۱۷ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۵
کد خبر: 82590340
T T
۰ نفر
طبیعت زیبای اورامانات مقصد روزهای گرم گردشگران ** فرزاد نویدی

بسیاری از گردشگران منطقه اورامانات استان كرمانشاه را به دلیل وجود باغ ها و چشمه های پر آب و خنك در این روزهای گرم تابستان برای سفر انتخاب می كنند و از طبیعت زیبای آن بهره می برند.

اورامانات با حدود 250 هزار جمعیت شامل شهرستان های روانسر، جوانرود، ثلاث باباجانی و پاوه است كه روانسر با 47 هزار نفر جمعیت در 60 كیلومتری شهر كرمانشاه دروازه ورودی اورامانات و پاوه در 120 كیلومتری مركز استان نیز نقطه پایانی این منطقه است.
برای رفتن به اورامانات از كرمانشاه باید به طرف شمال غربی استان حركت كرد و اولین جاذبه گردشگری، سراب روانسر در حدود 45 كیلومتری شهر كرمانشاه است كه این روزها یكی از مقاصد اصلی گردشگران محسوب می شود.
غار زیبا و اعجاب آور قوری قلعه، غار كاوات، سراب روانسر، تپه موسایی، سراب جابری، طاق فرهاد، جنگل شبانكاره ، ارتفاعات شاهو و طبیعت بكر منطقه از جمله جاذبه های دیدنی و گردشگری در شهرستان روانسر است.
سراب زیبای روانسر با وسعت بیش از یك هكتار و با قدمتی بیش از40 هزار سال در دامنه تپه زیبای صخره‌ای در میان شهر روانسر خودنمایی می‌كند و همچون نگینی درخشان زیبایی و جلوه خاصی را به این شهر داده است.
غار قوری قلعه از دیگر جاذبه های طبیعی و تاریخی شهر روانسر كه بزرگترین غار آبی خاورمیانه محسوب می شود در 25 كیلومتری شهر روانسر و در كنار جاده روانسر- پاوه قرار دارد و بنا به گفته زمین شناسان، 65 میلیون سال قدمت و سه هزار و 140 مترعمق دارد و تنها 30 سال از شناسایی آن می گذرد.
جوانرود دیگر شهرستان منطقه اورامانات علاوه بر جاذبه های طبیعی زیبا، بازارچه مرزی هم دارد و از میان دیگر شهرهای این منطقه بیشترین میزان گردشگر را دارد كه برای خرید از مراكز تجاری به این شهر می روند.
بازارچه مرزی، جاذبه های گردشگری منطقه شروینه و سفیدبرگ، سراب سرود، نوئل، چشمه میران و حوری آباد و جاذبه های گردشگری منطقه سیاران نهراب و آثار تاریخی همچون تپه چنگیزخان، نقاره خان، صفی خان و فرهنگ و آداب و رسوم مردم از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان جوانرود هستند.
شهرستان ثلاث باباجانی با 38 هزار نفر جمعیت در 88 كیلومتری شمال غربی كرمانشاه واقع شده و یكی از شهرستان های مرزی استان است كه 40 كیلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد.
سراب مامیشان، سراب كانی سفر، سراب هوله خانه شور، آب شفا بخش ریزه ، سراب هلول، آبشار زیبای شیخ صله در كنار رودخانه قالیچه و باغ دیدنی سیدخان در منطقه ازگله در كنار پوشش چنگلی و باغات زیبا از مهمترین جاذبه های طبیعی این شهرستان است.
آخرین شهرستان اورامانات، پاوه است كه بیش از 61 هزار نفر جمعیت دارد در 120 كیلومتری شمال غربی كرمانشاه و جوار مرز عراق واقع شده و به دلیل وجود چشمه سارها، باغات و كوه های سربه فكر كشیده یكی از نقاط دیدنی غرب كشور است.
در استان كرمانشاه 14 روستا به عنوان روستاهای گردشگری معرفی شده است كه از این تعداد سه روستای هجیج، شمشیر و خانقاه در شهرستان پاوه از مقاصد گردشگران است و در روزهای گرم تابستان بسیاری از گردشگران طبیعت خنك و زیبای پاوه را برای تفریح و گردش انتخاب می كنند.
سد داریان و دریاچه آن در روستای هجیج امروز به تعداد گردشگران این روستای تاریخی اضافه كرده و این روستا اكنون به یكی از مهمترین مقاصد گردشگری منطقه غرب كشور تبدیل شده است.
روستای هجیج 1200 سال قدمت دارد، وجود بقعه امامزاده سید عبیدالله كه از وی به عنوان برادر امام رضا یاد می شود حكایت از قدمت روستا دارد و علاوه بر این بقعه، چشمه كانی بل نیز از جاذبه های دیدنی این روستا است.
روستای شمشیر نیز كه در مسیر راه روانسر به پاوه و در دامنه كوه شاهو، در میان انبوهی از درختان مثمر و باغات پر از میوه محصور شده و روستا باغی به تمام معنا است.
این روستا ناخودآگاه حس جنگل های شمال ایران و روستای دیدنی ماسوله را برای بیننده تداعی می كند. در این روستا كه در 10 كیلومتری شهر پاوه از مسیر روانسر قرار دارد، خانه هایی وجود دارد كه با تلاش ساكنان از سد صخره های كوهستانی عبور كرده اند و در سینه كش كوه سكونتگاهی امن و آرام برای خود ایجاد نموده اند؛ اینجا هر همسایه ای، پشت بام خانه اش را به حیاط خانه بالایی تبدیل كرده است.
روستای خانقاه در سه كیلومتری شهر پاوه از دیگر روستاهای هدف گردشگری استان كرمانشاه است كه مشابه روستای شمشیر در میان باغات پر از درخت محصور شده و در دامنه كوه آتشگاه واقع شده است.
روستای خانقاه در یك ناحیه كوهستانی استقرار یافته و آب و هوای آن در بهار و تابستان ملایم و مطبوع و در زمستان سرد است.
پیدایش روستای خانقاه را كه در محدوده شهر قدیمی پاوه قرار دارد، به دوره یزدگرد سوم ساسانی نسبت می دهند. قلعه و دژ عصر ساسانی در نزدیكی شهر پاوه و پیوستگی تاریخی آبادی های آن به شهر قدیمی، پاوه این حدس و گمان را تقویت كرده است. بنای قدیمی به نام حوضخانه در داخل این روستا نشانه دیگری از قدمت تاریخی این روستاست.
منطقه اورامانات با تمام زیبایی ها و جاذبه های طبیعی فراوان، با مشكل راه های ارتباطی روبرو است و وضعیت نامناسب جاده ها به خصوص برای گردشگران، به معضلی بر سر راه توسعه این منطقه تبدیل شده است.
اگرچه طرح های تعریضی جاده های منطقه اورامانات اكنون در دست اجراست اما تسریع در اجرای این طرح ها انتظار اصلی مردم و گردشگران است تا این منطقه در رونق گردشگری و درآمدزایی بتواند نقش خود را در كشور به خوبی ایفا كند.
در استان كرمانشاه علاوه بر جاذبه های طبیعی بسیار زیاد و دلنواز بیش از 2 هزار و 200 اثر تاریخی ثبت ملی شده نیز وجود دارد كه براساس آثار موجود تاریخی، كرمانشاه 100 هزار سال قدمت دارد و بخش كوچكی از شاهكارهای خلفت پروردگار را می توان در این استان زیبا به چشم دید.
**خبرنگار ایرنا در كرمانشاه