۲۵ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۱۲
کد خبر: 82600014
T T
۰ نفر
استاندار گیلان: فاصله چندانی با خودكفایی در تولید برنج نداریم

رشت - ایرنا - استاندار گیلان با اشاره به افزایش انگیزه در كشاورزان برنجكار طی سال های اخیر گفت: با تلاش‌های صورت گرفته برای افزایش تولید، فاصله چندانی با خودكفایی در محصول برنج نداریم.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمدعلی نجفی روز یكشنبه در حاشیه نخستین برداشت مكانیزه برنج در روستای لاكسار صومعه سرا در جمع خبرنگاران افزود: با سیاستی كه دولت یازدهم و وزارت جهاد كشاورزی در حمایت از این محصول داشتند، شاهد اتفاقات خوبی در این بخش هستیم.
وی به افزایش قیمت برنج و اقتصادی شدن آن برای كشاورز اشاره و خاطرنشان كرد: یكی از اتفاقات مثبت كه طی سال‌های اخیر در دولت یازدهم شاهد بوده ایم؛ تأمین هزینه‌ كاشت، داشت و برداشت و بهره‌ مطلوب برای كشاورز بوده است.
نجفی با بیان اینكه در افزایش قیمت برنج باید شرایط مصرف كننده را نیز در نظر بگیریم، اظهار داشت: تمام تلاش‌ها بر این بوده تا ضمن افزایش قیمت، در كاهش هزینه‌های جانبی كشت برنج نیز گام‌هایی برداشته شود.
وی ادامه داد: تأمین نهاده‌های كشاورزی، بذر، كود و نیز اعتبارات مناسب برای افزایش مكانیزاسیون ماشین آلات كشاورزی از وظایف دولت بشمار می‌رود كه جزو سیاست‌های مسئولان استانی نیز هست.
نجفی به جلوگیری از واردات برنج در فصل توزیع طی سال‌های اخیر اشاره و خاطرنشان كرد: امسال نیز روند جلوگیری از واردات كماكان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینكه در سال جاری بیش از 110 هزار هكتار از اراضی شالیزاری ماشینی نشاء شد، پیش‌بینی كرد كه بیش از 150 هزار هكتار از مزارع برنج استان به صورت مكانیزه برداشت شود.
استاندار گیلان با اشاره به اینكه تا سال گذشته سطح زیر كشت برنج در استان گیلان 238 هزار هكتار بود، افزود : به دنبال تثبیت و افزایش نسبی قیمت برنج، تسیهلات مناسب و ترویج كاشت این محصول امسال شاهد افزایش 500 هكتاری سطح زیر كشت برنج هستیم.
نجفی با اشاره به اینكه با برنامه‌ریزی‌های مثبت انجام گرفته در بخش مدیریت آب كمترین تنش را شاهد بودیم، گفت: در سال 92 مدت نشاء 47 روز بود كه امسال به 20 روز كاهش یافت كه نتیجه آن استفاده كمتر از آب بود.
وی با اشاره به كاهش چشمگیر تورم در كشور گفت: انتظار ما از بانك‌ها این است تا با كاهش سود بانكی بویژه در بخش كشاورزی ، گام هایی مثبتی در بهره‌مندی بیش از پیش كشاورزان از تسهیلات ارزان قیمت برداشته شود.
در بیست و پنجمین روز از فصل تابستان، با حضور استاندار گیلان، برداشت مكانیزه برنج در روستای لاكسار شهرستان صومعه سرا واقع در غرب گیلان آغاز شد.
بیش از 317 هزار بهره بردار بخش شالیكاری گیلان همه ساله برای كاشت برنج، ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاك را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود. شخم زمستانه در كاهش میزان نیاز شالیزارها به آب در فصل كاشت و داشت نقش مهمی دارد.
پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مكانیزه به زمینی كه از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.
از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است كه در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان كاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است.
استان گیلان بزرگترین تولیدكننده ارقام بومی و باكیفیت برنج در كشور است و رتبه اول كشور را از لحاظ سطح زیركشت و همچنین رتبه دوم تولیدكننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی كاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های كیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است كه در شالیزارهای گیلان كشت می شود.
بیشترین رقم های كشت شده برنج در این استان، رقم های كیفی هاشمی و علی كاظمی است كه افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
سال گذشته (1395) همچنین نخستین رقم مادری برنج پرمحصول گیلانه، نیمه مردادماه در رشت برداشت شد.
از خصوصیات بارز رقم گیلانه پا كوتاهی، زودرسی و كیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی با عملكرد بیشتر از ارقام بومی است.
خبرنگار:فرزاد حسن پور ** انتشاردهنده: امیرحسین كبیری
7292/2007
۰ نفر