۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۲۸
کد خبر: 82613394
T T
۰ نفر
مشروح هفتمین جلسه دادگاه متهمان ردیف دوم و سوم نفتی

تهران - ایرنا - هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان ردیف دوم و سوم پرونده نفتی از شركای بانك زنجانی صبح امروز در شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به صورت علنی رسمیت یافت.

به گزارش روز شنبه خبرنگار قضایی ایرنا، در این جلسه بعد از سخنان رئیس دادگاه با استناد به موادی از قانون آیین دادرسی كیفری و دعوت حضار به رعایت نظم جلسه دادگاه، وكیل مدافع متهم ردیف دوم در جایگاه حاضر شد و به ادامه دفاعیات از موكل خود كه از جلسه قبل باقی مانده بود، پرداخت.
وكیل مدافع متهم ردیف دوم پرونده نفتی درهفتمین جلسه دادگاه خواستار مستند بودن اظهارات بیان شده توسط وكلای شركت نفت شد كه قاضی مقیسه تشخص مستند بودن با نبودن را برعهده دادگاه دانست.
براساس این گزارش ، بهمن افشار وكیل شمس زاده خواست برای دفاعیات شروع به سخن كند كه متهم با بالا بردن دستش خطاب به قاضی گفت: برادرم و مادرم پایین هستند و قاضی جواب داد كه مادرت اینجا هست و متهم هم گفت كه نیست سپس قاضی اظهار كرد كه گفتم بیاید بالا.

**اتهام معرفی در كیفرخواست ، بزرگ نمایی است
افشار بعد از این جمله های رد و بدل شده بین قاضی و موكلش گفت: در قالب كیفرخواست در دفاع از موكلم به بند ١ صفحه ٢٠٣ كیفرخواست استناد می كنم كه در آن آمده است ، 'شمس زاده بابك زنجانی را به نهادها و سازمان های دولتی معرفی كرده است' در حالی كه اگر فرضیه معرفی هم صحت داشته باشد، این معرفی برای شخص وحید دستجردی مدیر صندوق بازنشستگی نفت بوده است.
وی این را بزرگ نمایی در كیفرخواست خواند و افزود: این فرد ( وحید دستجردی) مسئولیتی در شركت نفت ندارد و تنها مدیر عامل شركت سهامی خاص به نام صندوق بازنشستگی نفت است كه وظیفه ای برای فروش نفت ندارد.
وكیل شمس زاده با بیان اینكه پروسه مالی از فروردین ماه سال 91 با فروش نفت از صندوق بازنشستگی آغاز می شود، گفت: بحث صندوق بازنشستگی با بابك زنجانی نخست مالی بود كه جلسه ای به این منظور در لوزان سوئیس بدون حضور موكل من برگزار شد، موكلم در آن جلسه حضور نداشته است.
وی ادامه داد: معرفی یك شخص نمی تواند پایه و اساس فروش 16 محموله نفتی به بابك زنجانی شود و اظهارات وحید دستجردی موجود است.
قاضی در این هنگام گفت: شما از وحید دستجردی دفاع می كنید یا شمس زاده ، جلوتر برو چون نفت فروخته شده و پول هم برنگشته است.
افشار وكیل متهم ردیف دوم پاسخ داد در تمام كیفرخواست فقط نقل شده است و دیگر دلیل یا سندی برای مطالب نقل شده بیان نشد كه قاضی گفت: تو چه كار داری كه چه كسی چه كار می كرده یا نمی كرده است، در آن زمان و در آن موقعیت نیروی انتظامی هم نفت می فروخت چه رسد به صندوق بازنشستگی نفت.
و وكیل متهم پاسخ داد نمی توانم علیه موكلم اقرار كنم می خواهم دفاع كنم این صندوق، صندوق بازنشستگی نفت در نخستین محموله یك میلیون بشكه نفت به بابك زنجانی داد و شمس زاده حرف های وكیل خود را با این جمله كه 600 هزار بشكه بود اصلاح كرد.
افشار اضافه كرد: فروش 15 محموله دیگر ربطی به معرفی موكل من ندارد و اگر با معرفی صرف ، سرمایه ملی به دست كسی داده می شود برای كشور فاجعه است در این هنگام یكی از وكلای شركت نفت با استناد به اظهارات «ن.م» گفت: این فرد می گوید شمس زاده به عنوان نماینده زنجانی معرفی شده است.
وكیل شمس زاده خطاب به دادگاه گفت: با اظهارات كه نمی شود حرف زد مستندات را بیاورند و شمس زاده هم گفت: ایمیل را بیاورند به ما نشان دهند این وكیل شركت نفت به دنبال اظهارات شمس زاده و وكیل او، پرسید پس شاهد برای چیست كه وكیل متهم گفت: برای اقرار باید سند باشد و این اظهارات در هر مقام و مسندی بدون دلیل و مدرك كفایت نمی كند به اضافه اینكه همه این افراد با توجه به واگذاری سرمایه ملی در مظان اتهام قرار دارند. شمس زاده هم از دادگاه خواست آقای ن. م را بیاورند تا با او روبه رو كنند.
قاضی خطاب به وكیل مدافع متهم گفت: اظهارات باید برای دادگاه مستند باشد و افراد به كرات اقرار كرده اند كه معرفین اصلی بابك زنجانی و داشتن توانایی فروش نفت توسط حمید فلاح هروی و مهدی شمس زاده بوده است و این ها بودند كه یك آدم غیرواقعی را واقعی جلوه دادند.
وی ادامه داد: شما به قدری اعتماد جلب كردید كه وزیر و شركت نفت به سخنان شما اعتماد كردند .
وكیل مدافع شمس زاده با استناد به بند دیگری از كیفرخواست اظهار كرد: در این كیفرخواست آورده شده شمس زاده تلویحا بانك های بابك زنجانی را معرفی كرده است در حالی كه در هیچ جا مستندی بر معرفی بانك های بابك زنجانی توسط موكلم وجود ندارد كه قاضی در این هنگام گفت: این كه شمس زاده با علم به بانك نبودن دو بانك بابك زنجانی در مالزی و تاجیكستان با او همكاری می كرد و حواله ها را می فروخت، آیا معرفی محسوب نمی شود؟
وكیل متهم پاسخ داد به هیچ عنوان، سند می آورم كه سه وزیر و رئیس وقت بانك مركزی با بابك زنجانی قرار داد امضا كرده اند كه حتی موكلم آن ها را ندیده بود.
وی افزود: بحث فروش نفت طوری نیست كه بتوان سرسری آن را فروخت، تشریفات خاص خود را دارد و تنها از وزیر این كار برمی آید.
قاضی خطاب به او گفت: موكلتان بابك زنجانی را صاحب دو بانك در خارج، با سابقه جا به جایی ارز و شریك بانك ملت معرفی می كند كه در این هنگام وكیل دیگر شمس زاده گفت: چرا پذیرفتید؟ و قاضی هم گفت: می گویم كه چرا پذیرفتند.
افشار وكیل شمس زاده خواست بندی از رای دیوان عالی كشور در مورد اظهارات جشن ساز را بخواند كه قاضی به او گفت: به رای آماده چه كار دارید من هم خواندم شما هم خواندید و همه دنیا هم پخش شد پس از خواندن رای دیوان هنر نیست با توجه به مطالب كیفرخواست از موكلت دفاع كن.
وكیل شمس زاده همچنان در حال خواندن بند 42رای دیوان عالی كشور بود كه قاضی گفت: رای دیوان را نخوان و آن را كنار بگذار وقت دادگاه گرفته می شود، رای دیوان روی چشم ما جا دارد تقاضای رسیدگی كرد و ما هم در حال رسیدگی هستیم. سپس وكیل شمس زاده موضوع آشنایی بابك زنجانی با مجموع مدیران وقت نفت را مطرح كرد و گفت: این آشنایی به سال 88 بر می گردد زمانی بر می گردد كه او با قرارگاه خاتم الانبیا، شركت صدرا و قرب نور همكاری و فعالیت های بازرگانی داشته است كه قاضی گفت: آشنایی مربوط به سال 88 است كه خود بابك زنجانی در اظهاراتش درباره فعالیت شمس زاده، فلاح هروی و منفرد به آن اشاره كرده است.
وكیل پاسخ داد: مستندی دال بر این موضوع وجود ندارد كه قاضی گفت: این نظر شما است.
افشار ادامه داد: بابك زنجانی در این اظهارات می گوید نفت متروكه شده است پس موضوع به سال 91 بر می گردد نه 88، او افزود: در سال 90از بابك زنجانی تقدیر شد كه قاضی گفت: این موضوع ربطی به دادگاه ندارد و انحرافی سخن نگویید.
وی از وكیل متهم خواست تا در دفاع از بابك زنجانی صحبت نكند كه وكیل گفت: بنده از بابك زنجانی دفاع نكردم و خواستم بگویم موكلم بابك زنجانی را معرفی نكرده است و این آشنایی مسبوق به قبل بود.
در این هنگام غلامرضا مهدوی وكیل شركت نفت با اجازه از رئیس دادگاه گفت: مصوبه شركت نفت موجود است كه در این مصوبه به صندوق بازنشستگی اجازه فروش نفت داده شده است.
وكیل مدافع شمس زاده آشنایی بابك زنجانی با وحید دستجردی را مسبوق به سابقه قبلی دانست و اظهار كرد: در جلسه خرداد سال ٩١ موكلم حضور داشت كه قاضی گفت : در این جلسه معرفی انجام شد و افشار این جمله را رد كرد و قاضی پرسید: پس برای چه كاری این جلسه برگزار شد مگر قرار بود به سونا بروند؟ كه افشار ادامه داد: نه ، اما بحث فروش نفت نبود و قاضی با طرح این سوْال كه آیا مشاركت موكل تان را در آن جلسه می پذیرید از وكیل متهم خواست به دفاعیات خود ادامه دهد.

**درخواست وكیل شركت نفت برای حضور مسئولان وقت این شركت در جلسات بعدی
به گزارش ایرنا، غلامرضا مهدوی یكی از وكلای شركت ملی نفت خطاب به دادگاه گفت كه برای تدوین بهتر موضوع، در صورت صلاحدید از جلسات بعدی مسئولان وقت شركت نفت یك به یك دعوت شوند و در رابطه با مهدی شمس زاده و نحوه واریز پول‌ها صحبت كنند.
ساعت تقریبا 10 و نیم بود كه قاضی مقیسه خطاب به افشار یكی از وكلای شمس زاده گفت: اگر مطلبی برای دفاع ندارد، وكیل دیگر شروع به دفاعیات از متهم در برابر اتهامات وارد بپردازد.

** برداشت های متفاوت وكلای شمس زاده
حجت الاسلام عبدالعلی فلاحتی وكیل دیگر مهدی شمس متهم ردیف دوم پرونده نفتی در ادامه هفتمین جلسه محاكمه همدستان بابك زنجانی با حضور در جایگاه، اظهاركرد: سال 89 تحریم‌های ظالمانه ای توسط دشمنان علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی وضع شد و كشور برای ادامه كار در این شرایط مجبور بود دست به اقداماتی بزند.
وی اضافه كرد: كاری به موضوع معرفی و اتفاقاتی كه افتاده ندارم اما نفتی بوده كه باید فروش می ‌رفت و متهم ردیف اول برای فروش نفت معرفی و به میدان می ‌آید؛ سرمایه متهم ردیف اول مهم نیست بلكه توانایی او برای استخدام افراد توانمند مهم است كه با درایت و توانایی و فكری كه داشته برخی مشكلات را حل می ‌كند.
این وكیل مهدی شمس زاده ادامه داد: هیچ كس از منویات متهم ردیف اول باخبر نبوده، نه دولت و نه كارگزارانش. موكل من تخصص داشته كه چطور نفت را حمل كند تا دچار مشكل نشود. اگر این دادگاه اجازه می‌دهد در فرصتی مناسب شمس زاده بگوید كه چه ترفندی را به كار برده تا نفت‌ها را حمل كند كه بسیار هم جالب است.
وی اضافه كرد: در صفحه 132 كیفرخواست، دادسرا شمس زاده را مورد خطاب قرار داد كه چرا در ارتباط با شركت فال تحقیقات مطالعات لازم را انجام نداده و آن شركت را به زنجانی معرفی كرده است و نكته مهم اینجاست كه نماینده دادستان همین خطابی كه به شمس زاده دارد را چرا به وزیر وقت نفت نداده است و چرا آنها را مورد خطاب قرار نمی ‌دهید؟
به گفته فلاحتی، تحریم‌ها موجب تشكیل این دادگاه شده و افراد را به جان هم انداخت در حالی كه این افراد 30 سال خوب كار كردند اما در یك شب بد شدند؛ یك موضوع حقوقی را به یك موضوع كیفری تبدیل و آن را به عنوان شبكه ضدانقلاب معرفی می ‌كنند.
رئیس دادگاه در پاسخ به وكیل متهم گفت: در كردستان و مازندران قاضی بودید، جای تعجب است كه این حرف‌ها را می ‌زنید. سوال اینجاست كه الان این پول‌ها كجاست. شما كه قاضی بودید به جای دفاع از بیت‌المال چرا این حرف‌ها را می‌ زنید.

** مگر با اعدام قضیه حل می شود؟
وكیل متهم در پاسخ گفت: جعل را متهم ردیف اول انجام داده و موكل من جعلی انجام نداده است. البته اگر اینكه برای شما محرز شده موكل من جعلی انجام داده، ما بنشینیم و دیگر حرفی نزنیم؛ حرف اصلی ما این است كه روند بازگرداندن بیت‌المال اینگونه نیست كه شما پیگیری كردید ، مگر با اعدام قضیه حل می‌شود؟ كه قاضی مقیسه به او چنین پاسخ داد: هم بیت‌المال باید برگردد و هم متجاوزان به بیت المال مجازات شوند؛ اینها سر مسئولان نظام كلاه گذاشتند و بیت‌المال را غارت كردند بنابراین هم باید اموال در داخل و كشور ستانده شود و هم مجازات شوند.
رئیس دادگاه خطاب به وكیل شمس زاده ادامه داد: متاسفانه موكل شما و آقای فلاح كه عضو نظام بوده و 30 سال در این نظام كار كردند، نه تنها همكاری نكردند بلكه یك قدم هم بربازگرداندن بیت المال برنداشتند و حرف من این است كه از این افراد استفاده كنیم تا پولها برگردد.

** نماینده دادستان: هیچ پولی نیست/ با اسناد سجعلی سند ساختند
نماینده دادستان در پاسخ به وكیل متهم گفت: ده‌ها سفر نمایندگان شركت نفت و دادستانی برای بازگرداندن پولها به خارج از كشور رفتند و سه سال است می گویند پول‌ها را برگردانید؛ كدام پول‌ها، اینها با اسناد جعلی سند ساختند.
وكیل متهم در پاسخ به نماینده دادستان گفت: موكل من دو نامه نوشت كه پول‌ها را برگرداند چرا بازپرس اجازه نداد؟ كه نجفی نسبت به این ادعای وكیل شمس زاده گفت: اینها حتی در مرحله تحقیقات اسناد جعلی درست می‌ كردند تا بگویند پول دارند؛ موكل شما در شقوق مختلف دخالت داشته است و وكیل متهم هم آن اظهارات نجفی دادستان را ادعایی دانست كه سندی برای آن وجود ندارد.

** قاضی مقیسه : اینجا میدان فوتبال نیست كه هورا می كشید
قاضی مقیسه در ادامه خطاب به وكیل متهم گفت: اینجا میدان فوتبال نیست كه آقای افشار و نماینده آقای فلاح هورا می‌كشند، اگر سخن جدیدی دارید ارائه دهید چون اینجا میدان شعار نیست و فلاحتی هم به قاضی چنین پاسخ داد: آن كس كه باید دلیل بیاورد مدعی است نه شاكی و متهم.

** فلاحتی خطاب به قاضی : شما اجازه ندادید كه نفس بكشم
قاضی مقیسه خطاب به فلاحتی وكیل متهم ردیف دوم پرونده نفتی گفت: از منبر آقای فلاحتی استفاده كردیم.
مطالب بین قاضی و فلاحتی در حال رد و بدل شدن بودكه افشار دیگر وكیل مدافع شمس زاده مدام می خواست مطلبی را با كسب اجازه از دادگاه بیان كند كه قاضی خطاب به او گفت آقای افشار دارد بال بال می زند ؛ آقای افشار از همكارتان یاد بگیرید وقتی شما در حال دفاع كردن بودید آقای فلاحتی نشسته بود و نفس هم نمی كشید كه فلاحتی گفت: جناب قاضی شما اجازه نفس كشیدن ندادید.
فلاحتی ادامه داد: خودم را برای دفاع از موكلم برای فردا آماده كرده بودم كه دستور شما اجباری بود.
قاضی به نماینده دادستان كه می خواست حرف بزند گفت: آقای نماینده دادستان شما مطالب خود را بیان كردید و خطاب به افشار وكیل شمس زاده گفت: اگر مطلبی برای دفاع دارید بیان كنید كه افشار گفت: این پرونده به گفته نماینده دادستان بویژه در بحث استفاده از اسناد مجعول و اخلال در نظام اقتصادی كشور، دقیقا كیفری است؛ اما در بخش آقای زنجانی دلیلی مبنی بر مداخله موكل من وجود ندارد.
وی توضیح داد: آقایان 237 صفحه كیفرخواست نوشته‌اند و وقتی می‌ گوییم دلیلی وجود ندارد می ‌گویند دلایل در پرونده موجود است. پرونده 218 جلد است، موكل من هیچگاه و در هیچ جا از عملیات اجرایی در بحث فروش نفت از شركت اچ كی و شركت صندوق بازنشستگی به ایزو دخالت نداشته است.

** قاضی مقیسه خطاب به وكیل شمس زاده: از پرونده ای دفاع می كنید كه آن را نخواندید
افشار اضافه كرد: من باید دلیلی در مقابل ادعا بیاورم نه دلیل بر برائت.
قاضی از افشار پرسید: پرونده چند جلد است؟
افشار وكیل شمس زاده: 218 جلد.
قاضی: مطالعه كردید؟
افشار: مختصراتش را مطالعه كردم.
قاضی: پس نگویید مدرك وجود ندارد. هر جلد چند صفحه دارد؟
وكیل شمس زاده: حداقل 300 صفحه.
قاضی: پس نخواندید و شما در حال دفاع از پرونده ای هستید كه آن را نخواندید.

** پرونده كاغذ باطله نیست
قاضی مقیسه ادامه داد: اگر مدرك وجود ندارد پس این پرونده ها و صفحات كاغذ باطله است؟ اینها تحقیقات است نه كاغذ باطله.
وی خطاب به افشار ادامه داد: این حرف را موكل تان باید به شما بگوید نه من كه این نحوه دفاع كردن نیست. اگر می خواهید دفاع كنید حرفی ندارم اما فقط دفاع كنید.
وكیل شمس زاده خطاب به قاضی گفت: سه ماه قبل از عید خدمت شما بودم و مطالب را خواندم و اگر بخواهم ریز مطالب را بخوانم یك سال طول می كشد كه قاضی پاسخ داد: پس بگویید مدرك وجود دارد اما من نخواندم.
** افشار: موكلم نه نماینده بود نه كارگزار/ نماینده دادستان: خودش می گوید كارگزار بود
افشار ادامه داد: یكی از ادعای ما بحث معرفی است چون نه موكلم نه قراردادی امضا كرد نه نماینده بود و نه كارگزار كه نماینده دادستان در واكنش به این اظهارات وكیل شمس زاده خطاب به او گفت: موكل شما خودش می ‌گوید كارگزار است اما شما می‌گویید نیست؛ آقای شمس گفته است كه به عنوان نماینده شركت ایزو نفت‌ها را تحویل گرفته و آن را به شركت فال فروخته و بخشی از وجوه را هم دریافت و هزینه كرده است، آن وقت شما می‌گویید موكل من كارگزار نبوده است.
وكیل متهم پاسخ داد: حرف من این است كه نقش موكل من را در حوزه خرید نفت بگویید، اما نماینده دادستان به بحث فروش نفت اشاره می‌كند هیچ دلیلی بر حضور موكل در خرید نفت وجود ندارد.
قاضی مقیسه در ادامه دادگاه خطاب به وكیل گفت: اگر مطلبی نداری بنشین، مطالب خودت را تنظیم كن و هر وقت آماده شدی اجازه می ‌دهم آنچه را كه آماده كرده‌ای مختصر بیان كنی. این نحوه دفاع فقط وقت دادگاه را تلف می ‌كند.

** پایان دفاعیات وكلای شمس زاده و قرائت كیفرخواست متهم ردیف سوم توسط نماینده دادستان
به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، ساعت 11:10 بود كه قاضی مقیسه به وكیل متهم ردیف دوم اجازه نداد دفاعیاتش را ارائه كند و از نماینده دادستان خواست تا با حضور در جایگاه ،كیفرخواست متهم ردیف سوم را قرائت كند و او در جایگاه قرار گرفت و كیفرخواست متهم ردیف سوم پرونده را به شرح زیر قرائت كرد: حمید فلاح هروی بدون سابقه كیفری رئیس هیات مدیره شركت هلدینگ سورینت كیش به اتهامات افساد فی الارض از طریق مشاركت در اخلال نظام اقتصادی با علم به ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و مشاركت عالمانه و عامدانه برای جعل، استفاده از پولشویی و كلاهبرداری؛ مشاركت در كلاهبرداری از سازمان تامین اجتماعی به مبلغ 444 میلیارد ین ژاپن و شركت نفت اچ كی به مبلغ یك میلیارد و 100 میلیون یورو؛ مشاركت در پولشویی به مبلغ 148 میلیارد و 136 میلیون ریال از طریق تملك عواید حاصل از جرم.
طبق كیفرخواست فلاح هروی در فروش 60 در صد از سهام بانك اف آی آی بی بابك زنجانی در مالزی به بانك ملت به مبلغ 90 میلیون یورو نقش داشته كه این فروش سهام ، سود سرشاری را برای زنجانی به ارمغان آورده و موجب توسعه فعالیت های او می شود؛ فلاح هروی همچنین در مصوبه هفتم تیرماه سال 91 كه با درخواست شركت نیكو انجام شد و منابع ارزی 14.5 درصد شركت نفت به حساب بانك اف آی آی بی نزد هالك بانك تركیه قرار بود واریز شود حضور داشت.
فلاح طبق موارد مندرج در كفرخواست قرارداد كنت تاجیكستان را امضا كرد و در خرید شركت های سازمان تامین اجتماعی بابك زنجانی را همراهی می كرد و كارشناسی این شركت ها توسط او انجام می شد.
با توجه به كیفرخواست، یكی از بانك های جولانگاه بابك زنجانی بانك مسكن بود كه با صدور چند فقره چك غیرواقعی و بدون معامله پایه، در قرارداد بانكی در سال 89، از بانك مسكن 40 میلیارد تومان تسهیلات دریافت و مدیران این بانك را به افتتاح حساب در بانك اف آی آی بی در چندین حواله 240 میلیون وون ، 70 میلیون لیر، 35 میلیون یورو ترغیب كرده است.
همچنین در كیفرخواست فلاح هروی قرائت شده توسط نماینده دادستان آمده است كه این متهم موجب خرید بیمارستان پارسیان از فردی به نام «ب. الف» به قیمت 100 میلیارد تومان توسط بابك زنجانی شده است كه در قالب چند فقره چك حدود 45 میلیارد تومان به فرد مدنظر پرداخت می شود كه بعدها كاشف به عمل می آید این بیمارستان جعلی بوده است و بدنبال آن ، آن فرد و فلاح هروی دستگیر می شوند.
ساعت تقریبا 11:45 بود كه نماینده دادستان كیفرخواست حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم را قرائت كرد و قاضی مقیسه بدنبال قرائت كیفرخواست نجفی از فلاح هروی پرسید كه آیا الان برای دفاعیات خود در برابر اتهامات وارده در كیفرخواست آمادگی دارد یا نه و درصورت اعلام آمادگی می تواند در جایگاه حاضر شود.
نهایتا تصمیم براین شد ، دفاعیات متهم در برابر اتهامات وارده در جلسه بعد برگزار شود و اینگونه بود كه قاضی مقیسه پایان جلسه هفتم رسیدگی به این پرونده را رسما اعلام و ادامه رسیدگی را به روز دوشنبه نهم مردادماه موكول كرد.
اجتمام** 7329**1569
خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد **انتشار: علی حبیبی
آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر