به گزارش ايرنا علي اشرف صندوق آبادي شامگاه پنجشنبه در آيين اختتاميه دومين جشنواره استاني خوشنويسي در محل سالن آمفي تئاتر دانشگاه وليعصر(عج) رفسنجان افزود: برنامه 2 سالانه ملي خوشنويسي به نام خواجوي كرماني با توجه به سابقه تاريخي استان كرمان در رفسنجان برگزار مي شود.
وي افزود: خوشنويسي يك هنر ديرينه است و خاستگاه آن ريشه در ايران، تاريخ و تمدن كشورمان دارد و هنري است كه كشورهاي ديگر ما را به اين هنر مي شناسند.
وي بيان كرد: انتظارمان رونق اين هنر قدسي در استان كرمان است كه جايگاه بالايي دارد.
صندوقآبادي خاطرنشان كرد: 2 استاد خوشنويسي با نامهاي استاد مجيدطالبي و استاد علي ايزدخواه در رفسنجان هستند كه با تلاش و همت اين 2 استاد و مجموعه انجمن خوشنويسان و حمايت هاي متوليان فرهنگي شاهد رونق، رشد و بالندگي خوبي در رفسنجان هستيم.
عضو شوراي ارزشيابي انجمن خوشنويسان ايران نيز گفت: شور و شوق و انگيزه هنري را مسئولان بايد ايجا كنند كه اگر اين اتفاق بيفتد و انگيزههاي لازم براي جوانان ايجاد شود كرمان يكي از قطب هاي خوشنويسي كشور خواهد بود.
مجتبي ملك زاده خاطرنشان كرد: بنگاههاي اقتصادي قوي در شهرستان رفسنجان وجود دارد كه مي توانند از هنر در اين شهرستان حمايت كنند.
معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمان نيز گفت: خوشنويسي يك هنر معنوي است.
وحيد محمدي بيان كرد: استان كرمان از نظر كمي در زمينه آموزش هنر خوشنويسي مشكلي ندارد و تعداد زيادي هنرجو در اين زمينه در استان كرمان فعاليت دارند.
وي ادامه داد: 17 آموزشگاه خوشنويسي در استان كرمان وجود دارد و 170 نفر از علاقمندان خوشنويسي در درجه ممتاز، 17 استاد و پنج استاد و فوق ممتاز خوشنويسي در كرمان فعال هستند.
مدير مركز كرمان شناسي نيز گفت: كمال الدين ابوالعطا متخلص به خواجوي كرماني از جمله شخصيت هاي برجسته قرن هفتم و هشتم اين خطه از كشورمان است او يكي از شاعران آسماني است و زندگاني خواجوي كرماني از ابتدا با اعجاز همراه بود.
سيد محمدعلي گلاب زاده بيان كرد: بزرگي و عظمت خواجوي كرماني در عصر خودش از مرزها گذشته بود به طوري كه دولتشاه سمرقندي عنوان ملك الفضلا به وي داده بود.
وي با اشاره به اينكه خواجو شخصيت برجسته و دانش پژوه بود تصريح كرد: او به معناي واقعي يك شاعر، نويسنده، منجم، عارف و خداشناس بود و در كنار مجموعه غزلياتش كتابهاي مطلوبي از جمله رساله الباقي و غيره را به رشته تحرير درآورد.
** موزه خوشنويسي رفسنجان راه اندازي مي شود
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان رفسنجان نيز گفت: تلاش ما براي ماندگاري آثار جشنواره خوشنويسي منتهي به راه اندازي و ايجاد موزه خوشنويسي در رفسنجان شد.
ايمان محمدآبادي افزود: براي اجراي دومين جشنواره استاني خوشنويسي در رفسنجان در ابتدا 94 اثر در 2 بخش نستعليق و شكسته نستعليق به دبيرخانه جشنواره ارسال شد كه 63 اثر در بخش نمايشگاهي از 36 هنرمند خوشنويس به مرحله نهايي راه يافتند.
وي با اشاره به اينكه يكي از برنامه هاي جشنواره و نمايشگاه خوشنويسي آثار منتخب جشنواره است افزود: در هفت شهرستان استان كرمان، هفت نمايشگاه و هفت كارگاه تخصصي خوشنويسي برگزار مي شود تا برگزاري اين جشنواره تداوم داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: تلاش ما براي ماندگاري آثار جشنواره خوشنويسي منتهي به راهاندازي و ايجاد موزه خوشنويسي در رفسنجان شد كه اقدامات اوليه آن انجام شده و مكاني به صورت موقت توسط شهرداري به اين امر اختصاص يافت.
محمدآبادي اضافه كرد: آثار خوشنويسان شهرستان رفسنجان از هم اكنون در اين موزه جلوه گري خواهد كرد و اين اقدام در راستاي ترويج فرهنگ خوشنويسي گامي مؤثر خواهد بود.
در پايان نفرات برگزيده دومين جشنواره خوشنويسي استان كرمان در رفسنجان معرفي شدند.
در رشته نستعليق محمدمهدي محموديميمند از شهرباك، محمدحسين محسني راد از كرمان و احمد سيوندي از سيرجان اول تا سوم شدند.
در رشته شكسته نستعليق نيز حامد قهاري از كرمان اول، زهرا تيموري از كرمان دوم و فاطمه گنج كريمي از كرمان و ايمان نادري پور از سيرجان به صورت مشترك سوم شدند.
دومين جشنواره استاني خوشنويسي از روز گذشته (چهارشنبه ) در رفسنجان آغاز شد و عصر امروز پنجشنبه به پايان رسيد.
خبرنگار: مريم رضايي ** انتشار دهنده: نجمه حسني
7433/3029
جشنواره 2 سالانه ملي خوشنويسي خواجوي كرماني در رفسنجان برگزار مي شود
۲۳ تیر ۱۳۹۶، ۹:۳۵
کد خبر:
82597701
كرمان - ايرنا - عضو شوراي عالي انجمن خوشنويسان ايران گفت: جشنواره 2 سالانه ملي خوشنويسي به نام خواجوي كرماني با موافقت مديركل ادراه فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمان و فرماندار رفسنجان از سال آينده در رفسنجان آغاز مي شود.