تاسیس و راه اندازی سامانه دوم آبرسانی اصفهان مورد تاكید نمایندگان استان است

اصفهان - ایرنا - رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: تاسیس و راه اندازی سامانه دوم آبرسانی اصفهان و شهرستان های استان مورد تاكید نمایندگان است كه در سفر اخیر كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به اصفهان مورد بررسی قرار گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر موسوی لارگانی روز شنبه در گفت وگو باایرنا افزود: بیشتر استان های كشور دارای 2 یا سه سامانه آبرسانی هستند و درصورت بروز مشكل برای هریك از آنها، اختلالی در شبكه آبرسانی آنها ایجاد نمی شود اما اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت تنها یك سامانه آبرسانی دارد و در صورت بروز كوچكترین مشكل، شبكه آبرسانی آن مختل می شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان خاطرنشان كرد: تاكنون 2 یا 3بار سامانه آبرسانی اصفهان به دلیل نشست مواد نفتی و ورود گل و لای به این سامانه دچار مشكل و هر بار شبكه آبرسانی اصفهان مختل شده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با اشاره به اینكه شورای تامین استان روز پنجشنبه با حضور اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برگزار شد، افزود: در این جلسه تاسیس و راه اندازی سامانه دوم اصفهان مورد تاكید قرار گرفت و مقرر شد كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این موضوع را پیگیری و در تاسیس سامانه دوم آبرسانی اصفهان، دولتمردان را یاری كند.
سامانه دوم آبرسانی اصفهان شامل تونل انتقال آب و تصفیه خانه موسوم به 'گلاب 2' به عنوان طرح توسعه آبرسانی به 14 شهرستان استان اصفهان به طول 27 كیلومتر، وظیفه انتقال آب از دریاچه سد زاینده رود به تصفیه خانه را دارد.

** اجرای كامل طرح 9 ماده ای حوضه آبریز زاینده مورد تاكید است
وی با اشاره به بازدید اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از طرح های آبی در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری و مناطق مختلف این دو استان كه با كمبود آب مواجه هستند، گفت: در جلسه شورای تامین استان همچنین نمایندگان استان خواهان اجرای مصوبه طرح 9 ماده ای شورای عالی آب كشور برای احیای زاینده رود، شدند.
حجت الاسلام موسوی لارگانی تصریح كرد: برخی از بندهای 9 ماده طرح احیای حوضه آبریز زاینده رود اجرایی نشده و مغفول مانده است بنابراین نمایندگان و مسئولان اجرایی استان خواهان اجرای كامل این طرح شدند.
وی اضافه كرد: در جلسه شورای تامین استان، علاء الدین بروجردی رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز اذعان كرد كه چنانچه بخواهیم مشكلات آب حوضه آبریز زاینده رود بویژه در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری را حل كنیم، طرح 9 ماده ای احیای زاینده رود باید بطور كامل اجرا شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: مقرر شد كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه ای با حضور وزیر نیرو ، نمایندگان و مسئولان استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری اجرایی شدن مصوبات طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود را پیگیری كند.
شورای عالی آب كشور در سال 93 با هدف هماهنگی و اعمال مدیریت واحد بر این حوضه آبریز در موضوعات منابع، مصارف و حقابه ها طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود را تصویب كرد.
زاینده‌رود یا زنده‌رود به معنی رود زندگی‌بخش، بزرگترین رودخانه فلات مركزی ایران است كه از كوه‌های زاگرس مركزی بویژه زردكوه بختیاری سرچشمه گرفته و در كویر مركزی ایران به سمت شرق حدود ۲۰۰ كیلومتر پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.
این رودخانه در سال های اخیر با پدیده خشكسالی، افزایش برداشت و سوء مدیریت منابع آب مواجه و در محل پائین دست در بیشتر ماه های سال با خشكی مواجه شده است.

** احیای تالاب بین المللی گاوخونی از مطالبات مردم اصفهان است
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان، احیای تالاب بین المللی گاوخونی را از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه اعضای كمیسیون امنیت ملی مجلس و سیاست خارجی با مسئولان اجرایی استان عنوان كرد و افزود: موضوع خشكی تالاب بین المللی گاوخونی محدود به اصفهان نیست بلكه چنانچه این تالاب احیا نشود، گرد و غبار ناشی از آن ساكنان نیمی از كشور را تهدید خواهد كرد.
حجت الاسلام موسوی لارگانی با اشاره به اینكه رئیس جمهوری در سفر انتخاباتی خود به اصفهان نیز قول داد تا جاری شدن دائمی زاینده رود را با جدیت پیگیری و عملیاتی كند، گفت: باتوجه به این قول و اینكه خشكی تالاب بین المللی گاوخونی ، زندگی ساكنان فلات مركزی ایران را تهدید می كند، ما از كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خواستیم تا این موضوع را به عنوان یكی از مطالبات مردم استان اصفهان پیگیری كند.
تالاب بین المللی گاو خونی كه از 11سال پیش به این سو رو به خشكی گراییده، اكنون به كانون بالقوه ریزگردها تبدیل شده و سلامت ساكنان منطقه میانی كشور تا پایتخت را تهدید می كند.
تالاب بین المللی گاوخونی در اصفهان كه همواره از نظر اقتصادی و زیست محیطی فرصت و نعمتی بزرگ برای شهر اصفهان و مناطق اطراف آن محسوب می شد اكنون برخاك نشسته و به عنوان كانون تولید ریزگردها به تهدیدی جدی برای محیط زیست منطقه مركزی تبدیل شده است .
تالاب بین المللی گاو خونی واقع در شرق شهر تاریخی اصفهان در فلات مركزی ایران و در انتهای مسیر زاینده رود قرار دارد كه در سال 1354 به ثبت كنوانسیون رامسر رسید و نام آن در فهرست تالاب های بین المللی قرار گرفت.
اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه با سفر به استان های چهارمحال و بختیاری و اصفهان طرح های آبی و كمبود آب در سرچشمه های كارون و زاینده رود را بررسی كردند.
2093 ** خبرنگار و انتشاردهنده: اصغر دواتگر