به گزارش ایرنا، وی در جریان سفر به تركیه و در كنفرانس خبری مشترك با مولود چاووش اوغلو همتای ترك خود افزود: بحران بر مبنای اتهامات ساختگی رسانهای شكل گرفت و قطر از آغاز بحران بر آگاهی افكار عمومی عربی و بین المللی حساب باز كرد و افكار عمومی با هر اقدامی كه صورت گرفت، به عنوان یك چالش برخورد كرد.
وی هدف از سفر به تركیه را تداوم رایزنی میان دو كشور ذكر و بیان كرد: اقدامات غیرقانونی ظالمانه علیه قطر بر پایه اخبار ساختگی طراحی شده و بحران بر مبنای اتهامات ساختگی رسانه ای شكل گرفته است.
وی با تقدیر از موضع كشورهای دوست قطر در این بحران اظهار كرد: قطر بر این موضع خود تاكید دارد كه باید هر بحرانی از طریق گفت و گو و احترام متقابل و بر اساس قانون بین المللی حل شود.
وی اضافه كرد: كشورهای تحریم كننده قطر مدعی مبارزه با تروریسم هستند اما با اقداماتی كه در قبال قطر انجام میدهند، در واقع تلاشهای مبارزه با تروریسم را كه ما انجام میدهیم، ناكام میگذارند.
وزیر امور خارجه قطر همچنین با اشاره به اینكه وجود پایگاه نظامی تركیه در كشورش براساس توافقنامه میان آنكار و دوحه، تاكید كرد كه دیگران حق اعتراض و دخالت در این خصوص را ندارند.
وی افزود: پایگاه نظامی تركیه در قطر بر اساس توافقنامه رسمی میان آنكار و دوحه ایجاد شده و تا زمانی كه توافق طرفین برقرار باشد، این پایگاه مستقر و فعال خواهد بود.
وی ادامه داد: ما به مذاكرات خود با طرف ترك در خصوص روابط دوجانبه و برنامه ریزی برای دیدار سران دوكشور و جلسات همكاری های عالی ادامه خواهیم داد و به افزایش سطح روابط تركیه و قطر امیدواریم.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه تركیه نیز در این دیدار گفت: رابطه با قطر برای تركیه مهم است و هر دو طرف برای توسعه بیشتر این روابط تلاش می كنند.
وزیر خارجه تركیه افزود: آنكارا به تلاش خود برای حل این بحران ادامه می دهد و بر این اساس رئیس جمهوری تركیه تماس متعددی با رهبران كشورهای عربی حوزه خلیج فارس در چارچوب جستجوی راه حلی برای این بحران داشته است.
وی گفت: تركیه نمیتواند تحریمهایی را كه به مردم قطر یا ملتهای منطقه آسیب می رساند، تایید كند.
به گزارش ایرنا، در پی تیرگی روابط ریاض و دوحه و تحریم قطر از سوی برخی كشورهای عربی، آنكارا به كمك قطر شتافت و روابط خود را با این كشور گسترش داد.
عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، مصر و یمن از روز پنجم ژوئن سالجاری تمام روابط دیپلماتیك خود با قطر را قطع كردند.
همچنین عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین حریم هوایی خود را برای استفاده قطر ممنوع اعلام كردند و علاوه بر این، عربستان سعودی تنها مرز زمینی خود با قطر را بست و در پی آن كشورهای مالدیو، موریتانی و دولت طبرق لیبی نیز با متهم كردن قطر به اعمال 'سیاست های مداخله گرایانه و حمایت از گروه های تروریستی' روابط دیپلماتیك خود با قطر را قطع كردند.
كشورهای عربی تحریم كننده قطر پیشنهادی 13 ماده ای برای بهبود و عادی سازی روابط خود با دوحه مطرح كرده اند كه یكی از مفاد آن تعطیلی پایگاه نظامی تركیه در قطر است.
تركیه مخالف این پیشنهاد بوده و آن را دخالت در روابط داخلی سایر كشورها عنوان كرده و بر ادامه حمایت خود از قطر تاكید كرده است.
تركیه كه این روزها در عین حمایت جدی از قطر، در صدد ایفای نقش میانجی بین كشورهای عربی است، نتوانسته دولت های عربی مخالف قطر از جمله عربستان سعودی را برای ترمیم روابط متقاعد كند و در مقابل با اعزام نیرو و فعال كردن پایگاه نظامی در قطر، از سوی كشورهای مخالف قطر به نقض نقش بی طرفانه متهم شده است.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری
وزیر خارجه قطر: كشورهای عربی هیچ مدركی دال بر حمایت دوحه از تروریسم ارائه نكردند
۲۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۷:۴۸
کد خبر:
82598179
آنكارا- ایرنا- محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیر امور خارجه قطر گفت: 40 روز از بحران به وجود آمده در روابط قطر با برخی كشورهای عربی منطقه گذشته اما كشورهای تحریم كننده هیچ مدركی دال بر حمایت دولت دوحه از تروریسم ارائه نكرده اند.