محمدرضا محمدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد: یكی از مهمترین آلاینده های زیست محیطی این استان پسماندها است و به منظور مدیریت صحیح ، پسماندها در پنج حوزه عادی و شهری، عفونی و پزشكی، كشاورزی، صنعتی و ویژه تقسیم بندی شد.
وی با ذكر اینكه در هر پنج بخش دچار مشكل مدیریت پسماند هستیم بیان كرد: پسماندهای عادی یك درصد از مجموع پسماندها را به خود اختصاص داده و برای مدیریت این نوع پسماندها، استان به 2 حوزه شمالی و جنوبی با محوریت شهرداری همدان و ملایر تقسیم بندی شد.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان افزود: شهرداری ها با گرفتن مشاور در حال تدوین برنامه ای هستند تا مدیریت پسماند 30 شهرداری استان را به خوبی انجام دهند.
محمدی گفت: مقرر شده كه پسماندهای هر شهر در محل دپوی موقت جمع آوری شده سپس به 2 ناحیه پیش بینی شده در شهرهای همدان و ملایر منتقل شود.
وی اضافه كرد: تاكنون 10 شهرداری در این زمینه همكاری لازم را داشته اند و مابقی شهرداری ها همچنان در محل های سابق اقدام به جمع آوری و انباشت زباله می كنند.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان تاكید كرد: یكی دیگر از اقدامات محیط زیست همدان پیگیری برای به نتیجه رسیدن طرح مدیریت صحیح بازیافت زباله بوده و تا به سرانجام رسیدن این برنامه، در حوزه مدیریت پسماند با مشكل مواجه هستیم.
محمدی مهمترین مشكلات این حوزه را نبود زیرساخت مناسب برای دفن زباله و عدم آموزش شهروندان در این ارتباط ذكر كرد و این خلاء و كمبودها را موجب افزایش آلودگی منابع آبی، خاك و هوای استان دانست.
وی درباره وضعیت پسماندهای بیمارستانی نیز توضیح داد: هم اینك تمامی بیمارستانها و مراكز درمانی این استان به سیستم بی خطرساز مجهز شده و بخش قابل توجهی از پسماندهای بیمارستانی بی خطر می شوند.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان بیان كرد: پسماندهای بیمارستانی به صورت 100 درصد بی خطر نمی شوند بنابراین باید در سایت و محل ویژه دفن شوند كه این اقدام هم اینك صورت نمی گیرد.
محمدی افزود: در حال حاضر محلی برای دفن پسماندهای ویژه بیمارستانی این استان تعیین شده كه منتظر سرمایه گذاری برای اجرای این طرح هستیم.
وی اضافه كرد: در حوزه دفن صحیح پسماندهای حوزه كشاورزی و صنایع نیز با مسئولان این 2 سازمان نشست ها و مكاتباتی صورت گرفت و هم اینك دبیرخانه مدیریت پسماند در جهادكشاورزی و سازمان صنعت معدن تجارت همدان دایر است.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان تصریح كرد: پسماندهای ناشی از نبود شبكه های دفع فاضلاب در مناطق شهری و روستایی علاوه بر تهدید آب و خاك منجر به ایجاد آلودگی منظر و آلودگی بصری شده است.
محمدی بیان كرد: شركت های آب و فاضلاب شهری و روستایی و شهرك های صنعتی باید در راستای دفع صحیح پسماندها تلاش كنند.
وی اضافه كرد: با پیگیری های صورت گرفته از سوی محیط زیست همدان و همكاری متولیان در 2 سال اخیر 2 تصفیه خانه در شهرك های صنعتی بوعلی همدان و سهند ملایر راه اندازی شده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان گفت: دفع نادرست پسماندهای كشتارگاه های دام سبك و سنگین و مرغ از دیگر مشكلات زیست محیطی است كه در 2 سال اخیر با برخورد قهری، پلمپ و تعطیلی واحدهای آلاینده بسیاری از واحدها از جمله كشتارگاه طیور ملایر به تصفیه خانه مجهز شدند.
محمدی بروز ریزگرد را از دیگر آلایندهای زیست محیطی این استان برشمرد و بیان كرد: 20 درصد از روزهای سال با موضوع گرد و غبار درگیر هستیم.
وی افزود: همزمان با ریزگردها ، آلاینده های متحرك (وسایل نقلیه) در شهرستانهای همدان و ملایر برای استان مساله ساز شده است.
وی اضافه كرد: در این راستا بهسازی ناوگان حمل و نقل شهری، مدیریت ترافیك از نظر زمانی و تنظم سازوكاری برای توزیع ترافیك در ساعات مختلف روز از جزو برنامه های پیشنهادی و پیش بینی شده برای كاهش آلاینده ها است.
7526/6993
خبرنگار: علیرضا جهانگیری**انتشار:اكبر بهاروند
همدان - ایرنا - مدیركل حفاظت محیط زیست همدان پسماند و پساب ها و ریزگردها را از عمده آلایندهای زیست محیطی این استان برشمرد و گفت: این اداره كل برای سامان بخشیدن به این حوزه ها اقدامات مناسبی در 2 سال گذشته انجام داده است.