به گزارش ايرنا، گرچه اين اثر گرانمايه و ارزشمند گوشه اي از تاريخ مبارزات ملت ايران را در خطه اي چون ديار كرمان نشان مي دهد ولي آنچه كه بايد نسل جوان به فراخور اين متون از آن آگاهي يابد اين هست كه انقلاب اسلامي به آساني به دست نيامده و بدانند بزرگان اين سرزمين به همراهي و پشتوانه مردم در شكل گيري اين نهال استكبار ستيز چه مشقاتي را قبل و بعد اين نهضت فراگير متحمل شده اند.
آنچه پر واضح است، نسخه نسخه اين كتاب ارزشمند مصداقي روشن از ارادت مردم خطه كرمان به انقلاب و ايران اسلامي است و اين مهم نه به ادعا كه به گواه تاريخ همواره به اثبات رسيده است.
وجود بزرگ مردان و شيرزنان كرماني در مبارزات قبل از پيروزي انقلاب اسلامي گواه بر تاثيرگذار بودن ديار كريمان در حادثه بزرگ قرن يعني پيروزي انقلاب اسلامي است.
و اكنون مركز بررسي اسناد تاريخي وزارت اطلاعات در اقدامي قابل تحسين اقدام به جمع آوري اسناد و تاريخ مكتوب و مستند مبارزات مردان و زنان اين ديار به روايت اسناد ساواك كرده است.
اين مجموعه نفيس و ارزشمند، مبارزات مردم غيور كرمان را در سال هاي 1342 تا 1357 در 15 جلد كتاب با بيش از 20 هزار برگ سند احصا و جمع آوري كرده و قرار است 14 تير سال جاري با حضور مسئولان كشوري و استاني رونمايي شود.
مجموعه كتاب هاي انقلاب اسلامي به روايت اسناد ساواك با بهره گيري از اسنادي كه در بايگاني ساواك در اين سالها در تهران و كرمان براي كنترل انقلابيون تهيه شده به بازسازي روايات اين مقطع تاريخي از تاريخ استان كرمان پرداخته است.
چنانچه گردآوري اين مجموعه شناخت مردمي ترين انقلاب قرن بيستم را ممكن كرده و از شبه افكني ها و تحريف ها در اين بخش به طور قطع جلوگيري خواهد كرد.
هر چند يكي از مهم ترين انتقادات و اتهامات مخالفان نظام به نيروهاي مذهبي موضوع مصادره انقلاب به وسيله روحانيت است كه اسناد اين مجموعه گواه روشني بر بطلان اين گزاره ناصواب و تاكيدي است بر نقش قاطع و اصلي نيروهاي طرفدار امام در توده اي شدن و نهايتا پيروزي انقلاب در بهمن 57 است.
كتاب هاي مذكور نگاهي صرف از زاويه ديد ماموران ساواك به انقلاب اسلامي و انقلابيون دارند و صد البته در بسياري از موارد به وضوح تحليل ها و برداشت هاي مغرضانه خصمانه و كينه توزانه آنها در موضوعات مختلف مشهود است.
و اما از آنجا كه بسياري از فعاليت هاي نيروهاي انقلابي به دور از چشم ماموران ساواك انجام مي شد لذا بسياري از فداكاري ها و اقدامات انقلابيون در اين مجموعه نيامده است.
لذا اين اسناد پاياني مطالعات پيرامون انقلاب اسلامي در استان كرمان نيست بلكه پيش درآمد و مكاني براي تجزيه و تحليل بهتر پژوهشگران و سايرين است.
جلد نخست اين كتاب مقطع زماني دوم خرداد 1342 تا 25 آبان 1364 را شامل مي شود و اين مجموعه در وهله نخست و در بخش مقدمه با اشاره اي به وضعيت جغرافيايي و تاريخي استان كرمان در گذشته و حال شرايط ذهني خواننده را براي پذيرش موضوعات مطروحه آماده مي كند.
اين مجموعه ماندگار و ارزشمند به ذكر وقايع موردي همراه با تصوير اسناد موجود در ساواك مي پردازد به عنوان مثال سخنراني هاي آيت الله سيد يحيي جعفري در مساجد از جمله مسجد جامع در موارد مختلف مطرح شده است.
مركز بررسي اسناد تاريخي وزارت اطلاعات با چاپ كتابي جداگانه به ذكر روايتي منحصر بفرد و دست اول از مبارزات سيد يحيي جعفري به عنوان يكي از مبارزان دهه هاي 40 و 50 در كرمان از نگاه اسناد ساواك مي پردازد.
مطالب و اسناد موجود در اين كتاب بيانگر مبارزات اين مبارز نستوه و همرزمانش با رژيم پهلوي در دوره اي كه مخاطرات و تبعات زيادي را بايد تحمل مي كردند در راستاي تحقق نظامي است.
آيت الله جعفري بارها مورد تذكر و احضار ساواك قرار گرفته و تلفن و رفت و آمدهاي وي كنترل مي شده است.
به عنوان مثال در اين كتاب با استناد به اسناد ساواك آمده است، 'سيد يحيي جعفري در يكم تير 134 با استناد به اسناد ساواك در مورد امر به معروف و نهي از منكر سخن گفته و مردم را به شهامت، پايداري اتحاد و دفاع از حقوق اجتماعي مبارزه و ايستادگي در مقابل ظلم و ستم تا ظهور امام زمان تبليغ و اظهار كرده اموري كه نبايد آزاد باشد آزاد و مواردي كه بايد آزاد باشد تحت قيد و بند قرار دارد.'
وي به نقل اسناد ساواك گفته است 'آيت الله خميني را جاسوس مي خوانند چرا خودشان را معرفي نمي كنند هر قدر ما را تحت فشار قرار دهند مبارزتر و جري تر خواهيم شد'
طبق همين اسناد ساواك آورده است، 'سيد يحيي جعفري در دوم تير 1342 در مجلس روضه خواني كه با ذكر مسائل مذهبي برگزار شد در مسجد جامع كرمان درباره فضائل و اهميت و مقام موقعيت مذهبي آقاي خميني و اينكه سرپيچي از دستورات نامبرده كفر است بياناتي را ايراد كرده است.'
سيد يحيي جعفري كه هم اكنون نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه كرمان است فرزند سيد علي و متولد 1310 شمسي در روستاي جور كوهبنان است، وي يكي از مبازان كرمان است كه نقش تاثيرگذاري در پيروزي انقلاب اسلامي داشته است.
ذكر مسائلي از اين دست رويدادهايي است كه هر چند از وقوع آن سالها مي گذرد اما هنوز جذابيت و زيبايي خاصي براي هر خواننده دل و دين داده به اسلام و قرآن دارد.
حالا قرار است 14 تير ماه جاري نتيجه زحمات انقلابيون و البته گردآورندگان درقالب مجموعه اي نفيس با حضور جمع پرشماري از مسئولان كشوري ، استاني و محلي در كرمان ديار كريمان رونمايي شود.
خبرنگار: نجمه حسني ** انتشار : بهنام احمدي *
3029/ 5054
مقدمه اي بر كتاب انقلاب اسلامي در استان كرمان به روايت اسناد ساواك
۸ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۳۴
کد خبر:
82580543
كرمان - ايرنا - كرمان ديار بزرگ مردان و شيرزناني است كه هميشه تاريخ با ايثار و شهامت خوش درخشيده اند و اكنون كتاب 'انقلاب اسلامي در استان كرمان به روايت اسناد ساواك' كه در 15 جلد با بيش از 20 هزار برگ سند به زيور طبع آراسته شده ، ركوردي بي سابقه در ارادت و سهم كرمان و كرماني در پيروزي انقلاب اسلامي است.