۴ مرداد ۱۳۹۶، ۹:۵۲
کد خبر: 82610413
T T
۰ نفر
انتقال دانش، سرمايه گذاري و مديريت منابع سه انتظار از معين هاي اقتصادي

كرمان - ايرنا - استاندار كرمان انتقال دانش، سرمايه گذاري و مديريت منابع را سه مولفه مورد انتظار از معين هاي اقتصادي مناطق هشتگانه اقتصادي اين استان برشمرد و گفت: هدف اصلي انقلاب اسلامي تعالي فرهنگي و اقتصادي مردم بود كه بايد در اين راستا با برنامه هاي هماهنگ و منسجم حركت كرد.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي استانداري كرمان، عليرضا رزم حسيني در نشست ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان كرمان گام دوم مثلث توسعه اقتصادي منطقه چهار شامل شهرستان هاي رابر، بافت و ارزوئيه در تهران افزود: در استان كرمان بر اساس فرمايشات رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر اينكه دولت بايد كارگزار مردم و ملت كارفرماي دولت باشند، در مسير تحقق اقتصاد مقاومتي حركت مي شود.
وي تصريح كرد: تاكيد اهداف و آرمان هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي بر تعالي اقتصادي و فرهنگي مردم بايد ملكه ذهن همه مردم و مسئولان باشد تا در اين راه به درستي پيش برويم.
استاندار كرمان بيان كرد: با شناخت كامل و حركت در مسير اجراي وظايف انقلابي خود، زمينه توسعه اقتصادي و فرهنگي فراهم مي شود.
رزم حسيني از تفكر خلاق و همت جهادي مديران استاني در مسير تحقق اقتصاد مقاومتي تقدير كرد و ادامه داد: در شهرستان هاي منطقه چهار شامل بافت، رابر و ارزوئيه نيز همكاري بسيار خوبي بين فرماندار، امام جمعه، مديران شهرستاني و معين اقتصادي وجود دارد و همه در اين شهرستان با آرامش و نجابت كارها را پيش مي برند كه اين امر مسير توسعه را هموارتر مي كند.
وي اظهار كرد: معين هاي اقتصاد مقاومتي كه بخش بزرگي از مسئوليت توسعه استان كرمان را بر عهده گرفته اند، در حوزه فرهنگي نيز وارد شده و در اين زمينه پروژه هاي خوبي را اجرايي كرده اند.
استانداركرمان با تاكيد بر اينكه در استان كرمان استفاده از سرمايه بخش خصوصي براي پوشش كاستي ها و جبران كمبود منابع دولتي مد نظر قرار گرفته است گفت: دولت در استان كرمان، تامين زيرساخت ها براي توسعه را وظيفه خود مي داند و همواره با نظر مساعد در اين مسير حركت مي كند.
رزم حسيني بيان كرد: البته در جاهايي زيرساخت هاي توسعه ايجاد شده اما منجر به نتيجه قابل قبول نشده و بايد با استفاده از اين زيرساخت ها زمينه توسعه اشتغال، ارتقاي سطح اقتصادي مردم و كاهش آسيب هاي اجتماعي استفاده شود.
نماينده عالي دولت تدبير و اميد در استان كرمان با اشاره به اينكه هدف اقتصاد مقاومتي، تقويت اقتصاد خانواده ها است گفت: اين اقدام از مهاجرت روستائيان به شهرها جلوگيري مي كند.
رزم حسيني بر توسعه مشاغل خرد روستايي نيز تاكيد كرد و گفت: بايد براي روستائيان درآمد متوسط ماهانه اي ايجاد شود تا جلوي مهاجرت آنها به شهرها گرفته شود و اين اصل بايد هدف ما در فعاليت هاي اقتصادي باشد.
وي از خدمات دولت تدبير و اميد در استان كرمان به عنوان خدماتي بي نظير ياد كرد و گفت: بازگو كردن اين خدمات در حقيقت تقويت نظام است و موظف هستيم از دولت منتخب مردم پشتيباني كنيم.
استانداركرمان به وجود بروكراسي تاريخي نحس در مسير اجراي طرح ها و پروژه هاي مختلف نيز اشاره و عنوان كرد: در كشورهاي جهان اول از سال ها قبل با تغيير نگاه هاي اقتصادي و مديريتي موانع موجود در مسيرتوسعه و پيشرفت برداشته شده و اين امر سرعت توسعه اين كشورها را تا حد بسيار زيادي افزايش داده است.
رزم حسيني با تاكيد بر اينكه بايد اعتماد اقتصادي را به مردم بازگرداند بيان كرد: بايد با اعتمادسازي و ارتقاي امنيت سرمايه گذاري، زمينه مشاركت هر چه بيشتر مردم در مسائل اقتصادي فراهم شود.
** لزوم حفظ و استمرار مشي اعتدالي استاندار كرمان در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادي
نماينده مردم شهرستان هاي بافت، رابر و ارزوئيه در مجلس شوراي اسلامي نيز در ادامه از استاندار كرمان كه توانسته است با مشي اعتدالي خود، وفاق و وحدت ملي بين تشكل هاي سياسي و اركان حكومت در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادي در استان كرمان ايجاد كند، قدرداني كرد.
بختياري با اشاره به اينكه طرح مثلث توسعه اقتصادي به عنوان ايده نو و ابتكاري استاندار كرمان، امروز مورد وثوق همه بزرگان كشور قرار گرفته است افزود: اوضاع اقتصادي استان كرمان با حضور استاندار و تيم همراه وي در استانداري بهتر شده و با وجود كمبودها اما طرح‌هاي اقتصادي يكي پس از ديگري به منصه ظهور رسيده است.
وي بر لزوم حفظ، استمرار و استفاده از وحدت و همدلي ايجاد شده در استان كرمان براي ارتقا و توسعه پايدار تاكيد كرد و گفت: با توجه به طرح تقسيم بندي استان به هشت زون اقتصادي، اميد مي رود در آينده نزديك معين اقتصادي شهرستان ارزوئيه مشخص و اقدامات لازم صورت پذيرد.
** ايجاد 70 هزار شغل در قالب مثلث توسعه اقتصادي در استان كرمان
دبير ستاد اقتصاد مقاومتي استان كرمان نيز در ادامه به طرح مثلث توسعه اقتصادي استان اشاره كرد و يادآورشد: در اين مدل كه به دنبال ايجاد همگرايي و وفاق اجتماعي، سياسي، اقتصادي و غيره بوده است، بيش از هزار و300 طرح با اعتباري بالغ بر 75 هزار ميليارد تومان مصوب شد كه تاكنون بيش از 30 هزار ميليارد تومان هزينه شده است.
جعفر رودري از ايجاد 70 هزار شغل در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادي در سطح استان خبر داد و خاطرنشان كرد: 897 مورد از طرح هاي مصوب به بهره برداري رسيده كه براي 24.5 هزار نفر اشتغالزايي كرده و اين درحاليست كه هم اكنون آمار بيكاران استان كرمان حدود 103 هزار نفر اعلام شده است.
وي با اشاره به اينكه متوسط اشتغال سالانه ايجاد شده دوره 1375 تا 1385 بر اساس سرشماري عمومي نفوس و مسكن 23 هزار و 802 نفر بوده است گفت: متوسط اشتغال ايجاد شده در دوره 1385تا 1390 به 12 هزار و 701 نفر و در سال 1395 به 32 هزار و 802 نفر رسيده است.
دبير ستاد اقتصاد مقاومتي استان كرمان با توجه به مقوله اقتصاد دانش بنيان و توسعه آن، تعداد شركت هاي دانش بنيان استان در سال 95 با رشدي معادل 35.3 درصد نسبت به سال 94 به 46 شركت رسيده و ميزان صادرات شركت هاي دانش بنيان مستقر در پارك علم و فناوري استان كرمان از سال 92 تا كنون بالغ بر 430 ميليون دلار بوده است.
رودري، نرخ مشاركت اقتصادي استان در سال 92 حدود 33.5 واحد درصد، در سال 94 حدود 35.2 واحد درصد و در سال گذشته 37.6 واحد درصد عنوان كرد و افزود: اين امر موجب شده است تا نرخ تورم در سال 1393 و 1394 با اجراي سياست هاي اقتصادي دولت تدبير و اميد كاهش يافته و به 14.6 و 8.2 درصد برسد.
** بخش هاي خصوصي و غيردولتي اراده قوي تري براي اجراي كارهاي اقتصادي دارند
مدير گروه مالي گردشگري با بيان اينكه بخش هاي خصوصي و غير دولتي اراده قوي تري براي اجراي كارهاي اقتصادي دارند گفت: در اين بخش ها با مديريت جهادي در راستاي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي و توسعه و پيشرفت كشور تلاش مي شود.
مهدي جهانگيري افزود: موسسه مالي گردشگري در سال 93 با انعقاد تفاهم نامه اي با استانداري كرمان به عنوان يكي از معين هاي اقتصادي استان فعاليت خود را آغاز كرد كه پيرو آن 6 پروژه در اين منطقه تاكنون طراحي و اجرايي كرده است.
وي به پروژه معادن اسفندقه، تامين اعتبار پروژه ها از طريق بانك گردشگري، احياي فولاد بافت، احياي كارخانه كرك بافت و احداث هتل گردشگري بافت اشاره و بيان كرد: ابتكارات استان كرمان در تحقق اقتصاد مقاومتي مثال زدني است.
وي از تغيير نگاه مديران استاني به سرمايه گذاري و توسعه اشتغال نيز تقدير كرد و ادامه داد: ابتكار عمل و پيگيري هاي مجدانه و دلسوزانه استاندار كرمان نيز زبانزد خاص و عام است.
جهانگيري در ادامه به فعاليت هاي موسسسه خيريه ياس و نيز اقدامات فرهنگي و عام المنفعه اين هولدينگ گردشگري اشاره كرد و گفت: تاكنون در زمينه هايي از جمله احداث مدرسه، كمك به نيازمندان، احداث پل، تامين جهيزيه، ساخت خانه سالمندان سيرجان و مسائلي از اين قبيل اقداماتي انجام شده است.
مديركل دفتر جذب و حمايت از سرمايه گذاري استانداري كرمان نيز در اين نشست با بيان اينكه مشكلات مديريتي در اين شهرستان ها در گذشنته با عث مهاجرت افرادي از اين شهرستان شده بود، گفت: معين اقتصادي در اين منطقه مي توان طرح اشتغال فراگير را اجرايي كند.
وحيد ميرزايي بر تشكيل كارگروهي در منطقه براي توسعه اشتغال و راه اندازي كارگاه هاي توليدي راكد و نيمه راكد تاكيد كرد و افزود: در اين شهرستان ظرفيت لازم براي توسعه مشاغل خانگي و صنايع دستي نيز وجود دارد.
وي يادآور شد: با دستور استاندار كرمان دستگاه شالبافي توسط يه تيم تحقيقاتي احيا و به روز شده است و آماده توليد انبوه است.
وي تصريح كرد: معين اقتصادي منطقه همچنين مي تواند پوشاك نيروي كار خود رانيز از اين منطقه تامين كند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان نيز گفت: تعداد پروژه هاي اين اداره كل در سال جاري با 27 درصد رشد نسبت به سال گذشته به 62 پروژه رسيده است.
محمود وفايي افزود: هفت پروژه ميراث فرهنگي استان كرمان مربوط به سرمايه گذاري و براي توسعه زيرساخت هاي گردشگري بسيار مهم است.
وي با اشاره به اين مطلب كه 87 درصد يا 53 پروژه از پروژه هاي امسال توسط سرمايه گذاري بخش خصوصي اجرايي مي شود، ادامه داد: 46 پروژه در قالب مثلث توسعه اقتصادي براي توسعه زيرساخت هاي گردشگري در استان كرمان تعريف شده است.
وفايي ادامه داد: بيش از 40 ميليارد تومان حجم ريالي براي مرمت آثار تاريخي استان كرمان هزينه شده و در حوزه مرمت آثار در قياس با همه استان هاي كشور اول هستيم و در سال 94 و 95 بيشترين حجم ريالي كه خارج از اعتبارات دولتي بوده در اين بخش هزينه شده است.
وي گفت: توسعه اقامتگاه هاي بوم گردي روستايي به عنوان يك مدل بسيار خوب و موفق با همراهي مجموعه مديريتي استان به خوبي انجام شده است.
وي بيان كرد: سال گذشته بيش از 110 اقامتگاه بوم گردي در استان كرمان ايجاد شده و امسال نيز براي احداث حداقل 50 مورد برنامه ريزي كرده ايم.
وفايي گفت: يكي از نيازها و ضرورت هاي اساسي استان كرمان با وجود همه كارهاي خوب انجام شده، معرفي اين استان در داخل و خارج از كشور است و متاسفانه از اين حيث خيلي عقب هستيم و نتوانسته ايم حجم كارهاي خوب را معرفي كنيم.
وي افزود: برنامه مفصل بازاريابي و تبليغات از سوي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تدوين شده و انتظار است كه در اعتبارات امسال مورد توجه ويژه قرار گيرد.
اين نشست با حضور ائمه جمعه و فرمانداران رابر و ارزوئيه و مديران سازمان برنامه و بودجه، جهاد كشاورزي و صنعت، معدن و تجارت برگزار شد و هر يك از شركت كنندگان در اين نشست به بيان ديدگاه ها و مشكلات حوزه كاري خود پرداختند.
در اين نشست طبق دستور استاندار كرمان تمام ارگان هاي دولتي موظف به تامين زيرساخت هاي سرمايه گذاري براي جلب مشاركت هر چه بيشتر سرمايه گذاران شدند.
خبرنگار و انتشار دهنده: نجمه حسني*
3029