به گزارش ایرنا، رضا خوشبخت روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه شهرداری متولی نگهداری متكدیان نیست، افزود: 220 نفر از این متكدیان تحویل كمپ شدند، 67 نفر با قید ضمانت آزاد و 10 نفر هم به شهر محل سكونت اصلی خودشان بازگردانده شدند.
وی یبان داشت: از ابتدای فروردین ماه تا پایان خرداد ماه امسال همچنین 57 كودكان خیابانی جمعآوری شدند كه چهار كودك رها شده و 53 كودك هم تحویل بهزیستی شده است.
مدیر تخلفات شهرداری بندرعباس اظهاركرد: همچنین در بهار امسال، 82 متكدی خارجی شامل 44 زن، 6 مرد و 32 كودك از سطح شهر جمع آوری شدند كه از این تعداد، 27 زن، 2 مرد و چهار كودك تحویل اردوگاه اتباع شدهاند و 49 نفرهم به علت پذیرش نشدن، رها شدهاند.
مدیر تخلفات شهرداری بندرعباس با تاكید بر اینكه روزانه كودكان كار، متكدیان داخلی و خارجی و معتادان جمعآوری میشوند، گفت: شهروندان همواره نسبت به جمعآوری این افراد و ساماندهی آنها تاكید دارند و نازیبایی ناشی از فعالیت این افراد را از چشم شهرداری میبینند.
خوشبخت گفت: براساس قانون، كار جمعآوری اولیه متكدیان، اتباع خارجی، معتادان خیابانی و كودكان كار برعهده شهرداری و سایر دستگاه های متولی از جمله اداره كار، بهزیستی و اداره كل اتباع است، كه دستگاههای دیگر در بحث جمعآوری، به هر دلیلی در این امر مشاركت نمی كنند.
وی یادآورشد: با این وجود شهرداری تقبل كرده به عنوان تنها مسئول جمعآوری كننده باشد و در مقابل هم دستگاه های مرتبط دیگر به صورت روزانه از سامان سرای شهرداری تحویل بگیرند.
خوشبخت با بیان اینكه برخی از دستگاههای از جمله با بهزیستی با داشتن خلاء قانونی نمی توانند كودكان افغانی را پذیرش كنند، گفت: براساس قانون، شهرداری تنها تا پایان همان روز موظف به نگهداری افراد جمعآوری شده است و در بحث نگهداری هم نیروی انتظامی و دانشگاه علوم پزشكی مسئول تامین امنیت محل نگهداری و بررسی مسائل و مشكلات بهداشتی و درمانی هستند.
وی با اشاره به اینكه هویت اصلی بیشتر افراد جمعآوری شده نامشخص بوده و راستی آزمایی آن دشوار است، بیان كرد: به عنوان مثال، در بحث كودكان خیابانی(كار) مواردی وجود دارد كه بیش از 10 بار جمعآوری و تحویل شده اما باز هم میتوان این افراد را در سطح شهر مشغول فعالیت مشاهده كرد.
7195/6048
خبرنگار: رقیه غلامی زاده **انتشاردهنده: خلیل تنیده
بندرعباس- ایرنا - مدیر تخلفات شهرداری بندرعباس گفت: 562 متكدی توسط شهرداری در سه ماه نخست امسال جمع آوری شدند كه از این تعداد 265 نفر آنها دوباره در سطح شهر رها شدند.