۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲
کد خبر: 82610801
T T
۰ نفر

علامه مخبر دزفولی و تالیفاتی كه ماندگار شدند

۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲
کد خبر: 82610801
علامه مخبر دزفولی و تالیفاتی كه ماندگار شدند

دزفول - ایرنا - علامه مخبر دزفولی از جمله علمای بزرگ دزفول است كه در دوران حیات خود منشا بركات فراوانی در حوزه های فرهنگی ، فكری و اجتماعی بوده و تمام داشته هایشان را در راه تثبیت و تحكیم نهضت امام خمینی (ره) به كار گرفتند.

به گزارش ایرنا علامه فقید حاج شیخ عباس مخبر دزفولی در سال1347 هجری قمری در خانواده ای روحانی و در منطقه ای كه اغلب ساكنانش اهل علم بودند به دنیا آمد. پدرش مرحوم ملاغلامعلی مخبر دزفولی، از ذاكران مخلص حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) بود.
علیرضا مخبر دزفولی فرزند علامه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در خصوص آثار و كتابهای باقی مانده از علامه مخبر گفت:علامه مخبر منشا بركات فراوانی در حوزه های فرهنگی و فكری و اجتماعی بودند و همه داشته هایشان را در راه تثبیت و تحكیم نهضت امام به كار گرفتند.
علامه مخبر دزفولی در طول دفاع مقدس و در آن شرایط خوف ، خون و خطر حتی یك روز شهر دزفول را ترك نكرد ،دوبار منزل ایشان مورد اصابت موشك قرار گرفت و بعد از ساختن آن دوباره به منزل بازگشتند و در مدت تعمیر منزل هم در شهر ماند .
وی با بیان اینكه بسیاری از كتاب های ارزشمند خطی ایشان در این حملات موشكی از بین رفته است گفت:متاسفانه برخی از تالیفات ایشان كه هنوز چاپ نشده بود در این موشك باران از بین رفت و تنها باری كه علامه برای غیر از مصائب اهل بیت گریه كرد وقتی بود كه خبردار شد موشك به منزل برخورد كرده و سر ویرانه هایش حاضر شد و وقتی از انهدام كتابخانه و تالیفاتش مطلع شد به شدت گریست.
علیرضا مخبر دزفولی اظهار كرد:با وجود شرایط دشوار دوران دفاع مقدس ایشان هم به طلاب خود صبح زود تدریس می كرد و هم سخنرانی های متعددی در محافل و مجالس مختلف خصوصا بزرگداشت شهدا برگزار می كرد كه در این دوران بحرانی نیز موفق به تالیف 17 كتاب شد كه برخی از این آثار بارها تجدید چاپ شد و كتاب ارزشمند قاموس الاخلاق ایشان در بیروت چندین بار و در ایران ده ها بار تجدید چاپ شد و در كنگره بین المللی اخلاق و فضیلت كتاب برگزیده شد .
سركشی مستمر به خانواده شهدا و تدریس دین و معنویت به اعضای مخلص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن هم پای تخته سیاه ،كه آن موقع مرسوم نبود از دیگر اقدامات علامه در جهت ارتقای روحیه معنوی و سطح آگاهی دینی این عزیزان بود كه انجام همه این امور توسط یك بیمار رنجور، جای شگفتی است .
فرزند علامه مخبر گفت:به همت مسئولان عالی نظام و مردم قدرشناس دزفول مجتمع فرهنگی علامه مخبر اكنون منشا بركات متعدد و متنوع فرهنگی و فكری در شهر دزفول است ضمن اینكه كتابهای متعددی از تالیفات ایشان به زیور چاپ آراسته شده و مورد توجه و تحلیل و تدریس و پژوهش هایی در حوزه های علمیه است كه كتاب فلسفه اصول دین ،آغاز دانش،هفت سوال پیرامون حضرت مهدی (عج) ،قاموس الاخلاق ،قاموس الفقه از جمله آثار ایشان می باشد كه بعضی از این آثار همچنان مرزهای كشور را پشت سر گذاشته و در دیگر كشورها نیز چاپ می شود .

**علامه مخبر دزفولی و دعایی كه ماندگار شد
دعای وداع ماه رمضان قرائت شده از سوی مرحوم علامه مخبر دزفولی دعای دلنشینی است كه همواره مردم شهرستان دزفول را به حال و هوای ملكوتی ماه میهمانی خدا می برد.
دعای وداع ماه مبارك رمضان دعایی سرشار از معنویت و زیبایی است كه در ماه مبارك رمضان از رادیو دزفول پخش می شود و مردم دزفول خاطرات زیادی از این دعای زیبا در ذهن دارند.
علیرضا مخبر دزفولی فرزند علامه مخبر دزفول در خصوص این دعای ملكوتی به خبرنگار ایرنا گفت:مرحوم علامه مخبر دزفولی در سال آخر عمر خود یعنی سال 1364- 1365 دعای وداع ماه مبارك رمضان و دعای توبه را قرائت كرد .
وی افزود:در آن زمان افرادی كه از رادیوی وقت جهت ضبط صدای ایشان آمده بودند اصرار داشتند كه علامه مخبر دعای سحر را بخواند ولی مرحوم نپذیرفت و تاكید داشت دعای وداع را بخواند كه این دعای زیبا با لحن سوزناك و بسیار تاثیر برانگیز ایشان قرائت شد.
علیرضا مخبر با بیان اینكه دعای وداع ماه رمضان در سال آخر عمر علامه مخبر توسط ایشان خوانده شده گفت:قرائت دعای ماه رمضان مقدمه ای بر ارتحال و هجرت ایشان بود كه با حالت توبه و انابه دنیا را وداع گفت.
وی گفت:این دعا در شرایطی كاملا غیرحرفه ای و با امكانات اندك و در حالی كه وضعیت جسمی مرحوم علامه بسیار وخیم شده بود قرائت شد كه تسلط ایشان بر این دعا و مفاهیم عجیب آن كه گاهی همراه باتفسیر است در كنار قوت صدای خوش و آسمانی ایشان با آن وضع نامناسب جسمی كه به شدت نحیف و تكیده شده بود خیلی عجیب و شبیه معجزه است بطوری كه افرادی كه این دعای مبارك را با صوت حزین ایشان می شنوند هرگز گمان نمی كنند كه یك بیمار سرطانی در آخرین روزهای حیاتش این دعا را خوانده و معتقدند این صدا انگار از آسمان یا بهشت می آید.
دكتر مخبر دزفولی ادامه داد:این دعا در زمان ارتحال مرحوم علامه از رادیو دزفول هر ماه مبارك رمضان به طور مرتب پخش می شد اكنون سه سال است كه از سیمای خوزستان نیز پخش می شود كه امیدواریم از سال آینده نیز از سیمای ملی پخش شود.
وی به ویژگی های بارز این دعای زیبا كه باعث جذابیت آن شده است نیز پرداخت و گفت :دعای وداع دعایی مهجور ولی بسیار پرمضمون و جذاب است ضمن اینكه صدای مرحوم علامه مخبر نیز صدایی بسیار گیرا و شفاف است بطوری كه در خطبه های نماز جمعه و به ویژه هنگام قرائت نماز افراد بسیاری محو صدا و لحن و معنویت صدای ایشان می شدند ضمن اینكه تسلط فوق العاده علامه مخبر به ظرایف قرائت قران و ادعیه و نكات ریز تجویدی ، آوایی و نیز اشراف ایشان به معانی بلند عباراتی كه قرائت كرده اند بسیار در نحوه خواندن ایشان تاثیر گذار بوده و گاهی این قرائت همراه با تفسیر عبارات بوده است .
وی افزود:علاوه بر اینها اخلاص و عظمت شخصیت ایشان به نفس و صدای ایشان بركت داده بود كه برخی از این نكات ممكن است در برخی مداحان حرفه ای در سطحی بالاتر از ایشان از نظر حجم و دانگ صدا وجود داشته باشد و سایر نكات به ندرت یافت می شود.
وی گفت:آیت الله ناطق نوری یك خطبه در دوران دفاع مقدس در نمازجمعه دزفول شنیده و پشت سر ایشان نماز خوانده كه به گفته ایشان هنوز شیرینی آن در كامشان باقی مانده است .
حاج شیخ عباس مخبر دزفولی در صبح جمعه هشتم فروردین ماه 1365 هجری شمسی مصادف با18 ماه رجب1408 هجری قمری دیده از جهان فروبست.
7278/6068
خبرنگار:رقیه كردی-انتشار:محمدعلی فریدپناه