به گزارش ایرنا، عادل علیپور روز چهارشنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: انرژی خورشیدی از جمله انرژی های پاك به حساب می آید كه تولید و استفاده از آن در سال های اخیر مورد توجه مسئولان كشور قرار گرفته است و سرمایه گذاری در این بخش با تضمین اقتصادی مناسبی انجام می شود.
وی بیان كرد: با توجه به آفتابی بودن آسمان قم در بیشتر روزهای سال، در آینده نزدیك منطقه ای به وسعت 2 هزار هكتار در منطقه حوض سلطان در اختیار سرمایه گذاران برای تولید انرژی خورشیدی قرار خواهد گرفت تا به انجام فعالیت های اقتصادی مورد نظر خود بپردازند.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود، ایجاد شهرك های صنعتی تخصصی برای تولید انرژی خورشیدی در استان قم، باعث حضور گسترده سرمایه گذاران برای فعالیت اقتصادی در این بخش شود كه این موضوع فرصت های شغلی بسیاری را برای جوانان بومی ایجاد می كند.
سلول خورشیدی یا سلول ، یك قطعه الكترونیكی حالت جامد است كه درصدی از انرژی نور خورشید را، مستقیماً به الكتریسیته تبدیل میكند.
طی 20 سال اخیر، استفاده از سلولهای خورشیدی برای تامین انرژی در جهان به طور چشمگیری در حال افزایش است.
علیپور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این كه هدایت سرمایه گذاران در قم از مسیری واحد انجام می شود، گفت: با ایجاد مركز خدمات سرمایه گذاری استان، تمام فعالیت های مرتبط با سرمایه گذاری به صورت متمركز صورت می گیرد و نیازی به حضور سرمایه گذاران در دستگاه های اجرایی مختلف برای گرفتن استعلام های اداری، نیست.
وی افزود: همچنین در این مركز كه در اداره كل امور اقتصادی و دارایی استان قم قرار دارد، خدمات مشاوره ای به سرمایه گذاران ارائه می شود و آنان با مراجعه به این مركز می توانند از مفاد آیین نامه های قانونی برای فعالیت در بخش مورد نظر خود، مطلع شوند.
وی با اشاره به این كه قم ظرفیت های فراوانی برای جذب سرمایه گذاران دارد، ادامه داد: مسئولان استان تلاش می كنند، با رفع موانع سرمایه گذاری شرایط مطلوب را برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در انجام طرح های اقتصادی فراهم كنند.
علیپور گفت:این استان به لحاظ برخورداری از موقعیت جغرافیایی راهبردی و همجواری با پایتخت به عنوان بازار اصلی كشور، شاهراه ارتباطی 17 استان و حضور بیش از 20 میلیون زائر در سال، وجود شهرك های اقتصادی متعدد و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان از مناطق بسیار مستعد سرمایه گذاری در كشور به شمار می رود.
استان قم دارای هفت شهرك صنعتی شكوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
وی در ادامه با اشاره به سرمایه گذاری های خارجی انجام شده در قم، گفت: تاكنون 34 مورد سرمایه گذاری خارجی در استان شناسایی شده كه از این میان 13 مورد زیرپوشش قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری و میزان سرمایه گذاری مصوب معتبر آن ها 28 میلیون و 950 هزار دلار است.
علیپور با بیان این كه حدود 14 میلیون دلار از مبلغ فوق جذب شده است، گفت: میزان 21 مورد از سرمایه گذاری های خارجی انجام شده تحت پوشش قانون حمایت از سرمایه گذاری نیستند؛ میزان سرمایه گذاری شناسایی شده این تعداد، حدود 52 میلیون دلار است.
وی افزود: در حال حاضر سرمایه گذارانی از كشورهای مختلف از جمله ایتالیا، هند، افغانستان، چین، عراق، تركیه در استان قم مشغول انجام فعالیت های اقتصادی هستند.
وی ادامه داد: همچنین سرمایه گذارانی از كشورهای كره جنوبی، هند، عراق و ایتالیا برای فعالیت در حوزه انرژی های تجدید پذیر، خودرو، هتل داری، كشاورزی، نیروگاه حرارتی، تجهیزات نفت و گاز، برای سرمایه گذاری در قم اعلام آمادگی كرده اند كه در مرحله ثبت شركت و انجام كارهای مقدماتی قرار دارند.
مدیر كل امور اقتصادی و دارایی قم، گفت: این استان دارای دو طرح با تسهیلات بین المللی (فاینانس) با سرمایه 162 میلیون یورو از بانك توسعه اسلامی برای ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر قم و آبرسانی از سد كوچری به شهر قم می باشد.
7405/ 6133/ خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده:جعفر مسلمی
مدیركل امور اقتصادی قم:
انرژی خورشیدی فرصتی برای سرمایه گذاری در قم/ شناسایی 34 مورد سرمایه گذاری خارجی
۴ مرداد ۱۳۹۶، ۸:۰۹
کد خبر:
82610245
قم- ایرنا- مدیركل امور اقتصادی و دارایی قم گفت: آسمان بسیاری از روزهای ایام سال در این استان، آفتابی است و این ویژگی بهترین شرایط را برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی دربخش انرژی خورشیدی فراهم كرده است.