۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۰۹
کد خبر: 82607233
T T
۰ نفر

افسردگی ساختار مغز را تغییر می دهد

۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۰۹
کد خبر: 82607233
افسردگی ساختار مغز را تغییر می دهد

تهران- ایرنا- مطالعات محققان دانشگاه ادینبورگ اسكاتلند نشان می دهد كه افسردگی ساختار مغز را تغییر می دهد.

به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پزشكی آمریكایی ساینس دیلی، تغییر در بخش هایی از مغز به نام ماده سفید دیده شده كه این قسمت راه های عصبی را دربر می گیرد و سلول های مغز را قادر به ارتباط با یكدیگر از طریق سیگنال های الكترونیكی می كند.
ماده سفید بخش كلیدی اتصالی مغز است و اختلال در آن موجب بروز مشكل در درك و دریافت احساسات و مهارت های نیازمند تفكر می شود.
نتیجه مطالعه انجام شده روی بیش از سه هزار نفر كه گسترده ترین مطالعه از این نوع است؛ اطلاعاتی از بیولوژی افسردگی به دست می دهد و می تواند به تشخیص و درمان بهتر این بیماری كمك كند.
دانشمندان دانشگاه ادینبورگ اسكاتلند از نوعی روش تصویربرداری منحصر به فرد با ام آر آی به نام DTI برای نقش برداری از ساختار ماده سفید استفاده كردند.
كیفیت این ماده كه به نام یكپارچگی ماده سفید شناخته می شود در افراد مبتلا به افسردگی كاهش یافته بود. تغییرات مشابه در افراد سالم از جهت این بیماری، دیده نشد.
افسردگی مهم ترین دلیل ناتوانی در جهان است و علایم آن شامل بی حوصلگی، خستگی مفرط و احساس پوچی است.
كارشناسان می گویند به دلیل گسترده جامه آماری این تحقیق یعنی سه هزار و 461 نفر یافته های آن تا حد زیادی درست هستند.
هیتر والی/Heather Whalley یكی از محققان ارشد دانشگاه ادینبورگ می گوید: این مطالعه با استفاده از گسترده ترین جامعه آماری نشان می دهد افسردگی می تواند ماده سفید و ارتباطات عصبی این بخش از مغز را تحت تاثیر قرار دهد. ارائه درمان به بیماران مبتلا به افسردگی بسیار ضروری است و پی بردن بهتر به سازوكار آن كمك می كند تا راه های درمان كارآمدتری را به كار بندیم. گام بعدی ما این است كه ببینیم نبود تغییرات در مغز با محافظت در برابر احساس پوچی و بی حوصلگی چیست.
علمی**9157**1440
مترجم: منصوره شوشتری** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر