به گزارش ایرنا، این درخواست امروز پنجشنبه و در شصت و چهارمین سالگرد امضای توافقنامه متاركه جنگ میان دو كره مطرح شده است.
كره شمالی و جنوبی، سازمان ملل متحد و آمریكا در حالی این توافق را امضا كردند كه به عنوان پیمان صلح دائمی محسوب نمی شود و فقط باعث شد تا جنگ پایان یابد و دو كره همچنان در شرایط شبه جنگی بسر ببرند.
در آستانه چنین سالگردی كره شمالی از آمریكا خواسته است تا به دشمنی میان دو كشور و تنش های شكل گرفته در شبه جزیره كره پایان دهد.
روزنامه رودونگ سینمون ارگان حزب حاكم كار كره شمالی نوشته است كه سیاست های همراه با دشمنی آمریكا باعث شده تا كره شمالی به سمت ساخت تسلیحات اتمی برود.
دو كشور در چارچوب مذاكرات شش جانبه هسته ای پكن كه از سال 2003 میلادی آغاز شد بود به دلیل افزایش تنش ها میان خود، این گفت و گوها را در پایان سال 2008 میلادی متوقف كردند.
این نشریه به عنوان یكی از رسانه هایی كه دیدگاههای رسمی دولت پیونگ یانگ را منتشر می كند، همچنین نوشته است كه ظاهرا آمریكا نمی خواهد برنامه هسته ای و پیشرفت های كره شمالی در آزمایش های اتمی و موشك های قاره پیما را قبول كند.
رودونگ سینمون تاكید كرده است كه تنها راه برون رفت از این مشكلات این است كه آمریكا در مقابل ملت كره شمالی زانو زده و از مردم و ارتش این كشور عذرخواهی كند.
هر دو كره در حال برگزاری مراسم این روز هستند و كره جنوبی امروز اعلام كرد كه فعلا نشانه ای مبنی بر انجام آزمایش موشكی از سوی كره شمالی دیده نمی شود.
مهلت درخواستی كه كره جنوبی به كره شمالی برای برگزاری مذاكرات مرزی و نظامی داده بود امروز به پایان می رسد و وزارت وحدت كره جنوبی از كره شمالی دعوت كرده است كه این فرصت را از دست نداده و به گفت و گوها جواب مثبت بدهد.
گفتنی است، كره شمالی همواره به حضور نظامی آمریكا در شبه جزیره كره و انجام رزمایش نظامی متعدد و مشترك با هم پیمانان خود در منطقه از جمله كره جنوبی معترض است و یكی از دلایل انجام آزمایشهای موشكی و اتمی خود را همین حضور و تحركات نظامی می داند.
آساق**231**انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - كره شمالی از آمریكا خواست كه به سیاست خصمانه چند دهه خود علیه پیونگ یانگ با عذرخواهی از مردم و ارتش این كشور خاتمه دهد.