۲۲ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۵۶
کد خبر: 82597436
T T
۰ نفر

هشتاد و پنج هزار پناهجو وارد ايتاليا شدند

۲۲ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۵۶
کد خبر: 82597436
هشتاد و پنج هزار پناهجو وارد ايتاليا شدند

رم - ايرنا - در شش ماه نخست سال 2017 ميلادي، هشتاد و پنج هزار پناهجو و مهاجر غيرقانوني وارد خاك ايتاليا شدند.

به گزارش ايرنا به نقل از آژانس 'فرونتكس' نهاد نظارت بر مرزهاي اتحاديه اروپا ، شمار پناهجوياني كه در ماه ژوئن وارد خاك ايتاليا شدند با 8 درصد افزايش نسبت به ماه مي، به حدود 25 هزار تن رسيد و در مجموع شمار آنها از آغاز سال جاري ميلادي و در عرض شش ماه به 85 هزار مهاجر رسيده است كه 21 درصد بيش از مدت مشابه در سال 2016 است.
در ميان پناهجوياني كه از طريق مديترانه مركزي در ماه ژوئن وارد ايتاليا شده اند، اتباع نيجريه و گينه بيشترين درصد آنها را تشكيل مي دهند. در شش ماه نخست سال 2017 نيز اتباع نيجريه بالاترين شمار مهاجران بوده و به دنبال آن اتباع بنگلادش، گينه و ساحل عاج قرار دارند.
اتباع بنگلادش براي رسيدن به اروپا مسير متفاوتي را طي مي كنند. در بنگلادش آژانس هايي وجود دارند كه رواديد ليبي را مي فروشند، و اين مهاجران با خريد رواديد به ليبي پرواز كرده و از آنجا بطور غير قانوني راهي ايتاليا و اروپا مي شوند. در حالي كه پناهجويان نيجريه اي، گينه اي و ساحل عاج از طريق صحرا و راه زميني راهي ليبي مي شوند.
سران كشورهاي ايتاليا، فرانسه و آلمان روز گذشته در نشستي سه جانبه در شهر 'تريئسته' در شمال ايتاليا درباره بحران پناهجويان ديدار و بر مواضع خود در رابطه با حل اين بحران تاكيد كردند.
'پائولو جنتيلوني' نخست وزير ايتاليا، در اين نشست با اشاره به سياست هاي مربوط به امور پناهجويان گفت: در اين خصوص پيشرفت هايي شده است اما هنوز كافي نيست. ايتاليا سهم خود را در رابطه با امدادرساني و پذيرش پناهجويان ايفا كرده و خواهد كرد اما همزمان به مبارزه براي اينكه سياست هاي مربوط به امور پناهجويان تنها به چند كشور واگذار نشود بلكه در سراسر اتحاديه اروپا به اشتراك گذاشته شود، ادامه مي دهد.
بحران پناهجويان همچنان ادامه دارد و درياي مديترانه نيز تبديل به خطرناك ترين و مرگبار ترين مسير مهاجرت ها تبديل شده است. هر روز در مديترانه امدادرسانان ايتاليايي و اروپايي به كمك پناهجويان سرگردان كه با شناورهاي فرسوده راهي سفري پرمخاطره مي شوند، مي شتابند، اما هميشه موفق به نجات جان آنان نمي شوند.
ايتاليا در صدد متقاعد ساختن ساير كشورهاي اروپايي براي كمك به حل اين بحران و پذيرش پناهجويان است تا سنگيني آن تنها بر دوش اين كشور نباشد .
«ناتاشا برتود» سخنگوي كميسيون اروپا در امور پناهجويان چندي پيش در پي تهديد ايتاليا مبني بر بستن بنادر خود به روي پناهجويان گفت: پيام ما روشن است قبل از هرچيز آماده افزايش حمايت‌ها از ايتاليا، بخصوص كمك‌هاي مالي هستيم، دوم اينكه دولت‌ها را وادار به عمل به تعهداتشان براي 2 برابر كردن تلاش‌ها در مسير مديترانه مركزي مي‌كنيم و سوم از ايتاليا براي همكاري منطقه‌اي در ورود پناهجويان حمايت مي‌كنيم.
وي افزود: ايتاليا حق دارد اوضاع در مديترانه مركزي بسيار دشوار است. كميسيون اروپا نگراني‌هاي ايتاليا را درك مي‌كند و در صورتي كه در سياست‌هاي ورود پناهجويان تغييري ايجاد شود، ابتدا بايد در اين خصوص با كشورهاي عضو بحث و بطور مناسب آن را به سازمان‌هاي غير دولتي كه كشتي دارند اعلام كرد.
ايتاليا در پي تشديد بحران پناهجويان بطور رسمي كميسيون اروپا را تهديد به بستن بنادر خود به روي كشتي‌هاي غير ايتاليايي كه پناهجويان را در مديترانه نجات مي‌دهند، كرد. نجات و پذيرش پناهجويان نمي‌تواند از هم جدا باشند، بنابراين كمك اروپا نبايد محدود به عمليات امداد در دريا باشد.
ايتاليا اعلام كرد، اوضاع پناهجويان در اين كشور بسيار وخيم است و اروپا نمي‌‌‌‌تواند بي تفاوت باشد. در غير اين صورت بنادر خود را به روي كشتي‌هاي امدادي غير ايتاليايي حامل پناهجويان مي‌بندد و به آنها اجازه ورود به خاك كشورش را نمي‌دهد. البته ايتاليا به نجات جان پناهجويان همانند گذشته ادامه مي‌دهد ولي ديگر نمي‌تواند تمام پناهجويان را بپذيرد.
اروپام** 461 *شبس*1488 * انتشاردهنده: بهمن بامداد**