به گزارش ايرنا، محمد مهدي احمدي عصر پنجشنبه در آيين پاياني نخستين كنگره ملي شعر كرامت در تالار شهيد آويني اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم با اشاره به ويژگي هاي يك جامعه شكل گرفته بر اساس فرهنگ رضوي اضافه كرد: چنين جامعه اي شفاف و آرام است، و همه انسان ها نيز در آن احساس آرامش مي كنند، و از آنجا كه حرمت و كرامت آدمي در فرهنگ رضوي حفظ شده است، هيچ كس براي ديگري مزاحمت ايجاد نمي كند، چون امامان معصوم زندگي سالمي داشتند، و همگان در كنار ائمه اطهار(ع) احساس امنيت مي كردند.
وي همچنين با بيان اينكه براي شناساندن دين نبايد صرفا به مناسك آن اكتفا كنيم، افزود: مناسك تنها يك بعد و بخشي از دين را تشكيل مي دهد، و هر چند نياز جامعه به مناسك و نمادهاي ديني بر كسي پوشيده نيست، ولي بايد ضمن عبور از آنها وارد حوزه معرفتي شويم و نسبت به امامان و پيشوايان ديني خود معرفت پيدا كنيم.
احمدي همچنين خاطرنشان كرد: حضرت معصومه(س) علاوه بر اينكه منصوب به يك امام است خود نيز به عنوان يك انسان داراي ويژگي هاي متعالي مي باشند و به عنوان محدثه و عالمه معروف بوده و روايت نقل مي كرده است.
** ارسال 334 اثر منطبق با موضوع كنگره
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم نيز در اين مراسم با ارايه گزارشي از برگزاري كنگره مذكور افزود: با توجه به جايگاه ويژه شعر آئيني در قم و محوريت آن در كشور با در خواستي كه از دست اندركاران جشنواره بين المللي شعر امام رضا (ع) صورت گرفت، مقرر شد ميزباني كنگره شعر كرامت از سري برنامه هاي اين جشنواره به قم اختصاص پيدا كند.
سيد موسي حسيني كاشاني با اشاره به ارايه فراخوان جهت شركت در اين كنگره در اواخر سال 95 ، افزود: 350 اثر به دبيرخانه ارسال شد، كه در يك اتفاق نادر كه معمولا در كمتر همايشي شاهد وقوع آن هستيم، از مجموع كل آثار 334 اثر كاملا منطبق با موضوع همايش يعني كريمه اهل بيت (ع) است.
وي با بيان اينكه از اين تعداد، 211 اثر ادبي ارايه شده غزل، 84 اثر مثنوي و 39 اثر ديگر نيز شامل بخش ويژه بوده است، گفت: از برنامه هاي اين كنگره اين است كه 100 شعر برتر را در قالب كتابي به زيور طبع آراسته كنيم.
وي استفاده از اساتيد برجسته شعر آييني كشور براي داوري آثار را از نقاط قوت اين كنگره دانست، و افزود: به دليل كيفيت خوب اشعار رسيده و نزديكي آثار به يكديگر داوري 50 اثر پاياني با دشواري انجام شد.
** قلمرو شعر آييني بسيار گسترده است و تمامي عرصه هاي دين را در بر مي گيرد
دبيرعلمي كنگره ملي كرامت نيز در اين مراسم با اشاره به جايگاه خاص شعر آئيني در منطق اسلام، اين نوع شعر را شعري كه احكام و معارف اسلامي را در قالب هنرمندانه به مخاطب عرضه مي دارد، توصيف كرد، و افزود: قلمرو شعر آييني بسيار گسترده است و شعر آييني فقط منقبت و مدحيه سرايي نيست و تمامي عرصه هاي دين را شامل، و پاياني براي آن قابل تصور نيست.
محمد علي مجاهدي اضافه كرد: هر موضوعي كه با يكي از عقايد و احكام اسلامي مرتبط باشد در قلمرو شعر آييني قرار دارد و از اين رو قلمرو شعر آييني بسيار گسترده است.
وي ظلم ستيزي و ايستادگي در برابر ظلم و سخن ناحق را از جلوه هاي ويژه شعر آييني دانست، و افزود: محصول اين نوع نگرش به شعر آييني استقلال جامعه و كشور است.
اين استاد برجسته شعر و ادبيات كشور همچنين شعر پايداري ، شعر ولايت و شعر اعتراض را قطعه هاي مختلف يك شعر آييني ذكر كرد، و گفت: قرار گرفتن آنها در كنار هم كمال و بلوغ شعر آييني را موجب مي شود.
مجاهدي در ادامه با اشاره به ويژگي هاي شعر اعتراض، از شاخه هاي شعر آييني رسالت آن را كنترل و رصد ظلم هايي كه به جامعه بشري روا داشته مي شود وهمچنين افشاگري درباره جنايت هاي وهابيت و گروه هاي سلفي تكفيري خواند، و گفت: شعر ولايت نيز يكي از قالب هاي اصلي شعر آييني است، و ولايت در منطق و مذهب تشيع جايگاه مشخص و با ارزشي دارد و شعر در رابطه با ولايت امروز پيشرفت زيادي كرده ، و شاعران خوبي در اين وادي ورود پيدا كردند.
7403/ 6133/ خبرنگار محسن آقاگلي ** انتشار دهنده: جعفرمسلمي
مديركل دفتر هماهنگي امور استانهاي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي،
شعر و ادبيات بهترين ابزارها براي آگاهي بخشي جامعه نسبت به امامان معصوم است
۵ مرداد ۱۳۹۶، ۲۳:۱۴
کد خبر:
82612393
قم- ايرنا - مديركل دفتر هماهنگي امور استان هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با ضروري خواندن آشنايي بيش از پيش جامعه با فرهنگ و معارف والاي اهل بيت (ع) گفت: هنر، شعر و ادبيات بهترين ابزارها براي بالابردن معرفت جامعه نسبت به امامان معصوم (ع) است.