به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، تشخیص رنگها در محیط های باز به دلیل تغییرات مستمر رنگ نور، بسیار دشوار است. اما محققان استرالیایی با مطالعه راهكار زنبورهای عسل برای حل این مشكل توانستند مكانیزم جدیدی را برای پردازش اطلاعات رنگی ابداع كنند.
از نقطهنظر یك دستگاه دیجیتالی مانند دوربین گوشی هوشمند یا یك روبات، رنگ اشیا دائما در حال تغییر است. در حال حاضر برای حل این مشكل فرض میشود كه رنگ غالب در جهان خاكستری است. برای مثال تشخیص رنگ میوههای رسیده یا خاك غنی از مواد معدنی برای این تجهیزات بسیار دشوار است و عملكرد آنها را در محیطهای باز محدود میكند.
اما زنبورها چشم سومی در بالای سرشان دارند كه مستقیما به آسمان نگاه میكند.
این چشم سوم دارای دو گیرنده رنگی است كه بهطور خاص برای دریافت نور محیط تنظیم شدهاند. همچنین زنبورها از دو چشم مركب بهره میبرند كه رنگ گلها را در محیط تشخیص میدهند.
به اعتقاد محققان، این ساختار امكان تشخیص نورهای رنگی طبیعی را فراهم میكند كه در حالت عادی با رنگهای محیط ادغام میشوند و بیننده را دچار اشتباه میكنند. محققان در حال حاضر در تلاشند تا این ساختار تشخیص رنگ را در سیستمهای تصویربرداری پیادهسازی كنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: گلشن
تهران - ایرنا - محققان استرالیایی با الهام از ساختار بینایی زنبور عسل راهكاری را یافتند كه با استفاده از آن میتوان دوربینهای عكاسی دقیقتری را برای گوشیهای هوشمند و روباتها تولید كنند.