۱۵ تیر ۱۳۹۶، ۲۱:۵۶
کد خبر: 82589246
T T
۰ نفر

28 ميليارد دلار، قاچاق سالانه كالا و ارز در كشور

۱۵ تیر ۱۳۹۶، ۲۱:۵۶
کد خبر: 82589246
28 ميليارد دلار، قاچاق سالانه كالا و ارز در كشور

تربت حيدريه - ايرنا - سخنگوي كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي گفت: بر اساس آمار رسمي سالانه 22 ميليارد دلار از محل قاچاق كالا و ارز در كشور درآمد كسب مي شود كه با احتساب رقم بار ورودي 10 ميليون مسافر، اين رقم به 28 ميليارد دلار مي رسد.

به گزارش ايرنا سعيد باستاني پنجشنبه در آيين تجليل از فعالان اقتصادي تربت حيدريه اظهار كرد: قاچاق كالا و ارز از عوامل اصلي و مهلك اقتصاد كشور است.
وي افزود: هر چند دولت تلاش كرده با تضمين امنيت سرمايه گذاري، موضوع اقتصاد بدون نفت را از طريق ماليات جبران كند كه براي تحقق آن بحث اصلاح قوانين مالياتي در دستور كار قرار گرفته، اما تاكنون به دليل فقدان زيرساخت هاي لازم، در ارايه يك شيوه درست و بي عيب در اخذ ماليات، توفيق چنداني حاصل نشده است.
نماينده تربت حيدريه، زاوه و مه ولات در مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: پارسال 30 هزار ميليارد ريال در خراسان رضوي از محل دريافت ماليات براي دولت درآمدزايي شده است.
باستاني در ادامه گفت: از مجموع 340 هزار ميليارد تومان بودجه سالانه كشور، كه در اختيار دولت است حدود 260 هزار ميليارد تومان به بودجه جاري و 40 هزار ميليارد تومان در حوزه عمران و آباداني اختصاص يافته است.
وي با انتقاد از ضعف تربت حيدريه در معرفي كالاهاي توليدي خود گفت: در بين بسياري كمبودهاي ساختاري، تربت حيدريه نيازمند استقرار يك ويترين زيبا و شكيل براي معرفي قابليت ها و توانمندي هاي خود، در ورودي هاي شهر است.
سعيد باستاني افزود: در حالي كه ورودي شهرهايي چون قم، اصفهان و كاشان با صنوف عرضه سوهان، گز، گلاب و عرقيجات سنتي مزين شده، متاسفانه ورودي هاي شهر تربت حيدريه مملو از واحدهاي صنفي تعويض روغني و آپاراتي شده است.
وي حركت اصناف منطقه به سوي تجارت الكترونيك را ضروري خواند و گفت: بازاريان بايد خود را براي داد و ستد در فضاي مجازي آماده كنند، زيرا در يك سال گذشته تنها در تهران 600 هزار ميليارد ريال از طريق اينترنت و فضاي مجازي كالا داد و ستد شده و اين بيانگر آن است كه بستر مبادلات آينده در اين فضا خواهد بود.

** قوانين مالياتي بايد اصلاح شود
معاون استاندار و فرماندار ويژه تربت حيدريه نيز با تاكيد بر ضرورت بازنگري و اصلاح قوانين مالياتي، گفت: قوانين كنوني به شكلي است كه زمينه فرار مالياتي از طريق پنهان كاري و دوگانگي رفتار موديان را فراهم مي آورد.
احمدعلي موهبتي افزود: همين امر موجب شده شهروندان مرفه تربت حيدريه در شهر خود با خودروهاي مدل پايين تردد كرده و در منازل بسيار كوچك و محقر زندگي كنند و حال آنكه همه مي دانند اين افراد از تمكن مالي بسيار بالايي برخوردارند.
وي گفت: متاسفانه قوانين مالياتي ما به شكلي وضع شده كه مبناي وصول ماليات وضعيت ظاهري افراد است و همين زمينه فرار مالياتي و زندگي در پرده را براي برخي از افراد متمول با درآمدهي بالا فراهم آورده است.

** خراسان رضوي 9 درصد اصناف كشور را دارد
سرپرست امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي با بيان اينكه 9 درصد اصناف كشور در استان خراسان رضوي فعاليت دارند، گفت: هفت درصد واحدهاي صنعتي كشور نيز در اين استان مستقر هستند.
علي غفوري مقدم افزود: ميزان سرمايه گذاري در اين استان 120 هزار ميليارد ريال (پنج درصد كل كشور) است كه با ايجاد 183 هزار اشتغال مستقيم (هفت درصد كل كشور)، بعد از استان هاي تهران و اصفهان سومين استان كشور در زمينه اشتغال زايي هستيم.
وي در ادامه با بيان اينكه سند توسعه صنعت و معدن استان تدوين شده، گفت: به تبع آن اين سند در شهرستان ها در حال تدوين و طراحي است تا با يك نگرش جامع بتوان از اين اسناد براي رونق توليد و اشتغال بهره برد.

** قوانين مالياتي، خطرپذيري را از بخش صنعت گرفته است
رئيس خانه صنعت و معدن تربت حيدريه با انتقاد از قوانين موجود مالياتي گفت: اين قوانين قدرت خطرپذيري را از بخش صنعت سلب كرده كه نيازمند اصلاح است.
فضل الله شريف ثانوي افزود: از مجموع 98 واحد صنعتي مستقر در تربت حيدريه 65 واحد فعال، 13 واحد نيمه فعال و بقيه تعطيل هستند و از مجموع 55 واحد معدني داراي پروانه بهره برداري نيز تنها 30 واحد فعالند كه مجموعا هزار و 390 نفر در بخش صنعت شهرستان اشتغال مستقيم دارند.
در پايان اين مراسم از شماري از صنعتگران نمونه شهرستان تربت حيدريه قدرداني شد.
شهرستان 250 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري مشهد واقع است.
خبرنگار: عليرضا حسيني مقدم ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
6121/5132