به گزارش خبرنگار ایرنا، شهاب الدین جنیدی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: درقانون تشكیلات وزارت بهداشت، آیین نامه های اجرایی وزارت بهداشت معادل قانون است و آیین نامه ضوابط تاسیس داروخانه به تاسی از این قانون در اختیار این وزارتخانه است و دو مرجعی كه می توانند در این زمینه دخالت كنند دیوان عدالت اداری در صورت وجود مغایرت و مجلس است.
وی ادامه داد: كارشناسان عالی رتبه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در30 سال گذشته توانسته اند دسترسی دارو را به خوبی تامین كنند اما با مصوبه شورای رقابت مبنی بر برداشتن محدودیت های ضوابط تاسیس داروخانه گفت: نگران هستیم كه دربرخی كلانشهرها مانند تهران قدم به قدم داروخانه تاسیس شود و دركلانشهرها با انفجار تاسیس داروخانه مواجه شویم.
وی اضافه كرد: هم اكنون در شهرهای كوچك در فاصله 50 متر و در شهرهای بزرگ درفاصله 200 متر، داروخانه تاسیس می شود.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: دارو را نمی توان تبلیغ كرد و در نظام پزشكی ، قوانین بازدارنده ای برای آن وجود دارد و برای داروهای جدید نیز فقط برای صاحبان حرف پزشكی آن هم در نشریات خاص تبلیغ می شود.
جنیدی افزود: داروسازان همیشه مظلومانه سرشان به كار خودشان بوده و قیمت دارو در سراسر كشور یكسان است اما برخی افراد بدشان نمی آید این بازار را برهم بزنند و از این بازار منابع مالی خود را تامین كنند.
وی تصریح كرد:مصوبه شورای رقابت دردسرهای نظام سلامت را افزایش می دهد؛ اگر وزارت بهداشت و شورای رقابت معتقد هستند كه برای دانش آموختگان داروسازی باید فرصت شغلی ایجاد شود باید آیین نامه های خود را مبنی بر بكارگیری داروسازان در بیمارستان ها به كار گیرند.
وی درادامه به معضلات داروخانه ها اشاره كرد و گفت: تعرفه مناسب داروسازی برای مسئول فنی داروخانه و داروساز شاغل در داروخانه دیده نیم شود؛ آنان باید به شرایط نگهداری دارو، خرید دارو از محل درست و عرضه دارو به فرد درست و دیگر موارد توجه داشته باشند و همه این كارها را با دو هزار تومان انجام می دهند و كجای دنیا ضمانت جان به این قیمت است.
وی گفت: دارو، مرحله آخر درمان 90 درصد بیماران به شمار می رود اما به نظر می رسد نظام سلامت هنوز داروخانه هارا به عنوان محلی برای تبادل اطلاعات دارویی و خدمت نمی بیند بلكه به آن نگاه محل فروش كالا دارد.
عضوهیات مدیره انجمن داروسازان ایران اظهار داشت: مشكل دیگر داروخانه ها مربوط به گردش نامناسب نقدینگی دارو است؛ داروخانه ها به دلیل شفاف بودن خریدها ، مالیات های سنگینی نسبت به سایر حرفه ها می پردازند.
جنیدی افزود: داروسازان با فرهنگ نسخه نویسی بی رویه و درخواست های غیرمعمول مردم برای خرید دارو می جنگند؛ فقط كمتر از 200 قلم دارو را می توان بدون نسخه پزشك تجویز كرد اما مردم می خواهند 90 درصد سبد دارویی را بدون نسخه پزشك بخرند و فقط راغب خرید داروهای شیمی درمانی آن هم به دلیل قیمت گران آن، نیستند.
وی تصریح كرد: 20 درصد مراجعان اورژانس ها، بیماران ناشی از عوارض مصرف نابجای داروها چه به صورت تجویز پزشك و چه به صورت مصرف خودسرانه هستند.
وی یادآورشد: كل سبد دارویی كشور 12هزارمیلیارد تومان است كه 60 درصد آن دراختیار بخش دولتی است و به داروخانه ها ماهی 50 میلیون تومان هم نمی رسد.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: حضور داروسازان دربخش سرپایی یعنی داروخانه ها و در بخش بالینی یعنی بیمارستان ها می تواند سرانه مصرف دارو در كشور را كم كند اما سیاستگذاران نظام سلامت كشور به این سرمایه گذاری نیاندیشیده اند.
جنیدی افزود: بازار دارویی كشور برای بروز شدن كارخانه های دارویی نیاز به سرمایه گذاری دارد ؛ به دلیل قیمت ارزان دارو در كشور نگران قاچاق معكوس دارو در كشور هستیم.
وی تصریح كرد: اگر داروسازان مورد حمایت قرار نگیرند با فرار مغزها مواجه خواهیم بود .
وی ادامه داد: بسیاری از كشورهای منطقه برای رسیدن به رهبری هاب دارویی خاورمیانه ، اقدامات خوبی را كلید زده اند و ایران نیز ظرفیت رسیدن به این هدف را دارد؛ صنعت دارویی ، دومین یا چهارمین صنعت درآمدزای كشورهای پیشرفته به شمار می رود بنابراین سرمایه گذاری در آن می تواند برای كشور ارزآوری داشته باشد.
**انتقاد از مصوبه شورای رقابت درباره تاسیس داروخانه ها
دبیرانجمن داروسازان تهران نیز دراین جلسه گفت: بحث ورود شورای رقابت به عرصه نظام داروسازی كشور، فضای داروسازی كشور را ملتهب كرد؛ این شورا درباره تاسیس داروخانه در برای رفع مشكل كاریابی دانش آموختگان جوان داروساز، توصیه كرده است كه ضریب جمعیت و فاصله از انحصار داروخانه داری كشور برداشته شود.
محمدرضا دری افزود: اینكه شورای رقابت می تواند در این زمینه نظر دهد، جای بحث دارد، ما به نگرانی شورا از بابت نگرانی درباره موقعیت های شغلی برای دانش آموختگان احترام می گذاریم اما به شدت منتقد نحوه ورود شورا به این مبحث هستیم.
وی ادامه داد: شورای رقابت با كسب نظر كارشناسی از انجمن داروسازی ایران می توانست به این نكته برسد كه متاسفانه بخش عمده داروی كشور تحت انحصار بخش دولتی است و بجای این كار می توانست به انجمن در جهت استفاده از اصل 44 قانون اساسی مبنی بر خصوصی سازی كمك كند.
دبیرانجمن داروسازان تهران اظهار داشت: یك بازار كوچكی وجود دارد كه این بازار كوچك بین افراد محدودی از داروسازان كشور توزیع می شود.60 درصد بازار دارویی كشور در انحصار بخش دولتی است.
دری تصریح كرد: اگر شورای رقابت به جای برهم زدن نظم امور از آزاد كردن بازار دارویی از بخش دولتی و سوق دادن به بخش خصوصی ، همكاری می كرد،كمك بهتری بود.
وی افزود:در هشت سال اخیر دوره های دو رئیس جمهور مختلف، انجمن داروسازان همواره نگرانی خود را از به هم خوردن رابطه عرضه و تقاضای بازار كار دانش آموختگان داروسازی بیان كرده بود و نگرانی خود را نیز به شورای آموزش وزارت بهداشت اعلام كرد.
وی با اشاره به سیاست های ابلاغی نظام سلامت از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: ساماندهی تقاضا و ممناعت از تقاضای القایی از جمله وظایف وزارت بهداست است و سیاست گذاری و نظارت كارآمد بر تولید، مصرف و واردات دارو از اختیارات وزارت بهداشت است. در دارو،رقابت معنا ندارد.
دری گفت: مصوبه شورای رقابت به معنای اضافه كردن مصرف دارو به صورت ناخواسته است در حالیكه دارو فی نفسه ، رقابتی نیست.
وی گفت: دراكثر كالاهای رقابتی، بحث تبلیغات فزاینده وجود دارد اما طبق مصوبات پزشكی سال 1334، هیچ یك از موسسات پزشكی و دارویی حق انتشار آگهی تبلیغاتی كه موجب افزایش نیاز القایی و مراجعه مكرر می شود، ندارند . شواری رقابت متاسفانه به عوارض ثانویه مصوبه خود توجهی نكرده است.
دبیر انجمن داروسازان تهران گفت: امروز صنعت داروسازی كشور و تمام شركت های توزیع كننده دارویی به شدت دچار مشكلات مالی و اقتصادی هستند و علت این است كه در بخش بودجه رسانی در سازمان های بیمه گر و وزارت بهداشت ، بودجه های برگشتی دارو را ندیده اند.
دری افزود: نگران هستیم زمانی برسد كه داروخانه ها توان اقتصادی محدود خود در تهیه دارو برای عرضه خدمت را از دست بدهند و انبوه زیادی از بیماران به داروخانه های دولتی سرریز شوند.
وی ادامه داد: داروخانه بیمارستان های دولتی زودتر از موعد داروخانه های خود را می بندند و مردم را برای تهیه دارو به خارج بیمارستان می فرستند
اجتمام**9185*1724*خبرنگار: سادات حسینی خواه * انتشار: حسین فتح الهی
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران:
مصوبه شورای رقابت درباره تاسیس داروخانه را قابل اجرا نمی دانیم
۲۰ تیر ۱۳۹۶، ۱۹:۳۲
کد خبر:
82595174
تهران - ایرنا - عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به مصوبه اخیرشورای رقابت مبنی بر برداشته شدن محدودیت های جغرافیایی تاسیس داروخانه گفت: اجرای این مصوبه موجب انفجار كلانشهرها از تاسیس داروخانه را فراهم و بر این اساس مصوبه را قابل اجرا نمی دانیم.