۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۲۱
کد خبر: 82612635
T T
۰ نفر
هند خواستار حل اختلافات پكن و دهلي نو براساس توافق 'آستانه ' است

دهلي نو-ايرنا- هند خواستار رفع تنش و اختلاف بين دهلي نو و پكن براساس توافق بين 'نارندرا مودي ' و 'شي جين پينگ' رهبران هند و چين در 'آستانه' است.

به گزارش ايرنا،رهبران هند و چين در اين توافق كه در حاشيه اجلاس سازمان همكاري شانگهاي در سال 2014 در پايتخت قزاقستان بدست آمد،با تاكيد بر گسترش روابط اعلام كردند تفاوت ها بين دو كشور نبايد منجر به بروز اختلاف و تنش در روابط دو كشور شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه هند روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران در دهلي نو اظهار كرد توافق آستانه مي تواند مبناي روابط دو كشور و رفع اختلافات قرار گيرد.
'گوپال باگلاي ' اظهار كرد در اين توافق رهبران دو كشور با تاكيد بر تقويت روابط دو كشور بر جلوگيري از اختلاف بين دو كشور تاكيد كردند.
وي خاطرنشان كرد در توافق آستانه تاكيد شده است كه روابط هند و چين نه تنها براي دو كشور بلكه براي تمامي جهان مفيد است .
سخنگوي وزارت امور خارجه هند گفت كه دهلي نو همواره خواستار تقويت روابط اقتصادي و افزايش تعامل با پكن بوده است .
وي در خصوص تنش كنوني ميان هند و چين در منطقه 'دوكلم' تصريح كرد جامعه بين المللي بر حل صلح آميز تنش مرزي از طريق صلح آميز و از طريق كانال هاي ديپلماتيك تاكيد كرده است .
اين اظهارات سخنگوي وزارت امور خارجه هند در حالي بيان مي شود كه 'اجيت دووال' مشاور امنيت ملي هند روز گذشته در نشست دو روزه مشاوران امنيت ملي كشورهاي عضو بريكس در پكن شركت كرد.
بر اساس گزارش رسانه هاي چيني، مشاوران امنيت ملي هند و چين روز گذشته در حاشيه اين نشست با يكديگر ديدار كرده و در مورد مسائل مهم گفت و گو كردند.
اين نشست كه به طور معمول بر مذاكرات ضد تروريسم و امنيتي ميان پنج كشور عضو( بزريل، هند، چين، روسيه و آفريقاي جنوبي) بريكس متمركز است با توجه به تنش كنوني هند و چين اهميت پيدا مي كند.
تنش مرزي بين چين ،هند و بوتان از يك ماه پيش ،پس از آغاز ساخت جاده مرزي توسط ارتش چين در خاك بوتان و ورود نيروهاي هندي به خاك چين افزايش يافت.
دوكلم' يا 'دونگ لانگ' يكي ازمناطق مورد اختلاف بين چين و بوتان است كه تنش بين دوكشور دراين منطقه رخ داده است.
روابط بين چين و هند مدتهاست كه به دليل اختلافات ارضي درازمدت و همچنين اجراي كريدور اقتصادي چين در پاكستان دچار مشكل بوده است.
همين اختلافات باعث شد تا هند دعوت رسمي چين در اجلاس بين المللي جاده ابريشم را كه اواخر ارديبهشت ماه سالجاري در شهر پكن برگزار شد، رد كند.
بدگماني ميان دو كشور بر اثر اختلافات مرزي فيمابين كه پس از جنگ سال 1962 به وجود آمد، همچنان ادامه دارد و مذاكرات نزديك به 13 سال ميان طرفين در باره مسايل مرزي تاكنون نتيجه چنداني نداشته و پكن و دهلي نو موفق به تعيين دقيق سرحدات و حل آن نشده است.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلي خليل نژاد