۲۲ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۴
کد خبر: 82597205
T T
۰ نفر
تامين مالي و نيروي انساني ماهر مهم ترين مشكلات استارتاپ هاست

تهران - ايرنا - معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، تامين مالي و نيروي انساني ماهر را به ترتيب به عنوان اولين و دومين مشكل مهم كسب و كارهاي نوپا/ استارتاپ ها بيان كرد.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار علمي ايرنا، «نصرالله جهانگرد» در جشنواره يك روزه فناوري اطلاعات /IT weekend با اشاره به اهميت بررسي و درس گرفتن از شكست ها در حوزه فناوري گفت: مطالعه اي تحليلي روي كسب و كارهاي نوپا/ استارتاپ ها (start up) ها انجام داديم تا چالش هاي پيش روي آنها را بررسي و شرايط را مهيا كنيم.
وي گفت: بر اساس اين بررسي 74 درصد از استارتاپ ها در‌محل ورود به بازار شكل گرفته و متوسط عمر فعاليت آنها سه سال است.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران با اشاره به اينكه محور فعاليت 48 درصد از اين استارتاپ ها خدمات است، افزود: بررسي ها نشان مي دهد ميزان اشتغال در بخش هاي صنعت و كشاورزي به تدريج كاهش يافته و در حوزه خدمات و فناوري هاي پس از روند /post processing افزايش مي يابد.
*تامين مالي مهم ترين چالش استارتاپ ها
جهانگرد در اين جشنواره يك روزه كه در سالن جابربن حيان دانشكده شيمي دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد، تامين مالي را مهم ترين چالش استارتاپ ها برشمرد و اضافه كرد: نيروي انساني ماهر نيز دومين مشكل اين استارتاپ هاست. نيروي انساني برآمده از دانشگاه ها بايد آموزش كافي مهارتي ببينند؛ ضمن اينكه بايد كارگروهي را بياموزند كه اين امر را بايد در آموزش و پرورش آموزش داد.
وي يادآور شد: در زمينه تامين مالي دولت نبايد وارد تامين اين كسب و كارها شود و بايد سرمايه گذاري به روش فرشتگان/Angel investors (سرمايه گذاراني كه درازاي سهم در آينده روي استارتاپ سرمايه گذاري مي كنند) در كشور نهادينه شود.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات همچنين گسترش زيرساخت هاي فني در كشور را در زمينه دسترسي به نسل چهارم اينترنت بي سيم/4G از اقدامات متحول كننده اين بخش دانست و تصريح كرد: تا سال آينده پهناي باند 100 مگابايت روي خط ثابت ميسر است و از نظر دسترسي كشور را به شرايط جهاني نزديك كرده ايم.
* چالش هاي مراكز داده/ data centere بايد حل شود
وي همچنين موضوع ذخيره گاه را با توجه به گسترش داده در شبكه هاي مختلف از چالش هاي اين حوزه دانست و افزود: مراكز داده در كشور وجود دارد، پردازش ابري تا سال آينده راه مي افتد، اما روش هاي مراكز داده خيلي تجاري نيست و بايد در اين زمينه كار كرد.
جهانگرد با تاكيد بر اهميت عمومي كردن فناوري‌ اطلاعات در جامعه خاطرنشان كرد: فناوري اطلاعات سواد رايانه اي مردم را حتي در دورترين نقاط كشور افزايش داد.
* تفكيك حقوقي بستر از محتوا لازم است
اين مقام وزارت اطلاعات و ارتباطات ادامه داد: از نظر قانوني بايد طوري باشد كه بستر از محتوا بر اساس قانون تفكيك شود؛ مثلا اگر كسي يك شبكه اجتماعي ويديويي ساخت و فردي محتواي غيراخلاقي در آن منتشر كرد، منتشر كننده مجازات شود.
وي خواستار تفكيك نظام مالياتي كاربر از خدمات دهنده شد و گفت: اعتقاد جمعي در دولت، مجلس شوراي اسلامي و كارشناسان بر‌‌ گسترش فناوري اطلاعات و كسب و كارهاي نوپا بر اين مبنا است، اما اين اعتقاد بايد به روش تبديل شود كه مشاركت همه ذي نفعان را مي طلبد.
اولين دوره جشنواره فناوري اطلاعات با همكاري پژوهشكده فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف، آزمايشگاه يادگيري فناوري اطلاعات دانشگاه شريف (لايتك)، سازمان فناوري اطلاعات ايران، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري (پارك فناوري پرديس) و پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات (مركز تحقيقات و مخابرات كشور) دي ماه سال گذشته در دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد.
دومين جشنواره فناوري اطلاعات دانشگاه شريف با تمركز بر ايجاد كسب و كار هاي نوين در حوزه فناوري اطلاعات برگزار مي شود. در اين رويداد، افراد سرشناس در حوزه فناوري اطلاعات تجربيات خود را در قالب سخنراني هاي كوتاه با مخاطبان به اشتراك مي گذارند.
از اهداف اصلي رويداد مي توان به ايجاد محيطي براي گردهمايي، گفت وگو و هم ‌افزايي نوآوران، نخبگان، صاحبان ايده و علاقه مندان به رويكردها و نگرش‌هاي نو در سطحي فراتر از مرزهاي جغرافيايي، همچنين شناسايي آنها براي سرمايه گذاري مادي و حتي معنوي در حوزه هاي مختلف براي پيشبرد اهداف كشور اشاره كرد.
جشنواره فناوري اطلاعات مي كوشد ايده‌هايي را در حوزه فناوري اطلاعات براي ساختن جهاني بهتر ارائه دهد و طرح هاي بكر و خلاق را براي ايجاد كسب و كار هاي نوين و اشتغال معرفي كند.
علمي**91‌57**1584
خبرنگار: منصوره شوشتري**انتشاردهنده:مريم مولوي
۰ نفر