به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از رسانه های پاكستان، 'شاهد خاقان عباسی' گفته است كه در صورت تكمیل طرح های پاكستان در حوزه واردات گاز مایع، این كشور یكی از طرف های اصلی بازار جهانی گاز مایع خواهد بود.
وی گفته است: دلیلی وجود ندارد كه میزان واردات گاز مایع توسط پاكستان تا پنج سال آینده به 30 میلیون تن افزایش نیابد و در این صورت پاكستان یكی از بازارهای اصلی این محصول در جهان خواهد بود.
بر اساس گزارش رسانه های پاكستان، شاهد خاقان عباسی اظهار داشته است كه كشورهای تولید و صادر كننده گاز مایع نگاه به سمت بازار پاكستان دارند و قبل از اینكه پاكستان بخواهد با كشورهای مختلف برای خرید گاز وارد شود، آنها خودشان به سمت پاكستان می آیند.
به گفته این وزیر پاكستانی، این كشور برای امضای قراردادهای خرید گاز مایع، با كشورهای مختلف از جمله روسیه، اندونزی، مالزی و عمان در حال مذاكره است.
پاكستان بیش از یك سال پیش قراردادی به ارزش 16 میلیارد دلار برای واردات گاز مایع از قطر امضاد كرد و بلافاصله پس از امضای این قرارداد، واردات گاز مایع از این كشور عربی را از طریق كشتی آغاز كرد.
حدود یك ماه پیش وزیر نفت پاكستان در خصوص قرارداد خط لوله گاز ایران-پاكستان معروف به 'آی-پی' هم گفته بود: این طرح همچنان تحت تاثیر تحریم ها قرار دارد. گفت و گوها و تماس ها میان پاكستان و ایران در این زمینه ادامه دارد و طرف ایرانی از مشكلات پاكستان درخصوص اجرای این طرح با خبر است.
به هر روی، دولت پاكستان از سوی منتقدان داخلی متهم به واردات گاز مایع گران قیمت از قطر است . كارشناسان حوزه اقتصاد پاكستان معتقدند ارزان ترین منبع تامین انرژی برای پاكستان، ایران است و پاكستان نباید بیش از این اجرای قرارداد خط لوله گاز با ایران را به تعویق بیاندازد.
پاكستان قرارداد احداث خط لوله گاز و واردات گاز طبیعی از ایران با این كشور امضا كرده و با وجود اینكه مهلت طرفین برای اجرای تعهدات خود بیش از دو سال پیش پایان یافته است، اما اسلام آباد به بهانه تحریم ها، تا كنون هیچ اقدام عملی در مسیر اجرای تعهداتش برنداشته و این درحالی است كه ایران با صرف دو میلیارد دلار، خط لوله گاز را تا نزدیك مرز پاكستان احداث كرده و به موقع، به تعهداتش عمل كرده است.
آساق**1723 - انتشار دهنده: محمدرضا منافی
پاكستان به یكی از بزرگ ترین واردكنندگان گاز مایع در جهان تبدیل می شود
۲۰ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۷
کد خبر:
82594859
اسلام آباد - ایرنا - وزیر نفت و منابع طبیعی پاكستان اعلام كرده است كه كشورش تا پنج سال آینده (تا سال 2022) به یكی از پنج كشور عمده وارد كننده گاز مایع (اِل-اِن-جی) در جهان تبدیل خواهد شد.