۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۵۸
کد خبر: 82596351
T T
۰ نفر
كتابخانه تحقيقاتي - تخصصي در همدان بهره برداري شد

همدان - ايرنا - اولين كتابخانه تحقيقاتي - تخصصي با همت محقق ، پژوهشگر و نويسنده استان همدان دكتر پرويز اذكايي روز چهارشنبه با حضور دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور در كتابخانه مركزي همدان بهره برداري شد.

به گزارش ايرنا دبير كل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور در اين آيين گفت: دكتر اذكايي يكي از شخصيت هاي برجسته كشوري است كه تاكنون آثار ارزشمندي را به وجود آورده است .
عليرضا مختار پور با بيان اينكه وي يكي از اساتيد برجسته كه نه تنها در سطح كشوري بلكه در سطح بين المللي نيز خدمات مختلفي را انجام داده است ادامه داد: اين استاد ارزشمند ايران زمين در حوزه هاي مختلفي هم چون زبان شناسي و رجل شناسي مظالعه و تحقيقاتي داشته است.
استاندار همدان نيز گفت: آثاري كه دكتر اذكايي به كتابخانه همدان اهدا كرده حاصل سالها تلاش و كوشش اين فرهيخته ايراني است كه براي هميشه در تاريخ اين استان ماندگار شد.
محمد ناصر نيكبخت با بيان اينكه بالاترين ايثاري كه يك فرد مي تواند انجام دهد آن است كه تمامي آنچه را كه دارد اهدا كند گفت: تاكنون جشنواره ها و همايش هاي مختلفي درباره دكتر ازكايي برگزار شد ه است كه براي شناسايي اين شخصيت بزرگ استاني و كشور كافي نيست.
وي بيان كرد: تاريخ همدان هميشه ثابت كرده است كه داراي بزرگاني است و دكتر پرويز اذكايي يكي از بزرگان امروز و فرداي اين استان است.
استاندار همدان با بيان اينكه با اهدا اين آثار به كتابخانه مركزي استان همگان مي توانند از آنها استفاده كنند افزود: هر شخصيت فرهنگي كه به استان همدان سفر مي كند ضروريست از اين كتابخانه تحقيقاتي- تخصصي ديدن كند.
مديركل كتابخانه هاي استان همدان نيز در اين آيين با بيان اينكه براي اين كتابخانه تخصصي 170مترمربع فضا اختصاص داده شده است گفت: در اين كتابخانه دست نوشته هاي دكتر اذكايي، بايگاني علمي پژوهشي بيش از 70هزار برگ ماده و برگيزه ( كارت) براساس موضوع و عنوان، ساماندهي دست نوشته ها در قالب 50 رونكن با 280 پرونده موضوعي،چهار هزار و 500 نسخه كتاب به زبان هاي مختلف، 6هزار نشريه ، سه نسخه كتاب خطي، 13 نسخه كتاب و نشريه چاپ سنگي و سربي قديمي و 2هزار و 261 عنوان و 3هزار و 200 نسخه كتاب ثبت شده در سامان در اين كتابخانه نگهداري خواهد شد.
عاطفه زارعي بيان كرد: دكتر اذكايي به عنوان محقق و نويسنده مطرح كشوري مجموعه‌اي از كتاب‌ها و منابع ارزشمندي را در حوزه تاريخ و فلسفه به كتابخانه مركزي همدان وقف كرده كه كار ارزشمندي است.
وي با بيان اينكه اشاعه فرهنگ كتابخواني و مطالعه كار بسيار ارزشمندي است اظهار كرد: ضروريست نسل جوان هرچه بيشتر با اين فرهنگ و مطالعه اثار بزرگان اشنا شوند.
وي افزود: دكتر اذكايي نه تنها در سطح ملي بلكه در سطح بين المللي نيز شخصيت شناخته شده اي است كه تفكرات وي عميق و بزرگ است كه در حوزه هاي تاريخ فلسفه كتاب شناسي و رجل شناسي فعاليت كرده است.
دكتر پرويز اذكايي نيز با بيان اينكه در سال 76 و با تصويب ساخت آرامگاه عين القضات همداني تصميم بر اهداي كتابخانه خود به اين آرامگاه گرفتم گفت: پس از سالها اين محل به مجتمع فرهنگي تغيير نام داد كه به خاطر مناسب نبودن ساختمان آن از انصراف كتابها به اين محل منصرف شدم.
وي با بيان اينكه سنگ قبر نگاشته شده بر آن نيز تغيير يافته و هم اكنون متناقض با شخصيت بزرگ عارف بزرگ عين القضات است بيان كرد: پس از سالها بررسي و رايزني سرانجام كتابخانه مركزي همدان براي اهدا اين كتابها در نظر گرفته شد و در كتابخانه شرايط لازم وجود دارد و همگان مي توانند از آن استفاده كنند.
پرويز اذكايي در سال ۱۳۱۸ در همدان زاده شد، تحصيلات خود را در آن شهر و تهران و سپس در دانشگاه منچستر (انگلستان) طي كرد.
اين استاد برجسته كشوري، در رشته‌هاي كتاب شناسي و رجال‌شناسي و تاريخ علم داراي تاليفات متعددي است و بيش از ۴۰۰ عنوان اثر از وي طبع و نشر شده است.
دكتر پرويز اذكايي محقق و نويسنده مطرح كشوري در حوزه تاريخ و فلسفه، در اقدامي تحسين برانگيز به تازگي بيش از 14 هزار جلد كتاب كتابخانه تخصصي خود را وقف كتابخانه مركزي همدان كرده است.
هم اكنون 111 كتابخانه نهادي، مشاركتي و مستقل با بيش از يك ميليون و 230 هزار كتاب در استان همدان فعال است و حدود 60 هزار و 780 عضو فعال از خدمات امور كتابخانه هاي استان همدان استفاده مي كنند و 3.46 درصد جمعيت استان در كتابخانه ها عضو هستند.
2087/7523
خبرنگار: مرضيه بختياري** انتشاردهنده: زهرا پيرنيا