۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۳۰
کد خبر: 82607274
T T
۰ نفر
تشريح برنامه هاي ايران در نمايشگاه كتاب پكن/سخنراني وزير ارشاد در سالن خلق پكن

تهران - ايرنا - دبير كميته هماهنگي و پشتيباني فرهنگي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب از حضور با برنامه ايران در نمايشگاه بين‌المللي كتاب پكن 2017 و معرفي فرهنگ، هنر و صنعت نشر كشورمان در اين نمايشگاه خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، نمايشگاه بين‌المللي كتاب پكن ٢٠١٧ طي روزهاي اول تا پنجم شهريور ماه برپا خواهد شد و ايران به عنوان ميهمان ويژه در اين نمايشگاه حضور خواهد داشت.
برنامه‌ريزي‌هاي اوليه براي حضور هدفمند و پرقدرت در بزرگ‌ترين محفل نشر چين آغاز شده و موسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران و كميته هماهنگي و پشتيباني فرهنگي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب جلسات متعدد خود را با هدف ايجاد بسترهاي لازم به منظور حضور شايان توجه در نمايشگاه كتاب پكن ٢٠١٧ برگزار كرده‌اند.
دبير اين كميته و مديرعامل مؤسسه فرهنگي، هنري و انتشارات بين‌المللي الهدي در تشريح اقدامات صورت گرفته درباره شركت ايران در نمايشگاه بين‌المللي كتاب پكن و اينكه انتخاب ايران به عنوان ميهمان ويژه اين نمايشگاه بين‌المللي، چطور رقم خورد؟، گفت: اين انتخاب بازمي‌گردد به پيگيري‌ها و اقدامات سال گذشته رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در چين كه به امضاي تفاهمنامه وزارت فرهنگ دو كشور در اسفند سال ١٣٩٥ منجر شد، بر اساس اين تفاهمنامه ايران ميهمان ويژه نمايشگاه كتاب پكن ٢٠١٧ و چين هم ميهمان ويژه نمايشگاه كتاب تهران ٢٠١٩ خواهند بود.
محمدحسين احمدي افزود: ميهمان ويژه در نمايشگاه كتاب، پروتكل و آداب خود را دارد. بر اين اساس كميته هماهنگي و پشتيباني نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب، وقت خود را مصروف اين كرده كه حضوري هماهنگ‌تر و هم‌افزاتر و مؤثرتر در نمايشگاه پكن داشته باشيم، جلساتي هم برگزار شده، براي اينكه تركيب شركت‌كنندگان به چه صورت باشد و با چه عناويني از توليدات صنعت نشر خود در نمايشگاه شركت كنيم.
به گفته وي، برنامه‌هايي مانند سخنراني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سالن خلق پكن در جمع مدعوين اختصاصي نمايشگاه و شركت دادن زبده‌ترين، فعال‌ترين و باانگيزه‌ترين ناشران در اين نمايشگاه كه بيشتر با هدف تنظيم قراردادهاي بين ناشران برپا مي‌شود هم پيش‌بيني شده ‌است.
دبير كميته هماهنگي و پشتيباني فرهنگي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب ادامه داد: در اين دوره از نمايشگاه كتاب پكن، ضيافت ويژه‌اي به افتخار ايران به عنوان ميهمان ويژه نمايشگاه برگزار خواهد شد و بر اين اساس تدارك ديده شده كه برنامه روزهاي فرهنگي ايران را در پكن برگزار شود.
وي اضافه كرد: اين جشنواره فرهنگي با نمايش فيلم‌هاي منتخب سينمايي و اجراي موسيقي زنده و با حضور هنرمندان صنايع دستي و برگزيدگان جشنواره‌هاي ادبي كشور مانند جايزه آل‌احمد و جايزه پروين اعتضامي و تعدادي از صاحب نامان حوزه نشر انجام خواهد شد، اين فعاليت با مسئوليت مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران در حال انجام است و كميته هماهنگي و پشتيباني نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب هم تلاش مي‌كند تا سياست‌ها و اهداف و اجراييات اين رخداد، هم‌افزاتر و هماهنگ‌تر پيش رود.
احمدي درباره تعداد ناشران و آژانس هاي ادبي شركت كننده در اين نمايشگاه افزود: فهرستي از علاقه مندان و ناشران توانمند براي حضور در نمايشگاه تهيه شده اما هنوز نهايي نشده و در همين هفته مشخص خواهد شد هرچند تاكيد كرده‌ايم كه اين فهرست حتما وزين و سنگين باشد و دانشگاه‌هايي مانند علامه طباطبايي، انتشارات سمت و همانند آنها كه با ناشران چيني همكاري‌هايي خوبي دارند، در اين رخداد بزرگ علمي و فرهنگي شركت كنند.
وي گفت: مؤسسه فرهنگي، هنري و انتشارات بين‌المللي الهدي هم با آژانس ادبي نوروز خود، نمايندگي حدود ٢٥ ناشر كشور را در نمايشگاه به عهده خواهد داشت.

** استفاده از ظرفيت بخش خصوصي در نمايشگاه پكن
احمدي با بيان اينكه آژانس ادبي نوروز در جريان نمايشگاه كتاب تهران امسال با انتشارات دولتي چين با عنوان «كامرشيال» كه يكي از كهن‌ترين ناشران چيني است، قرارداد همكاري امضا كرد، اظهار داشت: اين قرارداد براي تعامل و تداوم كار انتشاراتي با نظر رايزني فرهنگي ايران در چين در نمايشگاه كتاب پكن تقويت خواهد شد.
وي توضيح داد: مركز ساماندهي ترجمه و نشر علوم انساني و معارف اسلاميِ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هم در جريان نمايشگاه كتاب پكن و در قالب طرح تاپ، قراردادهايي با ناشران چيني امضا خواهد كرد هرچند تلاش شده تا از ظرفيت بخش خصوصي در اين نمايشگاه استفاده بهينه شود كه هميشه همراه دولت در برنامه‌هاي فرهنگي بوده‌اند.
دبير كميته هماهنگي و پشتيباني فرهنگي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب گفت: ساز و كار حضور در نمايشگاه‌هاي خارج از كشور در مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي وزارت ارشاد است اما گاهي شاهد بوديم كه در برگزاري برنامه‌ها در نمايشگاه‌هاي خارجي چالش‌هايي ايجاد شده است، همچنين در برخي موارد نسبت به سياست‌هاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و بهره‌مندي از اين پل ارتباطي كه بيش از ٨٠ نمايندگي فرهنگي و ارتباطات بسيار گسترده با شخصيت‌هاي حقيقي و حقوقي فرهنگي كشورهاي مختلف دارد، غفلت شده است.
اين مقام مسئول در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: براي رفع اين معضلات، تعاملات بسيار مفيدي در قالب كميته هماهنگي و پشتيباني نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب شكل گرفته، اين كميته يك جدول زماني پيش‌بيني كرده براي برگزاري يك جلسه در هر ماه كه با حضور همه اعضا برگزار مي‌شود و مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي را در مأموريت ذاتي آن كمك و ياري مي‌رسانند.
احمدي درباره كميته هماهنگي و پشتيباني فرهنگي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب ادامه داد: اين كميته حدود سه سال پيش در معاونت فرهنگي سازمان و فرهنگ و ارتباطات اسلامي تشكيل شده و مديرعامل مؤسسه انتشاراتي الهدي وابسته به اين سازمان، به عنوان دبير كميته فعاليت مي‌كند.
به گفته وي، اعضاي متعددي از دانشگاه‌ها و نهادهايي مانند جامعه المصطفي و مجمع جهاني تقريب اسلامي همچنين ناشرين خصوصي دارد. شاهكار ديدگاه جلسات كميته اين است كه بخش دولتي بتواند بخش خصوصي را در تعامل با جامعه جهاني ياري برساند.
احمدي گفت: اين كميته عمر جواني دارد ولي آينده بسيار درخشاني يراي آن متصور است، اين كميته همچنين نقش هم‌افزايي بين ناشران و نهادهاي فرهنگي را به عهده دارد و محتواي حضور فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي كتاب را با همفكري اعضاي آن تبيين خواهد كرد.
فراهنگ **1880 ** خبرنگار: پروين اروجي * انتشار: اميد غياثوند