به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا رضایی كوچی» شامگاه چهارشنبه در مراسم گرامی داشت روز دریانورد افزود: استفاده نكردن مناسب از ظرفیتهای دریایی باعث شده شهرهای كنار دریا به لحاظ اقتصادی شرایط خوبی نداشته باشند.
وی با بیان اینكه جمعیت ساكن سواحل ایران در شمال و جنوب نیز نتوانستهاند به خوبی از ظرفیت های دریایی استفاه كنند، اظهار داشت: مجلس آمادگی دارد با تصویب لوایح مورد نیاز زمینه استفاده از ظرفیتهای دریایی را برای كشور فراهم كند.
رئیس كمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: ایران از شمال و جنوب به دریا متصل است و دریا در توسعه اقتصادی كشورها بسیار تاثیرگذار است.
وی با بیان اینكه دریانوردان در این عرصه موتور متحركه اقتصاد دریایی هستند افزود، دریانوردان ایرانی در طول هشت سال دفاع مقدس تلاشهای زیادی كردند تا صادرات و واردات كالا در زمان جنگ بدون هیچ مشكلی انجام شود.
رضایی كوچی با بیان اینكه نقش نیروهای سپاه پاسداران و نیروی دریایی در تامین امنیت دریاها بسیار تاثیرگذار بوده است گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس این نیروها توانستند امنیت خوبی را در دریاها برای كشورمان به وجود آورند.
در ادامه این مراسم فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز اظهار داشت: با وجود امنیت دریایی هیچ كس حق ندارد در آبهای بین المللی به كشتیهای حامل پرچم ایران تعرض كند و این نشان میدهد نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه بسیار مقتدر عمل میكند.
علی فدوی افزود: امروز همه كشتیهای ایران در آبهای آزاد جهان می توانند از پرچم ایران استفاده كنند تا با امنیت بیشتری در دریاهای آزاد تردد كنند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران یادآور شد: بخشی از تجارت ما به تجارت دریایی مرتبط است و دریانوردان كشورمان در این عرصه تلاشهای زیادی انجام میدهند تا حمل و نقل دریایی كشور بدون مشكلی به سهولت انجام شود.
«محمد راستاد» معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این مراسم بر اهمیت نقش دریانوردان در صنعت كشتیرانی جهان تاكید كرد و گفت: در هر صنعتی منابع انسانی مهمترین سرمایههای آن هستند و در صنعت كشتیرانی نیز دریانوردان مهمترین سرمایه آن شناخته میشوند.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در سال 2015 بیش از 10 میلیارد تن كالا توسط كشتیها حمل شد كه ارزش آن بیش از چهار تریلیون دلار بود.
راستاب بیان كرد: بدون شك بدون حمل و نقل دریایی تمام كشورهای جهان با مشكلات زیادی مواجه میشوند و دریانوردان به عنوان فعالان كشتی های جهان در این بخش نقش مهمی ایفا میكنند.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی تاكید كرد: بیش از 1.5 میلیون نفر در حوزه دریانوردی جهان فعال هستند و بیش از 10 هزار نفر نیز از دریانوردان ایرانی بر روی كشتی های اقیانوس پیما كار میكنند كه علاوه بر ناوگان دریایی داخلی بر روی ناوگان بین المللی نیز مشغول كار هستند.
راستاب تصریح كرد: صنعت دریانوردی جهان تا سال 2025 با كمبود دریانورد اقیانوس پیما مواجه خواهد شد و تربیت نیروی انسانی مناسب برای دریانوردی ایران بسیار ضرورت دارد.
وی اظهار داشت: آئین نامه بازگشت دریانوردان به میهن اخیرا در هیات دولت تصویب شده تا دریانوردانی كه سوار كشتی میشوند و در آبهای بین المللی تردد می كنند با صحت و امنیت كامل به میهن بازگردند.
سیام**3061**1449*1108 ** شبس*1613*تنظیم كننده: میترا بلندقامتی**انتشاردهنده: عبدالله غفاری
رئیس كمیسیون عمران مجلس:
نتوانستیم از ظرفیت های دریایی استفاده مناسب كنیم
۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۲۲:۰۸
کد خبر:
82588245
تهران- ایرنا- رئیس كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود بیش از پنج هزار كیلومتر نوار ساحلی تاكنون نتوانستهایم در توسعه اقتصادی كشور از ظرفیتهای دریایی استفاده كنیم.