سخنگوی شورای نگهبان: جلسات مشترك مجلس، دولت و  این شورا برای اصلاح قانون انتخابات برگزار می شود

تهران - ایرنا - سخنگوی شورای نگهبان از تشكیل جلساتی مشترك میان دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان برای تصمیم گیری نهایی در مورد اصلاح قانون انتخابات در آینده نزدیك خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عباسعلی كدخدایی در ادامه نشست خبری امروز - شنبه- خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره لایحه اصلاح قانون انتخابات گفت: ما در این زمینه جلسات كارشناسی برگزار كردیم.
وی افزود: همچنین هفته گذشته جلسه ای با رئیس مجلس برگزار كردیم كه قرار شد در مورد قانون جامع انتخابات جلسه ای مشترك با مجلس، دولت، شورای نگهبان و نهادهای ذیربط داشته باشیم تا مصوبه نهایی در مورد این قانون با هماهنگی همگان باشد.
سخنگوی شورای نگهبان اظهار امیدواری كرد قبل از انتخابات بعدی قانون جامع انتخابات اجرایی شود.

**در قراردادهای بین المللی اگر در یك طرف دولت و در طرف دیگر بخش خصوصی باشد نظر شواری نگهبان ضرورتی ندارد
كدخدایی همچنین در پاسخ به این سوال كه آیا قرارداد توتال باید به تصویب مجلس می رسید یا خیر اظهاركرد: شورای نگهبان موافقتنامه های بین المللی را نظارت می كند كه بر اساس قانون باید دو طرف این قراردادها دولت ها باشند.
وی افزود: اگر در یك طرف قراردادی دولت و در طرف دیگر بخش خصوصی باشد نظر شواری نگهبان ضرورتی ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح كرد: سایر قراردادهایی كه دو طرف آن دولت ها باشند، لازم است كه مجلس به آن ورود كند و این موضوع در شورا بررسی شود
كدخدایی ادامه داد در مورد قراردادهایی كه در یك طرف دولت و در یك طرف آن بخش خصوصی است مجلس می تواند از باب نظارت ورود كند. در آن زمان است كه شورای نگهبان نیز می تواند بررسی های لازم را انجام دهد.

** تخلفاتی كه در سرنوشت انتخابات تاثیر گذار است از سوی شورای نگهبان اعلام می شود
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره این كه آیا برای برخی تخلفات انتخاباتی جمعی از استانداران و فرمانداران به دادسرا احضار شده اند، گفت: بخشی از تخلفات در حوزه صلاحیتی شورای نگهبان است و آن تخلفاتی است كه در سرنوشت انتخابات تاثیر گذار باشند.
وی ادامه داد: اگر شورای نگهبان تشخیص به ابطال یا توقف انتخابات در حوزه انتخابیه ای بدهد، این در سرنوشت انتخابات تاثیر گذار و جزو حوزه صلاحیتی آن شورا است ولی ما شاهدیم در برخی موارد تخلفاتی وجود دارد كه در حوزه صلاحیت قوه قضاییه است زیرا تاثیری بر سرنوشت انتخابات ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان تاكید كرد در این گونه موارد هر كسی می تواند شكایت خود را به قوه قضائیه ارسال كند.
كدخدایی ادامه داد: مواردی كه احتمال می دادیم تخلفی وجود داشته به قوه قضائیه ارسال كردیم البته هر دستگاه دیگری هم می تواند ارسال كند. پس از آن این قوه قضائیه است كه اعلام نظر می كند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری در مورد لایحه معاهده پاریس و وضعیت آن در شورا و مجلس گفت: زمانی كه این موافقتنامه برای بار اول به شورای نگهبان آمد به پیوست هایی در آن اشاره شده بود كه در لایحه قید نشده بود، ما از مجلس خواستیم از دولت بخواهد این پیوست ها را ضمیمه و دوباره پس از بررسی به شورا ارسال كند.

** نظارت بر انتخابات شوراها بر عهده مجلس است
كدخدایی همچنین در پاسخ به این سوال كه برخی نمایندگان مجلس خواهان نظارت شورای نگهبان بر انتخابات شوراهای شهر و روستا هستند، تصریح كرد: براساس اصل 99 قانون اساسی معتقدیم نظارت بر انتخابات شهر و روستا در صلاحیت شورای نگهبان نیست و اگر بخواهیم آن را با رایزنی حل كنیم، امكان پذیر نیست زیرا خلاف قانون است.
وی یادآور شد: نظارت بر انتخابات شوراها اگر می خواهند به گونه ای دیگری باشد نیاز به قانون جدید دارد ولی هم اكنون بر عهده مجلس است البته ما مطلع شدیم برخی نمایندگان به این موضوع ایراداتی گفتند و به دنبال اصلاحات آن هستند.
خبرنگاری از سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح اصلاح مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر پرسید كه وی پاسخ داد ما هنوز مصوبه ای در این باره از مجلس دریافت نكردیم، تشخیص مصالح كاری این موضوع بر عهده قانونگذار است و ما پس از دریافت مصوبه اعلام نظر می كنیم.

** نظرها و گزارش های شورای نگهبان در سامانه جامع این شورا منتشر می شود
كدخدایی در پاسخ به سوالی درباره سامانه نظرات جامع شورای نگهبان كه هفته پیش رونمایی شد،اظهاركرد: در هفته گذشته به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان پژوهشكده این شورا تصمیم گرفت گزارشی از فعالیت ها را اعلام كنند.
وی افزود: مجموعه ای از كتب منتشر شده در مورد وضعیت حقوق عمومی در ایران و همچنین از سامانه نظرهای جامع این شورا در این جلسه رونمایی شد.
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان كرد: گزارش این شورا در سال های قبل به صورت كاغذی منتشر می شد و در اختیار عموم قرار می گرفت ولی از این پس به تدریج در سامانه قرار می گیرد.

** فرصت كافی برای رسیدگی به برنامه توسعه و بودجه كشور نداریم
كدخدایی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این كه برخی فقهای این شورا از محدودیت زمانی بررسی صلاحیت ها و همچین طرح ها و لوایح در این شورا گلایه دارند، یادآور شد: شورای نگهبان برای مصوبات مجلس طبق قانون 20 روز (دو 10 روز) فرصت دارد تا این مصوبات را بررسی كند ولی برای مصوباتی مانند برنامه توسعه و بودجه ما فرصت كافی برای رسیدگی نداریم و 20 روز كافی نیست.
وی خاطرنشان كرد: مادر مورد این مصوبات جلسات فوق العاده برگزار می كنیم.
وی تاكید كرد: در مورد انتخابات نیز امیدواریم در قانون جامع انتخابات فاصله زمانی به گونه ای ذكر شود كه شورا زمان بررسی كافی داشته باشد.

**برخی داوطلبان نمی خواهند دلایل رد صلاحیتشان را قبول كنند
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهار نظر برخی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری كه تاكید دارند این شورا دلایل رد صلاحیت آنها را اعلام نكرده است، گفت: شورای نگهبان به كسی التماس نمی‌كند كه بیایید دلایل رد صلاحیتتان را به شما بگوییم، ولی اگر افرادی به دنبال دریافت دلایل رد صلاحیت خود باشند، می‌توانند به كارشناسان امور انتخابات شورای نگهبان مراجعه و از آنان سوال كنند، این كارشناسان آماده هستند كه دلایل رد صلاحیت داوطلبان را به آنان اعلام كنند.
كدخدایی یكی از مشكلات موجود را این دانست كه چندین بار دلایل رد صلاحیت برخی افراد به آنان گفته شده اما آنها اعلام می‌كنند كه دلایل به ما گفته نشده است، این افراد كسانی هستند كه نمی‌خواهند قبول كنند.
سخنگوی شورای نگهبان تاكید كرد: اگر كسی احیانا از دلایل رد صلاحیتش با خبر نیست می‌تواند به كارشناسان امور انتخابات شورای نگهبان مراجعه كرده و از آنان در این باره سوال كند.
سیام**9121**9254**1336
خبرنگاران: سمیه لاری**سجاد خسروانیان* انتشار:مهرنوش خانزائی
۰ نفر