به گزارش ایرنا،محمدعلی باغستانی شامگاه شنبه در نشست با رئیس و معاونان جهاد كشاورزی و جمعی از باغداران برای بررسی وضعیت آفت زنجره مو افزود: از این روش برای مقابله با آفات كشاورزی به هیچ عنوان استفاده نخواهیم كرد چرا كه برای محیط زیست و سلامت مردم خطرناك است.
وی اضافه كرد: به دلیل تصمیم های نادرست و غیر كارشناسی در گذشته در برخی موارد شاهد بی توجهی به مسائل ریست محیطی بوده ایم و از این بابت دچار آسیب های زیادی شده ایم بنابراین باید از گذشته درس گرفته و در امور مختلف كارشناسانه عمل كنیم.
معاون وزیر جهاد كشاورزی افزود: باید از روش های علمی برای مبارزه با آفات بهره ببریم و از برخوردهای غیركارشناسی و احساسی در این خصوص به طور جدی پرهیز كنیم.
وی در ادامه با اشاره به هجوم آفت زنجره مو در باغ های انگور استان قزوین،گفت: پس از اطلاع از شیوع این آفت، یك تیم كارشناسی وارد عمل شده و در حال بررسی برای مبارزه مناسب با این آفت هستند.
**600 آفت محصولات كشاورزی را تهدید می كنند
باغستانی در ادامه با بیان اینكه 600 آفت محصولات كشاورزی را تهدید می كنند كه از میان 50 آفت خطرناك تر از بقیه هستند، اظهار كرد: وزارت جهاد كشاورزی در سال های اخیر كوشیده است تا به شكل كاملا علمی مبارزه با آفات را دنبال و پیگیری كند.
وی در پایان اظهار كرد: یكی از بهترین روش ها برای از بین بردن آفات در مزارع كشاورزی هرس سبز و بیل زدن زمین ها و سمپاشی پس از برداشت محصول است كه آنرا به عنوان برنامه كوتاه مدت به كشاورزان پیشنهاد می كنیم.
حضور داشتند.
مدتی است بروز آفت زنجره مو در باغ های انگور استان قزوین موجب نگرانی باغداران شده و كارشناسان وزارت جهاد كشاورزی را برآن داشته تا برای مقابله با این آفت دست به كار شوند.
زنجره مو با نام علمی Psalmocharias alhageos از آفات مهم درختان می باشد كه گاهی تا 50 درصد خسارت وارد می كند.
این آفت تقریبا در تمام مناطق زیر كشت مو فعالیت دارد.
خسارت اصلی این حشره توسط پوره ها كه از ریشه مو تغذیه می كند، وارد می شود.
در این نوع آفت، حشرات بالغ با تخم ریزی روی شاخه ها و قطع آوند موجب خسارت می شوند و علائم خسارت به شكل كاهش ارتفاع گیاه، اندازه و زردی برگ ها، كاهش شدید اندازه خوشه ها و حبه ها ظاهر می شود.
3013*6128
خبرنگار:رضا اولادی**انتشار دهنده: وحید مقدم سلیمی
معاون وزیر جهاد كشاورزی:
سمپاشی هوایی برای مبارزه با آفات، آسیب های زیست محیطی به همراه دارد
۱۷ تیر ۱۳۹۶، ۲۲:۵۳
کد خبر:
82591302
قزوین-ایرنا-رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد كشاورزی گفت: سمپاشی هوایی در بخش كشاورزی برای مبارزه با آفات یك روش اشتباه، غیرعلمی و منسوخ شده به شمار می رود كه با آسیب های بهداشتی و زیست محیطی همراه است.