كاظم خاوازی روز دوشنبه در آیین معارفه رئیس مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی در اراك افزود: انتقال این یافته ها به مزارع و عرصه های كشاورزی تاثیر بسزایی در افزایش و پایداری تولید و اشتغال در مناطق روستایی دارد و این مهم تحت عنوان طرح نوین ترویج در كشور در حال اجرا است.
وی ادامه داد: بر این اساس تالار ترویج دانش كشاورزی در این سازمان ایجاد شده و تمام این یافته ها به صورت رایگان در اختیار كارشناسان و مروجان قرار گرفته است.
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی خاطر نشان كرد: به منظور انتقال یافته های كشاورزی به مزارع و عرصه ها، امور تحقیقاتی از حالت حضوری در مركز پژوهشی كشاورزی خارج شده است و مراحل تحقیق به مزارع و ابعاد عملی و تولید انتقال یافته تا نتایج مطلوب تری حاصل شود.
خاوازی گفت: سازمان تحقیقات و ترویج كشاورزی هیچ گونه محدودیتی در منابع مالی برای اجرای طرح های پژوهشی مورد نظر بهره برداران ندارد و این منابع برای رفع مشكلات این بخش در اختیار استان ها و ستاد ها قرار گرفته است و تا بر اساس آن كارهای موثر را پیش نهاد و در قالب این طرح ها اعتبار مورد نظر تخصیص یابد.
معاون هماهنگی و توسعه منابع استانداری استان مركزی در این نشست گفت: با توجه به نامگذاری سال و لزوم اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، توجه به بخش كشاورزی به عنوان پایه و اساس اقتصاد نقش مهمی در تحقق منویات مقام معظم رهبری و توسعه اقتصادی استان و كشور به همراه دارد.
ظفر افشون افزود: اجرای سیاست ها و استراتژی مورد نظر رهبر معظم انقلاب در دراز مدت و حضور حداكثری تولیدات بخش كشاورزی در بازارهای داخلی و جهانی با اجرا و توجه هرچه بیشتر به طرح ها تحقیقاتی و پژوهشی در بخش كشاورزی محقق می شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی نیز در این نشست گفت: با توجه به كمبود آب كشاورزی و قرار گرفتن این استان در منطقه خشك و نیمه خشك اقدام های مناسبی در راستای افزایش بهره وری از آب كشاورزی انجام شده است و باید برای خروج از این مشكلات، تصمیمات شایسته ای صورت پذیرد.
علی بابایی، آموزش و ترویج كشاورزان را برنامه های مهم جهاد كشاورزی استان مركزی عنوان كرد و افزود: افزایش سطح آگاهی و آموزش كشاورزان نقش مهمی در افزایش و تولید محصولات با كیفیت و صادرات این محصولات به خارج از كشور دارد.
رئیس مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی نیز در این نشست گفت: استفاده از ظرفیت مراكز تحقیقاتی در راستای انجام اهداف سازمان و رفع نیازهای و مشكلات استان از برنامه های این مركز است.
غلامرضا گودرزی افزود: تقویت ارتباط تحقیقات، اجرا و تدوین را از دیگر برنامه مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی است و تلاش می شود این مهم با هماهنگی هرچه بیشتر سازمان جهاد كشاورزی با این مركز محقق شود.
در این آیین از خدمات حمیدرضا دری تقدیر و غلامرضا گودرزی به عنوان رئیس مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی معرفی شد.
استان مركزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت كشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزی است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.
670 هزار هكتار اراضی باغی و كشاورزی در استان مركزی وجود دارد كه یك و دو دهم درصد تولیدات كشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مركزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش كشاورزی و دامداری در سطح كشور برخوردار است.
استان مركزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر كشت و تولید انار كشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مركزی است.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی**انتشاردهنده:مژگان حیدری
اشتغالزایی تحقیقات محور، اولویت راهبردهای وزارت جهاد كشاورزی است
۱۹ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۳۹
کد خبر:
82593190
اراك - ایرنا - معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی گفت: اشتغالزایی تحقیقات محور در مناطق روستایی و تكیه بر شیوه های نوین و علمی در كسب و كار حوزه كشاورزی، برنامه های مهم و اولویت دار وزارت جهاد كشاورزی است.