به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي دانشگاه تبريز، دكتر سيد ابوالحسن رياضي در دومين گردهمايي كشوري دبيران كانون هاي دانشجويي همياران سلامت روان در اين دانشگاه، شناسايي گروه هاي هدف و توسعه بخش آموزش كيفي را از جمله تاثيرگذارترين اقدام دانشگاه ها در اين راستا برشمرد.
وي افزود: براي اينكه در همين زمينه اقدام ما موثر باشد بايد دادن آموزش كيفي را از خودمان شروع كنيم زيرا كه دانشجويان با آموزش كيفي مهارت هاي لازم را ياد مي گيرند و آن را به جامعه منتقل مي كنند.
وي اظهار كرد: با آسيب شناسي به موقع و برنامه ريزي درست در خصوص مشكلات جامعه به ويژه مسايل رواني و همچنين با بهره مندي و استفاده از ظرفيت هاي داخلي مي توان مقابل بسياري از آسيب هاي اجتماعي را گرفت.
معاون امور دانشجويان داخل، سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري يادآوري كرد: در بحث همياران سلامت روان در دانشگاه ها اقدام راهبردي و كلان را خود دانشجويان اين كانون در دست دارند و در اين راستا سازمان و وزارت علوم فقط در حد حمايت و پشتيباني هاي لازم را از دانشجويان مي كند.
مدير كل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجويان دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و دبير علمي اين گردهمايي هم بر خود مراقبتي تاكيد كرد.
حميد يعقوبي گفت: خودمراقبتي شامل اعمالي است اكتسابي، آگاهانه و هدف دار كه مردم براي خود، فرزندان و خانواده شان انجام مي دهند تا تندرست مانده و سلامت جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي خود را حفاظت و نيازهاي جسمي، رواني، اجتماعي و رواني خود را برآورده سازند.
وي اعلام كرد: در زمان حاضر حدود 8 هزار دانشجو عضو كانون هاي همياران سلامت روان هستند، كه سعي مي شود اين تعداد در سال آينده به 80 هزار دانشجو برسد.
مشاور استاندار و دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان شرقي هم در اين آيين با بيان اينكه دشمنان اين انقلاب بعد از هشت سال دفاع مقدس با ترفندهاي مختلف و از جمله توليد و اشاعه مصرف مواد مخدر در كشور درصدد مقابله با اين نظام هستند، گفت: به عنوان مثال هر ساله 50 نوع آموزش توليد و مصرف انواع مواد مخدر و روان گردان ها از طريق شبكه هاي مجازي ارايه مي شود كه بايد در اين راستا مراقب هرگونه توطئه شوم دشمنان اين انقلاب باشيم.
محمد علي نصرتي تاكيد كرد: خطر اعتياد در كمين همه خانوادههاي ايراني است و از اين رو بايد از تمامي ظرفيت هاي كشور براي مقابله و مبارزه با پديده شوم اعتياد استفاده كرد.
وي با بيان اينكه با رويكرد علمي، هوشمندانه و عزم جدي مردم و مسوولان مي توان در اين خصوص به موفقيت هاي بزرگي دست يافت، اظهاركرد: دانشگاه ها و قشر نخبه جامعه با ايجاد گفتمان غالب در جامعه مي توانند، ضمن آگاهي بخشي به مردم، براي پيشگيري و كاهش از شيوع بسياري از آسيب هاي اجتماعي، از جمله اعتياد نقش تعيين كننده اي داشته باشند.
رييس دانشگاه تبريز هم با اشاره به برخي دستاوردهاي استان آذربايجان شرقي و در راس آنها شهر تبريز در خصوص كاهش و پيشگيري از برخي از آسيب هاي اجتماعي گفت: امروزه شهروندان اين خطه افتخار مي كنند به بركت اين نظام و تلاش مسئولان استان، شهر تبريز به عنوان شهر بدون معتاد متجاهر و گدا در كشور مطرح است.
دكتر محمدرضا پورمحمدي افزود: در زمان حاضر بحث اعتياد به عنوان يكي از مهمترين آسيب هاي اجتماعي در كشورمان مطرح است و در اين راستا استان آذربايجان شرقي با ايجاد مراكز ترك اعتياد و كمپ هاي مختلف باز پروري، آموزش شغل، حرفه و مهارت زندگي گام هاي موثري را در اين مسير برداشته است.
رييس دانشگاه تبريز، داشتن عزم ملي و عمومي را براي كنترل و كاهش آسيب هاي اجتماعي ضروري دانست و گفت: اين دانشگاه نيز در سال هاي اخير در حوزه كاهش و كنترل آسيب هاي اجتماعي برنامه ها و عملكرد مثبتي داشته كه نمونه اين امر راه اندازي مركز مشاوره، كانون همياران سلامت، نمايشگاه ها و كارگاه هاي پيشگيري از اعتياد و بسياري از اقدامات است.
وي امنيت را مهمترين دستاورد انقلاب برشمرد و گفت: بعد از امنيت، سلامت دومين دستاورد اسلامي است كه در بحث سلامت ضمن توجه به بهداشت جسمي، نظام درمان و بيمه به سلامت روان جامعه نيز اهتمام ويژه اي مبذول شده اگر چه به نظر مي رسد، برخي در جامعه ما هنوز آگاهي هاي لازم براي استفاده از مشاوره روانشناسي دست نيافته اند.
رييس مركز مشاوره دانشگاه تبريز و دبير اجرايي اين گردهمايي نيز با اشاره به برنامه هاي مختلف اين گردهمايي گفت: برگزاري ميزگرد تخصصي تحت عنوان نقش همياران در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و سالم سازي فضاي دانشگاه، تشكيل كميسيون هاي منطقه اي بررسي عملكرد يك ساله كانون هاي دانشجويي همياران سلامت و روان و چشم انداز آينده با حضور دبيران كانون ها، ارائه تجارب موفق، انتظارات و چالش ها توسط دبيران كانون هاي دانشجويي مناطق دهگانه مراكز مشاوره، اهداي جوايز و تقدير از فعالان گردهمايي، بازديد از مناطق تاريخي استان از جمله برنامه هاي دو روزه اين گردهمايي است.
دكتر شهرام واحدي در ادامه با اشاره به اهم فعاليت كانون همياران سلامت دانشگاه تبريز افزود: اين كانون در سال 94 با هدف آموزش و پيشگيري در زمينه آسيب هاي اجتماعي، تلاش در جهت تقويت روحيه انسان دوستي و نوع دوستي در بين دانشجويان، جذب، ساماندهي و تربيت دانشجويان در انجام خدمات همياري و مقابله با آسيب هاي اجتماعي، توانمند سازي، تقويت روحيه خودباوري، اشتغال و كارآفريني شروع بكار كرده است.
اين گردهمايي دو روزه از سوي معاونت دانشجويي و مركز مشاوره دانشجويي دانشگاه تبريز و با همكاري دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برگزار و بعد از ظهر امروز به كار خود پايان داد.
خبرنگار: پرويز انصاري ** انتشار دهنده: رستگار
3071/6183
تبريز- ايرنا - معاون امور دانشجويان داخل، سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: بايد از تمامي ظرفيت دانشگاه هاي كشور براي اهدافي كه در حوزه سلامت روان دانشجويان تعيين شده استفاده كنيم.