سلب عضويت 29 عضو  شوراي شهر چهارم درخوزستان/ تبليغات ميلياردي با درآمد شورائي همخواني ندارد

اهواز - ايرنا - مديركل امور شهري و شوراهاي استانداري خوزستان گفت: در دوره چهارم شوراي شهر در استان، 29 نفر از اعضا سلب عضويت و 16 نفر استعفا كرده اند.

شهاب صديقي چهارشنبه در گفت وگوي اختصاصي با ايرنا افزود: تعداد اعضاي شوراها در 76 شهر خوزستان 697 نفر است كه 494 نفر از آنها اصلي و 203 نفر علي البدل هستند.
به گفته وي، 46 نفر زن عضو چهارمين دوره شوراي شهر در استان بودند.
وي با بيان اينكه 25 درصد از منتخبان دوره پنجم شوراي شهر در استان از اعضاي دوره چهارم شورا هستند، ادامه داد: در دوره پنجم شوراي شهر بر اساس قانون جديد 72 نفر از اعضاي شوراي استان كاهش پيدا كرده و به 625 نفر رسيده است.
صديقي با ارائه گزارشي از دوره چهارم شوراهاي شهرها در خوزستان تصريح كرد: در دوره چهارم شوراي اسلامي شهر در استان 29 نفر از اعضا در شهرهاي دزفول، شادگان، انديمشك، باغملك، كارون، دشت آزادگان، بندر ماهشهر و حميديه سلب عضويت شدند كه از اين تعداد 17 نفر به دليل تغيير محل سكونت (ترك حوزه انتخابيه) و بقيه به دليل تخلفات شورايي بوده است.
وي با بيان اينكه در دوره چهارم شورا 113 شهردار منصوب شده اند، اظهار كرد: در اين دوره 16 نفر از اعضاي شوراها به دليل انتصاب در شهرداري، بخشداري، نامزدي در مجلس و يا اختلافات داخلي استعفا كرده اند.
صديقي با اشاره به انحلال 2 شوراي شهر در دوره چهارم افزود: شوراي شهر خرمشهر به دليل اختلافات داخلي بين اعضا و شوراي شهر خنافره به دليل خارج شدن از حد نصاب تشكيل جلسات در اين دوره منحل شدند.
وي اظهار كرد: از ابتداي دوره چهارم شوراها تا كنون 15 جلسه شوراي حل اختلاف در استان تشكيل و به 83 پرونده رسيدگي شده است.
صديقي افزود: 2 فقره از پرونده هاي طرح شده بر اساس ماده 81 مورد رسيدگي قرار گرفت كه منجر به انحلال 2 شورا شد همچنين 17 فقره از پرونده ها بر اساس ماده 82 (اعمال مجازات قانوني درباره اعضا) و 17 فقره بر اساس تبصره 2 ماده 26 (سكونت در حوزه انتخابيه) رسيدگي شده است.
وي اضافه كرد: در اين جلسات 30 فقره از مصوبات شوراها نيز اصلاح شده كه در 25 فقره راي اصراري شوراها به وسيله هيات حل اختلاف رد و نظر فرمانداري تاييد شده و در پنج مورد نظر شوراها تاييد شده است.
اين مقام مسئول گفت: از ابتداي دوره چهارم شوراها 9 هزار و 906 جلسه تشكيل داده اند كه 22 هزار و 369 مصوبه در پي داشته و 17 هزار و 162 مصوبه در كميته تطبيق مصوبات فرمانداري ها تاييد و سه هزار و 877 مصوبه رد شده است.

*سياست زده ها به حاشيه مي روند
مديركل امور شهري و شوراهاي استانداري خوزستان در ادامه با اشاره به قانون شوراها گفت: هدف از تشكيل شوراها پيشبرد اهداف دولت با استفاده از مردم و نمايندگان منتخب آنها بوده است كه وظايف شورا در ماده 71 قانون قيد شده است.
وي نظارت بر خدمات شهري، جلب مشاركت هاي مردمي در سرمايه گذاري و منابع انساني و تصويب قوانين و دستورالعمل ها در حوزه محلي را از وظايف شوراها برشمرد و افزود: بر اساس قانون شوراها بايد بر كل دستگاه هاي خدمات رسان (آب، برق، گاز، مخابرات و شهرداري، نظارت كنند و برنامه سالانه آنها را بگيرند و در زمان لازم فعاليت ها را تسهيل كنند زيرا دستگاه ها موظف به پاسخگويي به شوراها هستند اما در چهار دوره گذشته در استان بيشتر مطالبه گري و خواسته ها متمركز بر شهرداري ها بوده است.
صديقي سياست زدگي را سَم عملكرد شورايي دانست و اظهار كرد: فعاليت هاي سياسي براي شوراها در قانون پيش بيني نشده، اين در حاليست كه بر اساس آسيب شناسي كه در خوزستان انجام شده برخي شوراها دچار سياست زدگي مي شوند، شوراهايي كه به سياست زدگي مبتلا مي شوند، به حاشيه مي روند و بيشتر وقت آنها صرف مسائل بيهوده مي شود.
وي تاكيد كرد: يكي ديگر از مسائلي كه شوراها را به حاشيه مي برد دخالت در عزل و نصب هاي شهرداري ها و استفاده از اين مساله به عنوان اهرم فشار است اين در حاليست كه شوراها حق ورود به عزل و نصب ها را ندارند.
صديقي تصريح كرد: بر اساس ارزيابي ها شوراهاي شهرهاي كوچك عملكرد بهتري نسبت به شوراهاي شهرهاي بزرگ داشتند، به نظر مي آيد زياد بودن تعداد اعضاي شورا باعث افزايش درگيري و اختلاف نظر مي شود كه نمونه آن را در شوراي شهر خرمشهر مشاهده كرديم.
وي آموزش به شوراها را يكي از اصلي ترين موارد در اين حوزه عنوان كرد و گفت: اعضاي شورا معمولا شغل هاي مختلف داشته و اشراف كمي به قوانين دارند، بنابراين تغيير شيوه هاي آموزشي و نظارت مي تواند در اين زمينه بسيار راهگشا باشد و به ويژه آموزش كليات و اصول قانون بسياري از مشكلات را مرتفع مي كند.
صديقي با تاكيد بر برگزاري حدقل سه مرحله آموزشي در هر دوره شوراي شهر افزود: در سال هاي گذشته يك تا 2 مرحله آموزش براي اعضاي شورا برگزار مي شد و تيم هاي نظارتي و عوامل ستادي در استانداري بايد تقويت شود.
وي با اشاره به برنامه محور بودن شورا به عنوان يكي از وظايف اصلي، اظهار كرد: اگر دانش و آگاهي اعضا ارتقا يابد، شورا به نتايج بهتري دست پيدا مي كند و مطالبه گري اعضا افزايش مي يابد.
اين مقام مسئول با بيان اينكه تقويت زمينه هاي ارتباطي بين همه شوراهاي استان جزو اولويت هاي ماست، توصيه كرد: اعضاي شورا با مسئولان امور شهري ارتباط تنگاتنگ داشته باشد، كارشناسان اين حوزه آمادگي كامل براي راهنمايي و پاسخگويي به اعضاي شوراهاي پنجم دارند.
وي بر خروج شوراها از حالت انفعال تاكيد كرد و افزود: اعضاي شورا بايد از دخالت در استخدام و عزل و نصب هاي شهرداري و كميسيون ها و معاملات خودداري كنند.
صديقي اضافه كرد: شوراها بايد براي ارائه طرح تلاش بيشتري داشته باشند اين در حاليست كه در دوره چهارم شوراهاي شهر در استان تنها چهار طرح به شوراي عالي استان ها ارسال شده است.
وي با بيان اينكه تبليغات ميلياردي برخي نامزدهاي شوراي شهر با دريافتي اعضاي شوراها اظهار كرد: با توجه به اينكه عضويت در شورا شغل به شمار نمي آيد، تنها پرداخت نقدي به اعضاي شوراها حق جلسات است كه معادل يك شصتم حقوق شهردار است.
بر اساس اين گزارش، انتخابات پنجمين شوراي اسلامي شهر و روستا همزمان با انتخابات رياست جمهوري در 29 ارديبهشت سال جاري برگزار شد.
شوراهاي جديد از نيمه مرداد كار خود را آغاز مي كنند.

7151/6002
خبرنگار: نادره وائلي زاده**انتشاردهنده :كبري آقازري