به گزارش ايرنا، داود كشاورزيان روز پنجشنبه در آيين كلنگ زني توسعه مرز رازي خوي افزود: محدودهاي كه براي پايانه مرز رازي خوي در نظر گرفته شده 13.5 هكتار است كه 11.8 هكتار از اراضي منابع ملي و 6.1 هكتار هم زمينهايي بوده كه بايد تملك ميشد و اين كار انجام شده است.
وي اضافه كرد: محوطهاي كه براي كارهاي اداري و تجمع مسافران وجود دارد در اولويت است كه بعد از آن اميدواريم مناقصه پروژه ساختمان اصلي را آغاز كنيم و پيمانكار جديد آغاز به كار كند.
سيدتقي كبيري نماينده مردم خوي و چايپاره در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين آيين گفت: مرز رازي خوي تنها مرز ريلي و زميني كشور ايران با تركيه است و در بعد تجاري و مسافري ظرفيت فوقالعادهاي دارد.
وي افزود: 67 كيلومتر از اين جاده به بودجه اختصاصي براي بازسازي نياز دارد و كشور تركيه حاضر است بعد از اتمام زيرساختها مبادلات زميني خود را ارتقا بخشد و با عزم راسخي كه وزارت راه نسبت به ايجاد اين پايانه و تكميل جاده قطور دارد، اميدواريم هر چه زودتر شاهد بهرهبرداري از اين پروژهها باشيم.
به گزارش ايرنا، پايانه رازي خوي سومين پايانه رسمي كشور با تركيه است كه عمليات اجرايي طرح جامع آن در 2 مرحله اجرا مي شود.
در مرحله اول اجراي اين طرح علاوه براحداث ساختمان اصلي پايانه در بخشي از رودخانه قطور ديواره احداث و 10 كيلومتر از مسير جاده قطور به مرز رازي ساماندهي و اصلاح خواهد شد.
مرحله دوم طرح جامع پايانه رازي بلافاصله بعد از مرحله اول آغاز ميشود كه شامل سالنهاي تجاري و مسافري خواهد بود.آذربايجان غربي 5 پايانه مرزي دارد و در يك سال گذشته بيش از 3 ميليون مسافر از اين پايانه ها تردد كرده اند.
مرز رازي در 70 كيلومتري غرب شهرستان خوي واقع است.
7133/2093**خبرنگار: سعيد فرجي**منتشر كننده: صابر چهرقاني
اروميه- ايرنا- معاون وزير راه و رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي كشور گفت: در سه ماهه نخست امسال 203 هزار نفر تردد در مرز رازي انجام شده كه نشان دهنده افزايش 45 درصدي نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.