۳ مرداد ۱۳۹۶، ۸:۱۵
کد خبر: 82608992
T T
۰ نفر
استفاده ژاپن از ربات برای كشف ضایعات اتمی نیروگاه فوكوشیما

پكن ـ ایرنا ـ برای اولین بار ژاپن موفق شده است با استفاده از ربات زیردریایی ضایعات اتمی را در نیروگاه اتمی فوكوشیما پیدا كند كه چند سال قبل بر اثر زمین لرزه و سونامی دچار فاجعه ای بزرگ شد.

به گزارش ایرنا ، ضایعات هسته ای در داخل راكتور شماره سه نیروگاه برق هسته ای فوكوشیما داییچی ژاپن كشف شده است و همین موضوع بار دیگر به نگرانی ها از بابت نشت رادیواكتیو به دریا و مخاطرات آن برای مردم منطقه دامن زده است.
شركت الكتریك تپكو ژاپن كه به نیروگاه های اتمی این كشور رسیدگی می كند یك ربات كنترل از راه دور را وارد این راكتور كرده است و تصاویر بدست آمده از این وسیله ثابت می كند كه مواد و زباله های اتمی در عمق این راكتور انباشته شده است.
شركت تپكو كارگزار نیروگاه اتمی فوكوشیما كه در جریان زمین لرزه و سونامی 2011 در ژاپن آسیب جدی دید از كشف پسمانده ها و میله های سوخت اتمی در نیروگاه خبر داده است.
این شركت از آن سال تاكنون بارها تلاش كرده است تا این نیروگاه اتمی را پاكسازی كند اما فاجعه اتمی آنقدر بزرگ بود و خسارات فراوانی به نیروگاه وارد شده بود و كار تاكنون ناتمام مانده است.
تپكو كه اعلام كرده است این هفته به طور جدی روی این موضوع كار می كند و حالا تصاویری جدید با این ربات بدست آورده است كه وجود لاشه های سوخت را تایید می كند.
این پسمانده ها و ضایعات باقی مانده سوخت اتمی در زیر راكتورشماره سه پیدا شده است كه یكی از سه راكتوری است كه در جریان فاجعه مذكور دچار ذوب شد.
شركت در گزارشی كه تارنمای ژاپن نیوز به آن اشاره كرده آورده است كه این كشف یكی از مهمترین گام ها برای پاكسازی نیروگاه است.
تپكو خاطر نشان كرده است كه آگاهی از وجود پسمانده های سوخت در زیر راكتورها به كارشناسان و نیروی كار امكان می دهد پیشرفت های بزرگی در پاكسازی نیروگاه داشته باشد .
این شركت پیش از این اعلام كرده بود كه پاكسازی نیروگاه اتمی خسارت دیده فوكوشیما ممكن است به سرمایه ای در حدود 190 میلیارد دلار و بیش از یك دهه زمان نیاز داشته باشد.
حالا اما با یافتن میله های اورانیومی ذوب شده در زیر راكتورهای شماره دو و سه به كارشناسان این كشور امكان می دهد روش های مختلفی را برای پاكسازی نیروگاه بكار گیرند.
پس از زمین لرزه و سونامی و فاجعه اتمی در منطقه فوكوشیما در ژاپن 160هزار نفر از منطقه گریختند و پس از این واقعه به دلیل آلودگی رادیو اكتیو و نگرانی از بیماری های مرتبط با نیروگاه فقط 13 درصد از جمعیت متواری شده به منطقه بازگشته اند.
فاجعه اتمی ژاپن بدترین بلای اتمی پس از چرنوبیل در سال 1986 میلادی به حساب می آید كه در جریان آن سه راكتور فوكوشیما دچار ذوب شد و براثر مصایب وارده در منطقه پس از زمین لرزه و سونامی نزدیك به 15 تا 18 هزار نفر جانشان را از دست دادند.
آساق**231**انتشار دهنده:مریم شفیعی