به گزارش ايرنا، الشرق الاوسط به نقل از منابع به اصطلاح آگاه فلسطيني كه نامي از آن ها نبرده، ادعا كرده است پس از آنكه بيشتر رهبران حماس از دوحه پايتخت قطر خارج شده و در كشورهاي مختلف پراكنده شده اند، در پي جاي پايي براي خود و همچنين در پي محلي براي استقرار رهبران خود هستند .
بر اساس ادعاي الشرق الاوسط، الجزاير درخواستي رسمي از حماس براي افتتاح دفتر نمايندگي حماس و ميزباني شماري از رهبران آن در پايتخت خود دريافت كرده است اما به اين درخواست پاسخ نداده است.
در ادامه اين ادعاها آمده است رهبران حماس اين روزها در غزه، لبنان، مالزي و قطر پراكنده شده اند و نمي خواهند فقط در يك كشور باشند و براي كاهش فشارها بر يك كشور خاص، سعي مي كنند رهبران خود را در كشورهاي مختلف جاي دهند و با توجه به تجربه سوريه، قطر و همچنين تركيه، اين جنبش نمي خواهد ثقل سياسي اش در كشوري عربي متمركز باشد و به همين دليل ترجيح داده «اسماعيل هنيه» رئيس دفتر سياسي اش در نوار غزه فعاليت كند تا نوار غزه مركز ثقل حماس باشد.
الشرق الاوسط در ادامه نوشت: «سامي ابوزهري »سخنگوي حماس در حال حاضر در الجزاير است و تاكيد كرده شماري از رهبران حماس تمايل دارند در الجزاير اقامت گزينند به گونه اي كه اقامتشان در الجزاير بار سنگيني براي ميزبان نباشد و چند ماه قبل و پيش از آغاز بحران ميان قطر و ديگر كشورهاي عربي، از الجزاير خواسته بودند حماس دفتري در الجزاير افتتاح كند .
بر اساس اعلام الشرق الاوسط، ابوزهري در گفت و گو با روزنامه «الشروق» الجزاير گفته بود: بنده به صورت شخصي درخواست اقامت در الجزاير را داده ام و مقام هاي الجزاير قول دادند اين درخواست را بررسي كنند.
الشرق الاوسط افزود: قطر پيش از تحريم هاي عربي از برخي رهبران حماس خواسته بود تحولات سياسي منطقه را درك و دوحه را ترك كنند و از بقيه نيز خواسته بود فعاليت ضد 'اسراييلي ' در قطر نداشته باشند. تركيه نيز حدود يك سال قبل از برخي رهبران حماس خواسته بود خاك اين كشور را ترك كنند. حماس اكنون مي داند پس از قطر گزينه هاي بسيار كمي براي استقرار رهبرانش دارد و به دليل سني بودن ، نمي توان ، به سوي به ايران بروند.
براي روشن تر شدن اين موضوع بايد به نكاتي در اين خصوص توجه داشت:
نخست : منبع خبر الشرق الاوسط، ناشناخته است و بنابراين نمي توان چندان اين مطلب را متقن و مستند دانست.
دوم :جنبش مقاومت اسلامي فلسطين(حماس) داراي گرايش هاي اخواني است و اين روزها عربستان و متحدانش يعني امارات و مصر، دشمن سرسخت اخوان المسلمين شده و آن را سازماني تروريستي مي دانند.
سوم: الشرق الاوسط روزنامه اي عربستاني است وبديهي است سياست هاي رياض در اين روزنامه جلوه گر شده است. سفير عربستان در الجزاير هفته گذشته حماس را سازماني تروريستي دانست كه با واكنش شديد مردم در شبكه هاي اجتماعي و واكنش برخي احزاب و نمايندگان مجلس مواجه شد و آن ها تاكيد كردند سفير عربستان چگونه به خود جرات مي دهد در كشوري كه مهد مقاومت و جهاد است، چنين سخناني در مورد مقاومت فلسطين بر زبان آورد. ظاهرا عربستان ، جنگ رسانه اي سختي را ضد حماس آغاز كرده است.
چهارم :بعيد نيست عربستاني ها با انتشار اين خبر قديمي كه حدود يك سال پيش نيز اين مطلب مطرح شده بود و روزنامه «الحوار » الجزاير و برخي ديگر از رسانه هاي اين كشور مطالبي در اين خصوص نوشته بودند، از طريق اين روزنامه بخواهند پيامي به الجزاير بفرستند كه حضور نيروهاي حماس در اين كشور را محدود كند در غير اين صورت، روابط دو كشور تحت تاثير قرار مي گيرد به ويژه اينكه سفير اين كشور هفته گذشته حماس را سازماني تروريستي به شمار آورد.
پنجم: عربستان در چارچوب جنگ رسانه اي و خود بزرگ بيني مي خواهد اينگونه القا كند كه هركس مخالف آن باشد، منزوي مي شود و در هيچ جاي جهان جايي ندارد و به همين دليل مقام هاي الجزايري هنوز پاسخي به درخواست رهبران حماس نداده اند و اين در حالي است كه الجزايري ها سابقه اي طولاني در مقاومت ضد اشغالگران دارند و در اين راه يك و نيم ميليون شهيد داده اند.
ششم: در خصوص اقامت در هر كشوري، تشريفاتي اداري وجود دارد و روند اخذ اقامت معمولا زمانبر و مستلزم تشريفات اداري است. همچنين در اين خبر آمده ابوزهري به صورت شخصي اين درخواست را مطرح كرده است.هر شخص صرف نظر از تعلقات سازماني خود مي تواند تصميماتي براي زندگي خود و خانواده اش بگيرد.
هفتم: الشرق الاوسط مي خواهد اينگونه القا كند كه قطر، كه اكنون دشمن عربستان شده است، تابع منافع رژيم صهيونيستي است و به همين دليل، از رهبران حماس مستقر در دوحه خواسته است فعاليت هاي ضد اسراييلي نداشته باشند.
هشتم: الشرق الاوسط ادعا كرده است كه حماس جنبشي سني و ايران شيعه مذهب است ، در نتيجه ايران به سني ها كمك نمي كند.اين در حالي است كه تاريخ مقاومت نشان داده كه ايران همواره از گروه هاي مقاومت در فلسطين كه همگي سني مذهب بوده اند و از جمله حماس ، حمايت كرده است.الشرق الاوسط بار ديگر با شيطنت خود مي خواهد باعث ايجاد تفرقه در جهان اسلام شود و با مذهب گرايي خود، مانع اتحاد مسلمانان ضد دشمن مشترك شود.
شكي در اين نيست كه حماس در برآوردها و سياست هاي خود دچار اشتباهاتي شده است اما جهان اسلام يك دشمن مشترك دارد و آن هم رژيم صهيونيستي است و به همين دليل نبايد اختلاف هاي جزئي و داخلي باعث شود ما با دشمنان همسو شويم و صراحتا جنبش مقاومت اسلامي فلسطين را تروريست بناميم ، اين همان اشتباهي است كه عربستان مرتكب شده است.
خاورم **2041*شبس*1488 *انتشاردهنده: عزيز موسوي
چرا الشرق الاوسط اين روزها بحث ميزباني الجزاير از حماس را پيش مي كشد؟
۲۷ تیر ۱۳۹۶، ۴:۵۰
کد خبر:
82601822
الجزاير-ايرنا- روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ لندن وابسته به ال سعود در شماره روز دوشنبه خود به نقل از منابع ناشناس فلسطيني ادعا كرد كه حماس در پي جاي پايي براي خود در الجزايراست در حالي كه بحث افتتاح دفتر رسمي اين جنبش در الجزاير مساله جديدي نيست و حدود يك سال پيش نيز اين بحث ها در رسانه ها مطرح شده بود.