سردار اسدالله هادی نژاد در گفت و گو با ایرنا افزود: اولویت مبارزه با مواد مخدر به علت بالا بودن درصد كشفیات در استان های استان سیستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان، یزد و فارس متمركز است .
وی بیان داشت: درصد كشفیات در استان سیستان و بلوچستان نسبت به دوره قبل 34 درصد و در استان كرمان 10 درصد افزایش یافته است و همچنین بزرگترین محموله مواد مخدر با حجم یك تن و 650 كیلوگرم در سیستان و بلوچستان كشف شده است.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، با بیان این كه بیشترین مواد كشف شده در ایران از نوع تریاك و حشیش و بیشترین كشفیات نیز در بین این پنج استان، در سیستان و بلوچستان بوده است، خاطرنشان كرد: به علت افزایش كشت تریاك در افغانستان، به دنبال جلوگیری و كاهش كشت در این كشور و همچنین جایگزینی كشت و انحراف مسیر ورود موادمخدر به ایران هستیم.
سردار هادی نژاد یادآور شد: در گذشته موادمخدر بیشتری به سمت ایران وارد می شد كه با ایجاد موانع در مرز ایران و افغانستان، بیشتر مواد مخدر تولیدی در افغانستان وارد پاكستان می شود.
وی تاكید كرد: قاچاقچیان بهترین و مقرون به صرفه ترین مسیر برای انتقال مواد مخدر به اروپا را مسیر ایران می دانند به همین منظور تلاش جدی و بی وقفه برای مسدود كردن مرزها و تغییر مسیر انجام شده و ادامه دارد.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به شیوع مواد مخدر از نوع گُل و ماری جوآنا در بین جوانان، گفت: پیشگیری بهترین راهكار مقابله و اصل و اساس سیاست گذاریها است كه برای این امر مهم، دستگاه های فرهنگی و همه اقشار و به ویژه خانواده ها باید تلاش كنند تا از شیوع این مواد جلوگیری كنند.
سردار هادی نژاد تاكید كرد: برخی بر این باورند كه ماده مخدر گل كه نوعی حشیش است اعتیاد آور نیست، كه این باور غلطی است و این مواد اثرات بسیار مخربی را برای مصرفكنندگان به همراه دارد، در این راه باید اطلاع رسانی و آگاه سازی به موقع اتفاق بیفتد و به همین منظور از امسال پیشگیری از این موضوع در قالب چند كتاب در محتوای آموزشی دوره متوسطه تحصیلی قرار می گیرد تا حدودی از آن پیشگیری شود.
وی یادآور شد: بر اساس آخرین شیوع شناسی، در كشور 2 میلیون و 800 هزار نفر معتاد داریم كه هشت تا 10 درصد آن ها را زنان تشكیل می دهند و درصد زنان معتاد نسبت به روند افزایش اعتیاد در بین مردان افزایش یافته است.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تمایل مفرط زنان به زیبایی و كاهش وزن، باعث توزیع انواع موادمخدر در آرایشگاه ها از سوی سودجویان شده است، و از سویی آگاه نبودن زنان نسبت مضرات روانگردانها و مواد مخدر دیگر علت افزایش مصرف موادمخدر در بین زنان كشور عنوان میشود.
امروز به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر، با حضور معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور، محمدرضا خباز استاندار و جمعی از شهروندان و مسوولان سمنان، 20 تن موادمخدر در قالب همایش پیاده روی خانوادگی در بوستان كوهستان سمنان نابود و به آتش كشیده شد.
سال گذشته 708 تن مواد مخدر در كشور كشف شد.
7341/6103 خبرنگار: خدیجه سلطانی پور ** انتشار دهنده: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازهترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ كانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه كنید.
معاون ستاد مقابله با موادمخدر: 80 درصد كشفیات در پنج استان كشور است
۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۱۲
کد خبر:
82587270
سمنان- ایرنا- معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: 80 درصد از كشفیات مواد مخدر مربوط پنج استان سیستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان، یزد و فارس است.