به گزارش ايرنا، اسحاق جهانگيري دوشنبه شب پس از افتتاح و بازديد از چندين طرح عمراني، گردشگري و صنعتي درجمع سرمايه گذاران، مديران ورئيسان سازمان ها وادارات در سخناني از مديران و سرمايه گذاران طرح هاي افتتاح شده وهمچنين مديرعامل منطقه آزاد كيش به جهت اقداماتي كه در راستاي تحول و رونق كيش صورت گرفته قدرداني كرد.
وي اظهار كرد: در شمال و جنوب كشور فرصت هاي خوبي وجود دارد، اين حق ملت بزرگ ايران است كه از امكانات اين مناطق استفاده كنند كه اميدواريم با سرمايه گذاري مناسب شاهد روند رو به رشد در اين مناطق باشيم.
جهانگيري با اشاره به اينكه ثبات اقتصادي اهميت زيادي در سرمايه گذاري دارد، گفت: دولت يازدهم توانست تورم 40 درصدي را كنترل و ثبات اقتصادي را به كشور بازگرداند.
وي با بيان اينكه تلاش دولت ايجاد آرامش و ثبات در اقتصاد كشور است خاطر نشان شد: محيط اقتصادي باثبات در ايران براي فعالان اقتصادي اهميت بسيار دارد.
معاون اول رييس جمهوري در ادامه بااشاره به اينكه محيط هاي پر تنش اقتصادي مانع سرمايه گذاري مي شود، اظهار كرد: دولت با تلاش توانست بگويد نرخ ارز مي تواند حركت ملايمي داشته باشد، نرخ سود بانكي روند كاهشي بايد داشته باشد و رشد اقتصادي به سمت مثبت حركت كند و فضاي اقتصادي براي فعالان اين حوزه قابل پيش بيني باشد و با دنيا وارد گفت وگو و تعامل شويم و تحريم ها را از پيش روي مردم كشور برداريم .
جهانگيري در ادامه گفت: تا حد زيادي در اقتصاد، سياست داخلي و خارجي در فضاي صميمت و گفت وگو قرار داريم و جريانات سياسي احساس مي كنند در فضاي آرامي رقابت مي كنند و در عين حال كه هر كدام براي اداره كشور سليقه خاص خود را دارند اما همه مي دانند كه يك جهت پيش روست آنهم اين است كه براي سربلندي ملت ايران ، آرامش و رفع دغدغه مردم و توسعه كشور تلاش كنند.
وي با بيان اينكه آرامش به اقتصاد كشور بازگشته است افزود: در دولت دوازدهم ما با يك شرايط جديدي روبه رو هستيم و مهمترين موضوعي كه پيش رو داريم چالش هايي است كه پيش روي اقتصاد و مديريت كشور قرار دارد.
جهانگيري با اشاره به نرخ بيكاري اظهار كرد: برخي تصور مي كنند بيكاري هميشه مطرح بوده و هست و راهكارهايي در گذشته داشته كه مي توان آن را حل كرد.
وي با بيان اينكه ايجاد اشتغال جز با سرمايه گذاري و توليد راهكار ديگري ندارد تصريح كرد: بايد زمينه هاي مناسب براي سرمايه گذاري فراهم كنيم تا منجر به افزايش توليد و ايجاد اشتغال شود.
معاون اول رييس جمهوري يادآورشد: شرايطي كه ما امروز در خصوص بيكاري با آن روبه رو هستيم كشور درهيچ مقطعي با آن مواجه نبوده و مشكل پيچيده اي است، ظرف اقتصاد كشور بزرگ نشده و محدود مانده اما تعدادي كه بر سر اين ظرف نشسته اند افزايش يافته است.
وي تصريح كرد: اگر از اين ظرف اقتصاد در بهترين دوران 600 هزار شغل ايجاد مي شد امروز جمعيتي كه كنار اين ظرف نشسته اند چند ميليون نفرهستند و چشم اميد دارند كه از آن معجزه اي ببينند و هرسال يك ميليون تن به اين تعداد اضافه مي شود.
جهانگيري ادامه داد : ويژگي اين افراد با نفرات گذشته متفاوت است، آنها تحصيل كرده هستند و انتظار دارند كشور از توان آنها استفاده كند و هم خودشان انتظار دارند شغلي متناسب با تحصيلات خود پيدا كنند .
وي بخش وسيعي از جمعيت جوياي كار را از قشر بانوان تحصيل كرده دانست و افزود: بيكاري امروز يك ابر چالش پيش روي اقتصاد كشور است .
جهانگيري به موضوع محيط زيست به عنوان چالشي ديگر اشاره كرد و افزود: وضعيت مردم در استان هاي سيستان و بلوچستان، خوزستان در مواجه با گرد و غبار و آلودگي زيست محيطي مناسب نيست، بايد براي از پيش روي برداشتن آن فكري اساسي كرد.
وي با بيان اينكه منابع آبي به حد هشدار دهنده رسيده است اظهار كرد: بايد مديريت دقيق در مصرف و منابع حاكم شود .
معاون اول رييس جمهوري معيشت مردم را مساله اي جدي براي دولت دانست و گفت: در دولت نهم و دهم به رغم درآمدهاي بالاي نفتي قدرت خريد مردم كاهش يافت، سفره مردم كوچكتر شد.
وي ادامه داد: دولت دوازدهم بايد با يك مديريت قوي، پر انرژي و مدبرانه به صحنه مقابله با چالش ها ورود كند و پيش نياز هر اقدامي اجماع عمومي در كشور براي مقابله با اين چالش هاست.
جهانگيري تاكيد كرد: امكان ندارد دولت به تنهايي بتواند از اين مشكلات عبور كند، همه قواي سه گانه كشور و نيروهاي مسلح بايد دولت را در اين مسير ياري دهند و اين يك تكليف و مسئوليت است.
وي افزود: مهمترين ابزار و سياست هاي كه دولت در اختيار دارد سياست هاي اقتصاد مقاومتي است، دولت پذيرفته كه اين سياست ها مي تواند در اين مقطع گره گشا و چالش هاي پيش روي كشور باشد و اجماعي هم در سطح اقتصاد دانان كشور وجود دارد و همه قوا و اركان حكومت معتقدند كه از آنجا كه اين سياست ها توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است آمادگي كمك به دولت دارند .
معاون اول رييس جمهوري با تاكيد بر اينكه اين سخنان بايد از حد حرف خارج شود افزود : برخي تلاش مي كنند تا با ايجاد تنش و بحران هاي صوري مانع از حل مشكلات شوند.
وي تصريح كرد : هر فردي كه در ايجاد تنش در جامعه سهم دارد به طور طبيعي خواسته يا ناخواسته در مسير توسعه سنگ اندازي مي كند و مانعي براي عبور از مشكلات خواهد شد.
جهانگيري خاطرنشان شد : اگر از چالش ها عبور نكنيم هر كدام به يك بحران بزرگ براي كشور تبديل خواهد شد.
وي تصريح كرد: پيش نياز اين كار ايجاد اجماع عمومي و فضاي سياسي آرام و تعامل خوب با دنياست تا بتوانيم در اين راستا حركت كنيم .
وي تاكيد كرد: بر اساس مهمترين محور اقتصاد مقاومتي، اقتصاد بايد برون نگر باشد، درون زا باشد و از تمام ظرفيت هاي دروني استفاده كند و اين بدان معناست كه هر سرمايه گذاري در اين كشور احساس كند آنچه را كه دارد مي تواند به صحنه بياورد بدون اينكه مزاحمتي براي آن ايجاد شود.
وي ادامه داد: حركت دولت دوازدهم نيازمند كمك همگان است، براي مقابله با مشكلات و چالش ها بايد مسير درستي ترسيم كنيم كه پيش نياز آن سرمايه گذاري و افزايش توليد است.
جهانگيري به اولويت هاي سرمايه گذاري در كشور با توجه به مزيت ها اشاره كرد و گفت: يكي از بهترين بخش ها براي سرمايه گذاري بخش نفت و گاز است، نمي توان با نخستين قرار داد سر و صدا كرد و مانع قراردادهاي بعدي شد.
معاون اول رئيس جمهوري اضافه كرد: به تعبير رهبري معظم انقلاب بايد در سرمايه گذاري در حوزه نفت و گاز 200 ميليارد دلار سرمايه گذاري خارجي جذب كنيم ، اين يك قرار داد پنج ميليارد دلاري بوده كه بايد از اين نوع قرار دادها بسته شود .
وي با تاكيد بر اينكه بايد سرمايه گذار خارجي جذب كنيم و بخش خصوصي وارد كار شود، گفت: به جز بخش نفت، در حوزه پتروشيمي، صنايع و منابع طبيعي نيز بايد سرمايه گذاري شود.
جهانگيري يكي از مهمترين استعدادهاي ايران را صنايع متكي بر دريا دانست وافزود: اقتصاد دريا محور براي ايران اولويت اول است، كيلومترها ساحل از جنوبي ترين تا شرق كشور و يك هزار و 800 كيلومتر ساحل درياي خليج فارس و عمان و اطراف جزاير، در شمال ساحل درياي خزر به اين معناست كه خداوند نعمتي در اختيار ما قرار داده كه با اتكا به آن مي توانيم آن را براي يك دوره طولاني محور توسعه قرار دهيم.
وي جزاير را يكي ازنعمت هاي موجود در دريا دانست و گفت: هر يك از اين جزاير مي تواند محور توسعه باشد، مناطق آزاد از اولويت هاي توسعه ايران است.
جهانگيري به وجود هفت منطقه آزاد در كشور اشاره كرد و گفت: هفت منطقه ديگر پيشنهاد شده است كه با تصويب مجلس اجرايي خواهد شد.
وي تاكيد كرد: در اينكه مناطق آزاد مي توانند يكي از قطب هاي توسعه كشور باشند، كمترين ترديدي نيست، چرا كه فلسفه وجودي مناطق آزاد در راستاي توليد و صادرات است.
جهانگيري اظهار كرد: باسياست هاي دولت يازدهم ميلياردها دلار سرمايه خارجي جذب منطق آزاد كشور شد.
وي با بيان اينكه اين مناطق دستاوردهاي خوبي به همراه داشته است افزود: اين مناطق پيشرفت زيادي داشته اند اما فاصله زيادي با اهداف تعيين شده داريم كه بايد آسيب شناسي شود.
معاون اول رئيس جمهوري با بيان ياينكه در دولت دوازدهم مناطق آزاد مورد توجه قرار دارند، افزود: نه تنها از هفت منطقه موجود حمايت مي كنيم بلكه از هفت منطقه پيشنهادي به مجلس براي استان هاي محروم، سيستان و بلوچستان،كرمانشاه، هرمزگان، ايلام، كردستان و اردبيل نيز پشتيباني خواهيم كرد.
وي ابراز اميدواري كرد كه هرچه سريعتر مجوز ايجاد اين مناطق در مجلس به تصويب برسد.
جهانگيري با بيان اينكه مناطق آزاد در بحث اقتصاد دريا محور بايد يكي از كانون هاي اصلي باشند، افزود: از ابتداي دولت يازدهم و بر اساس تاكيدات رهبر معظم انقلاب توجه به سواحل مكران در دستور كار قرار گرفت، بهترين سواحلي كه گرد محروميت و فقر بر آن پاشيده شده و كمترين عمران و آباداني در آن ديده مي شود، برنامه ريزي وسيعي براي آن مناطق ديده شده است.
معاون اول رئيس جمهوري يكي از محورهاي ديگر تاثير گذار براي سرمايه گذاري را توجه به گردشگري دانست و افزود: يكي ار صنايعي كه مي تواند به سرعت شغل ايجاد كند و بر رشد اقتصادي تاثير بگذارد صنعت گردشگري است.
وي با اشاره به اينكه دولت دوازدهم رشد اقتصادي بالا و اشتغالزايي مستمر را هدف گذاري كرده است ، افزود: گردشگري زمينه ساز رشد اقتصادي و كار افريني است.
جهانگيري كيش را يكي از كانون هاي جذب گردشگر خارجي دانست و گفت: بايد فرصت هاي ايجاد كرد كه گردشگر داخلي و خارجي تمايل سفر به اين جزيره را داشته باشند.
وي افزود: بايد با كشورهاي دوست همچون چين و شرق آسيا وارد مذاكره شويم و بخشي از ميليون ها مسافر آنها را جذب ايران و مناطق آزادي چون كيش كنيم.
جهانگيري يكي از طرح هاي افتتاح شده توليدي در حوزه تجهيزات پزشكي و دارويي را مهم خواند و افزود: با بهره گيري از دانش روز، جوانان و پزشكان متخصص اقدامات مهمي صورت گرفته و آغازي براي طرح هاي بزرگ در حوزه دانش بنيان است.
وي با بيان اينكه جزيره كيش محل مناسبي براي گردشگري است، افزود: بر اساس آمار اعلام شده توسط آقاي تركان سالانه 3 ميليون و پانصد هزار مسافر به كشورهاي ديگر سفر مي كنند.
معاون اول رئيس جمهوري با اشاره به افتتاح نيروگاه، آب شيرين كن، واحدهاي تفريحي و گردشگري در كيش كه مشابه بسياري كمي در كشور دارد، افزود: ايرانيان سالانه براي تفريح و گردش به خارج از كشور سفر مي كنندكه با ايجاد اين امكانات اميدواريم محل مناسبي براي گردشگري باشد.
جهانگيري در سفر دو روزه خود بندر و فرودگاه جزيره هندورابي نيز مورد بهره قرار مي دهد.
1630*1641/ شبس *1488 *خبرنگار : مريم زبان دان - انتشار دهنده: بهمن بامداد**
كيش – ايرنا- معاون اول رئيس جمهوري با تاكيد بر اينكه دولت دوازدهم به دنبال ثبات اقتصادي در كشور است، گفت: با مديريت قوي، پر انرژي ومدبرانه مي توان با چالش ها پيش رو مقابله كرد.