به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، هنگامي كه زخم به صورت عادي بهبود مييابد، ميزان اسيديته مايعات درون آن تا عدد 8 افزايش مييابد و سپس به 5 يا 6 ميرسد؛ اما اگر زخم مزمن شود و بهبود نيابد، ميزان اسيديته آن بين 7 تا 8 باقي ميماند.
اين بانداژ جديد حاوي مولكولهاي كلريد بنزالكونيوم و پورانين است كه وقتي در محيطهايي با اسيديته بالاي 7.5 قرار ميگيرند خاصيت فلوروسنس مييابند. براي مشاهده درخشش اين مولكول ها كافي است يك پرتو فرابنفش روي آنها بتابد. در اين مرحله از كار پزشكان با برداشتن برچسب ميتوانند زخم را معاينه كنند و در صورت بهبود نسبي، بانداژ را روي زخم باقي گذارند.
به عنوان يك مزيت جانبي، كلريد بنزالكونيوم باعث از بين رفتن باكتري خطرناك Staphylococcus aureus ميشود.
يكي از چالشهاي درمان زخمهاي باز اين است كه براي معاينه مستمر بايد بانداژ آنها برداشته شود، اما اين كار موجب افزايش خطر عفونت زخم ميشود.
محققان اميدوارند روزي امكان بررسي درخشش اين بانداژ با استفاده از يك برنامه گوشي هوشمند فراهم شود تا بيماران شخصا بتوانند وضعيت بهبود زخم خود را بررسي كنند.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا - گروهي از محققان سوييسي يك بانداژ هوشمند موسوم به Flusitex ساختند كه قابليت نظارت بر فرآيند بهبود زخم را دارد و به محض التيام زخم، شروع به درخشيدن ميكند.