به گزارش ايرنا، احمد سبحاني روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به خسارت شديد آفات چوبخوار خرما و ضرورت مقابله با آنها و جلوگيري از گسترش آلودگي در 2 شهرستان تنگستان و دشتستان با همكاري و حضور كارشناس بخش مبارزه غيرشيميايي و بيولوژيك سازمان حفظ نباتات كشور از فرمون سوسك كرگدني و كايرومون سوسك شاخك بلند خرما استفاده شد.
وي اضافه كرد: در اين طرح با توجه به نحوه فعاليت آفات چوبخوار، تلفيقي از روشهاي مختلف در كاهش خسارت موثر است و انجام مبارزه غيرشيميايي از جمله نصب تله هاي فرموني باعث جلب حشارات نر و ماده و كاهش تخم ريزي حشره مي شود.
سبحاني ادامه داد: فرمون ها تركيبات شيميايي هستند كه جنس نر يا ماده حشرات در هنگام جفت گيري از خود ترشح كرده و باعث جلب جنس مخالف مي شود كه اين تركيبات در حشرات مختلف شناسايي شده و در آزمايشگاه به طور مصنوعي توليد مي شود.
وي اظهار داشت: در سال جاري طرح مديريت تلفيقي آفات چوبخوار خرما به صورت گسترده در دست اجراست و در اين ارتباط اقداماتي از قبيل نصب كاورهاي ويژه پوشش تنه نخل و استفاده از سموم تدخيني، تزريق سموم جديد در تنه، انجام عمليات بهزراعي ( هرس و تكريب ) و مبارزات غير شيميايي ( تله نوري و فرموني )، برگزاري كارگاه آموزشي براي معرفي روشهاي نوين مبارزه با آفات چوبخوار خرما براي كاهش خسارت در نخيلات استان بوشهر به اجرا آمده است.
در استان بوشهر بيش از 6 ميليون اصله نخل وجود دارد كه سالانه 150 هزار تن خرما در اين استان توليد مي شود.
6047/6043**
خبرنگار: موناعيدان*انتشاردهنده: خدانظرخواجه
استفاده ازتله هاي فرموني وكايرومون براي مبارزه با آفت چوبخوار خرما در بوشهر
۳ مرداد ۱۳۹۶، ۸:۴۵
کد خبر:
82609034
بوشهر- ايرنا- مديرحفظ نبابات سازمان جهاد كشاورزي استان بوشهر گفت: براي نخستين بار استفاده از تله هاي فرموني و كايرومون در برنامه مديريت تلفيقي مبارزه با آفت چوبخوار خرما در اين استان آغاز شد.