۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۵۸
کد خبر: 82596285
T T
۰ نفر
سفر پادشاه اسپانیا به لندن همزمان با اختلافات بر سر حاكمیت جبل الطارق

لندن - ایرنا - «فیلیپ ششم» پادشاه اسپانیا به همراه ملكه «لتیسیا» روز چهارشنبه به دعوت رسمی ملكه الیزابت دوم وارد لندن پایتخت انگلیس شد.

به گزارش ایرنا، در جریان این سفر سه روزه كه به گفته منابع انگلیسی آخرین سفر رسمی «فیلیپ ششم» پادشاه اسپانیا پیش از بازنشستگی او پس از تابستان سال جاری به شمار می رود، قرار است وی ضمن شركت در ضیافت نهار ملكه الیزابت در كاخ باكینگهام پالاس، در پارلمان انگلیس نیز سخنرانی كند.
دفتر نخست وزیری انگلیس (داونینگ استریت) و وزارت خارجه انگلیس در بیانیه های جداگانه ای ابراز امیدواری كرده اند كه پادشاه اسپانیا بحث حاكمیت جبل الطارق را باز نكند و به جای آن، مسائل مرتبط با گسترش مناسبات تاریخی، فرهنگی و تجاری را مورد توجه قرار دهد.
با این حال یك نماینده پارلمان انگلیس به نام «اندرو روزیندل» تهدید كرده است كه اگر پادشاه اسپانیا بحث «مالكیت غیر قابل مذاكره جبل الطارق» را در جریان سخرانی اش در پارلمان مطرح كند، جلسه را ترك خواهد كرد.
وی هفته گذشته در گفت وگو با خبرنگاران گفته بود كه پادشاه اسپانیا نبایستی از خروج نمایندگان مجلس به نشان اعتراض به اظهارات وی در رابطه با جبل الطارق متعجب شود.
این در حالی است كه 'سایمون منلی' سفیر انگلیس در مادرید گفته است كه طرح موضوع جبل الطارق در جریان سخرانی پادشاه اسپانیا در پارلمان، مساله غیرعادی نیست.
دولت انگلیس كه روند خروج از اتحادیه اروپا را كلید زده است، با تأكید بر اینكه حاكمیت منطقه جبل الطارق را هرگز بدون نظر موافق ساكنان آن به اسپانیا واگذار نخواهد كرد، وارد یك موضع تهاجمی علیه مادرید شده است.
براساس پیش‌نویس راهبرد مذاكرات اتحادیه اروپا با انگلیس در مورد برگزیت، توافق‌های آتی میان بروكسل و لندن، شامل جبل‌الطارق كه از سال 1713 میلادی تحت حاكمیت انگلیس است، نخواهد شد، مگر آنكه لندن به‌طور جداگانه در این زمینه با اسپانیا به توافق برسد.
بدین ترتیب دولت اسپانیا كه همچنان مدعی حاكمیت سرزمینی بر جبل‌الطارق است، به‌طور بالقوه این قدرت را به دست می‌آورد كه هر توافق احتمالی میان بروكسل با انگلیس در مورد برگزیت را وتو كند.
انگلیس در صورت بروز این مساله، ناچار خواهد بود علاوه بر مذاكرات برگزیت با اتحادیه اروپا، با اسپانیا نیز در خصوص جبل‌الطارق مذاكره كند.
جبل‌الطارق منطقه‌ای صخره ای به وسعت حدود 7 كیلومترمربع در دریای مدیترانه است كه نزدیك به 30 هزار نفر جمعیت دارد و اگر چه از سال 1713 میلادی تحت حاكمیت بریتانیا قرار دارد، اما اسپانیا آن را همچنان بخشی از خاك خود می‌داند.
جبل‌الطارق به‌ جز سیاست خارجی و دفاعی دارای خودمختاری بوده و پادگان و یك پایگاه دریایی بریتانیا در این منطقه مستقر است.
در همه‌پرسی سال 2002 میلادی حدود 99 درصد ساكنان جبل‌الطارق به طرح حاكمیت مشترك انگلیس و اسپانیا بر این منطقه رأی منفی دادند.
'مارگاریتیس شیناس' سخنگوی كمیسیون اروپایی اخیرا در بیانیه ای اعلام كرده اسپانیا از حمایت كامل اتحادیه اروپا بر سر آینده جبل الطارق برخوردار است.
اما بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس و شماری دیگر از اعضای ارشد حزب محافظه كار، هر گونه كوتاه آمدن بر سر جبل الطارق را رد و تلاش مادرید به منظور تسلط بر این منطقه را محكوم كرده اند.
اروپام ** هـ ن **1908
ناشر: افشار دارابی