبان پنجمین اجلاس وزیران امور خارجه سیكا با شركت 26 كشور از جمله ایران به مدت 2 بود.
سیكا یك ساختار رایزنی و اعتمادسازی و همایش امنیتی محسوب می شود كه از سال 1992 میلادی برگزار می شود.
این سازمان 24 عضو دارد و 9 كشور و چهار سازمان ناظر آن هستند و نزدیك به 90 درصد از خاك قاره آسیا و 72 درصد از منطقه ای كه اوراسیا نامیده می شود، تحت پوشش سیكا است.
جمهوری اسلامی ایران از اعضای دائمی سیكا است و كشورهای عضو سیكا نزدیك به 67 درصد از جمعیت جهان و یك سوم اقتصاد جهان را در اختیار دارند.
با توجه به اینكه چین و هند از قطب های مهم در اجلاس هستند برخی بر این باورند كه این كشورها در حال قدرت نمایی اقتصادی و تجاری خود در چارچوب سازمان هایی نظیر سیكا در برابر آمریكا هستند.
ایده شكل گیری «سیكا» در سال 1992 میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد توسط 'نور سلطان نظربایف' رئیس جمهور وقت قزاقستان مطرح و در سال 1996 میلادی موجودیت یافت.
ایران، قزاقستان، افغانستان، پاكستان، كره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبكستان، تاجیكستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیكا هستند.
آساق**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی