۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۵
کد خبر: 82606171
T T
۰ نفر
گلیم سیرجان برای جهانی شدن شانس زیادی دارد

كرمان - ایرنا - معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینكه گفتمان سازی و شبكه سازی در احیای اقتصاد شهرها و روستاها و جهانی شدن آنها می تواند نقش مفیدی ارائه كند گفت: گلیم سیرجان برای جهانی شدن شانس زیادی دارد.

به گزارش ایرنا بهمن نامورمطلق روز شنبه در بازدید بازرسان بین المللی ثبت جهانی گلیم از روستای دارستان سیرجان افزود: مردم و مسئولان سیرجان همكاری لازم را در این زمینه داشته اند و این شهر برای جهانی شدن شانس زیادی دارد.
وی اظهار كرد: شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی هم اكنون در دنیا مطرح شده در حالی كه در گذشته بضاعت ها و قابلیت های شهرها و روستاهای ما در حوزه صنایع دستی نادیده گرفته شده بود.
وی گفت: كشور ما دارای شهرها و روستاهای زیادی با قابلیت ها و فرصت های زیاد است كه می تواند این قالبیت ها و گنج های پنهان خود را آشكار كند تا جهانیان آنها را ببینید و از زیبایی های آن استفاده كنند و لذت ببرند.
نامورمطلق با بیان اینكه صنایع دستی می تواند در توسعه جوامع محلی بسیار سودمند باشد تصریح كرد: شهر سیرجان و روستای دارستان نشان داد كه قابلیت های بسیار زیادی دارند، بطوریكه كارشناسان شورای صنایع دستی از وحدت مردم در اشتغال و تولید آسان حیرت زده شدند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاكید كرد: برای سازمان های جهانی بسیار مهم است كه مهارت ها و زیبایی شناسی به نسل های آینده منتقل شود و شاهد بودیم در شهر سیرجان و روستای دارستان سه نسل در كنار یكدیگر در حال فعالیت هستند.
وی ادامه داد: به محض جهانی شدن، شهر سیرجان به عنوان برند بزرگ مطرح می شود و صنایع دستی ساخته شده آن به دنیا معرفی خواهد شد.
وی گفت: با تمهیداتی كه پیش بینی می شود، همه ارگان ها و نهادها موظف خواهند شد در رشد و توسعه و ارتقای گلیم سیرجان كمك كنند و شرایط برای فروش و صادرات گلیم فراهم می شود.
وی تصریح كرد: تولید صنایع دستی در كشور بسیار خوب است اما باید فروش، صادرات و تجاری سازی در دستور كار باید قرار داشته باشد.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی نیز گفت: گلیم شهر سیرجان برای جهانی شدن باید فعالیت های بیشتری داشته باشند تا بهتر مطرح و با شهرهای دیگری كه نیز در زمینه صنایع دستی و فعالیت دارند مرتبط شوند.
غدا حجاوی با اشاره به سفر بازرسان بین المللی صنایع دستی به سیرجان افزود: كار ارزیابی را تازه آغاز كرده ایم و كیفیت، علاقه مردم و فعالیت ها و برنامه های آینده از مهمترین شاخص ها برای انتخاب شهر سیرجان برای جهانی شدن است.
وی با بیان اینكه باید شیوه ها و مسائل سنتی در سیرجان حفظ شود تاكید كرد: در عین حال روش های جدید برای ارتباط با دنیای مدرن اضافه شود و باید با سلایق جدید در دنیا كنار بیاییم.
وی افزود: اضافه شدن خط های منحنی به طرح های گلیم یكی از نوآوری های خوب در طراحی و بافت است كه امیدواریم ادامه پیدا كند.
بازرسان بین المللی به منظور ارزیابی برای ثبت جهانی گلیم سیرجان صبح امروز (شنبه) در جمع مردم روستای دارستان سیرجان حضور یافتند.
در این بازدید معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فرماندار سیرجان، مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان، جمعی از مسئولان محلی، كارشناسان و فعالان حوزه صنایع دستی حضور داشتند.
همچنین این بازرسان از موزه گلیم سیرجان، نمایشگاه، فروشگاه های عرضه گلیم، كارگاهها و دارهای گلیم بافی روستای دارستان كه به لحاظ تعدد دارهای قالی و منحصر بفرد بودن دست بافته های صنعت دستی به دهكده جهانی گلیم شهرت یافته بازدید كردند.
بازدید از فعالیت های دانشكده معماری گلیم، هنرستان آموزشی گلیم، كارگاههای متمركز گلیم و حضور در اثر تاریخی باغ سنگی، نشست خبری در فرمانداری سیرجان و سفر به كرمان و دیدار با استاندار از دیگر برنامه های این گروه است.
روستای دارستان كه محل و مهد بافت گلیم از قدیم بوده و نام دارستان را هم به همین خاطر از صدها سال پیش به خود گرفته است كه محل دار گلیم و بافت این فرش زیبای جهانی است.
ناظران و داوران بین ‌المللی شورای جهانی صنایع‌ دستی به ‌منظور ارزیابی پروژه جهانی شدن سیرجان به ‌عنوان شهر جهانی گلیم وارد فرودگاه این شهرستان در استان كرمان شدند و در طی سفر 2 روزه موضوعاتی چون آموزش، تولید و تجارت گلیم شیریكی پیچ سیرجان را مورد بررسی قرار خواهند داد.
گلیم شیریكی ‌پیچ از شاخص‌ ترین دست ‌بافته‌ های زنان روستایی و عشایری شهرستان سیرجان است كه خاستگاه اصلی آن روستای دارستان در 25 كیلومتری مركز شهرستان سیرجان است.
سیرجان در فاصله 180 كیلومتری غرب كرمان قرار دارد.
خبرنگاران: داود رجبی بهجت و محمد ایران نژاد ** انتشار دهنده: نجمه حسنی
3029/7437/7435