۱۰ تیر ۱۳۹۶، ۸:۰۵
کد خبر: 82581514
T T
۰ نفر
ماگوت تراپي به كمك درمان عفونت زخم جراحي مي آيد

تهران-ايرنا- مديرمركزجامع ترميم زخم و بافت جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران، استفاده از لارو درماني ( ماگوت تراپي ) را درترميم زخم هاي جراحي بسيار موثر دانست و گفت: اين روش جديد را مي توان براي ترميم زخم هاي عفوني ناشي از جراحي استفاده كرد.

عفونت زخم جراحي دومين علت شايع عفونت هاي بيمارستاني در همه كشورها از جمله ايران است و با توجه به نوع بيمارستان، بيمار و عمل جراحي از 3 تا 20درصد متفاوت است. عفونت زخم جراحي به طور متوسط يك تا دو هفته سبب افزايش زمان بستري بيمار در بيمارستان مي شود.
لارو درماني يا ماگوت تراپي روشي است كه در درمان زخم‌هاي مزمن از جمله بيماران مبتلا به زخم مزمن پاي ديابتي يا زخم بستر استفاده مي‌شود. در اين روش، از لارو نوعي مگس به نام لوسيليا سريكاتا (Lucilia sericata) كه به صورت استريل كشت داده شده‌اند، جهت درمان بيماران استفاده مي‌شود.
اين لاروها با استفاده از ترشحات خود باعث حذف بافت‌ هاي مرده و عفوني شده و موجب بهبود وضعيت زخم و در نتيجه تسريع روند ترميم آن مي‌شوند. در حال حاضر «لارو درماني» به عنوان يك روش تاييد شده در برخي از كشورها از جمله ايران براي زخم هاي بستر و پاي ديابتي بكار گرفته مي‌شود.
دكترغلامرضا اسماعيلي جاويد در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: چند سالي است كه لارودرماني براي ترميم زخم هاي بستر و پاي ديابتي استفاده مي شود و از اين توانمندي مي توان براي ترميم عفونت زخم هاي مزمن جراجي هاي شكم ، سينه و قلب كه به فضاهاي شكم راه دارند، هم استفاده كرد.
وي اظهار كرد كه در اين شيوه درماني به جاي اينكه لارو مستقيم برروي زخم ها قرار گيرد در كسيه هاي مخصوص بيولوژيك قرار گرفته و اين كسيه ها با رعايت اصول بهداشتي بر روي رخم ها گذاشته مي شوند تا ترميم زخم هاي جراحي عفوني در زمان كوتاه تري انجام شود.
جاويد ادامه داد كه اين روش پيشرفته تاكنون در اختيار دو شركت آلماني و آمريكايي بوده كه با سعي و تلاش محققان اين مركز موفق به توليد اين محصول در ايران شده ايم.
وي اظهار كرد: از اين فناوري جديد مي توان براي ترميم زخم هاي ناشي ازجنگ ها هم استفاده كرد تا مجروجان جنگي براثر عفونت ناشي از زخم ها جان خود را از دست ندهند.

** لارودرماني 1.5 برابر زمان ترميم زخم هاي مزمن را كاهش مي دهد
مدير مركزجامع ترميم زخم و بافت جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران، گفت: براساس مطالعات انجام شده، لارودرماني 1.5 برابر زمان ترميم زخم هاي مزمن را كاهش مي دهد.
جاويد، زمان ترميم زخم هاي مزمن را حدود سه ماه اعلام كرد و گفت: با استفاده از اين فناوري زمان ترميم زخم هاي مزمن به حدود نصف كاهش پيدا مي كند.
وي تاكيد كرد كه بهره گيري از اين فناوري جديد، علاوه بر كاهش زمان ترميم زخم هاي مزمن، هزينه هاي درماني را هم به صورت چشمگيري كاهش مي دهد و بيمار زودتر را از درد و رنج اين زخم رها مي كند.
جاويد به توجه و مراقبت مناسب از زخم هاي مزمن در مراكز درماني اشاره كرد وگفت:اين زخم ها به دليل عفونت مي تواند مشكلاتي را براي بيماربه وجود آورد كه با لارور درماني مي توان جلوي آنها را گرفت.
وي، توليد كسيه هاي مخصوص بيولوژيك لارو از راهبردي اصلي اين مركز اعلام كرد و گفت: با سعي و تلاش محققان ما، نمونه هاي اين محصول توليد و قابل استفاده بيماران است.
جاويد به تجاري سازي لارودرماني براي ترميم زخم بستر و پاي ديابت اشاره كرد و گفت:محققان اين مركزازچند سال پيش موفق شده اند اين فناوري را در كشور توليد كنند و درحال حاضر در بيش از 50 شهر از اين دستاورد علمي استفاده مي شود.
علمي ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالكريم جباپور** انتشار: گلشن
۰ نفر