۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۵۴
کد خبر: 82613536
T T
۰ نفر

ايستگاه تحقيقات كشاورزي آستارا در حسرت توجه

۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۵۴
کد خبر: 82613536
ايستگاه تحقيقات كشاورزي آستارا در حسرت توجه

آستارا - ايرنا - رئيس ايستگاه تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي آستارا گفت: اين ايستگاه به لحاظ ظرفيت هاي علمي و پژوهشي بالا، توان ارائه راهكار براي رفع مشكلات حوزه هاي كشاورزي، دامپزشكي، آب و خاك را دارد و بايد ارتباط تنگاتنگي بين آن و دستگاه هاي اداري و مردم برقرار شود.

ابراهيم فرزام روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا افزود: بستر پيشرفت و توليد بهينه بخش كشاورزي، تحقيقات علمي است و ايستگاه تحقيقات كشاورزي آستارا در سال 88 تاسيس شده است و تدوين 19 طرح تحقيقاتي با موضوع هاي بهره وري فندق، مركبات و كيوي، ثبت 2 رقم فندق، بررسي اثرات سرمازدگي در مركبات و بررسي اثرات فواصل كشت در بهره وري كيوي از نتايج فعاليت آن است.
وي ادامه داد: زمان زيان دهي كشاورزي سپري شده است و باغداري و كشت برنج مقرون به صرف است و بهره برداران بايد براي توسعه كار و توليد خود، با ايستگاه تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي ارتباط و همكاري تنگاتنگي داشته باشند.
فرزام بيان كرد: تحقيقات كشاورزي در دنيا هزينه بر است اما به لحاظ تاثيرات مثبت آن در بهره وري و توليد، استفاده از ايستگاه هاي تحقيقات كشاورزي به سود كشاورزان و بهره برداران تمام مي شود و در آستارا نيز هر دستگاه اداري يا كشاورز زحمتكش به مطالعه و تحقيق در حوزه كاري خود نياز داشته باشد، مي تواند از ظرفيت ايستگاه استفاده كند.
او گفت: محصولاتي نظير خيار و باقلاي آستارا منقرض شده اند و چندين رقم محلي گلابي، سيب، به، انجير، ازگيل، گردو و آلوچه قرمز در خطر انقراض قرار دارد و هر چه ديرتر چاره انديشي شود، احياي آنها زمانبرتر و پرهزينه تر خواهد بود.
رئيس ايستگاه تحقيقات كشاورزي آستارا افزود: زراعت در اراضي كمتر از هفت هكتار، مقرون به صرفه نيست و كشاورزان در دنيا به تجميع اراضي روي آورده اند و در آستارا نيز بهتر است با تشكيل تعاوني ها و تجميع زمين هاي كشاورزي زمينه سودآوري بيشتر بهره برداران و تسهيل صادرات كشاورزي فراهم شود.
فرزام اظهار كرد: امكان بررسي ارتباط بيماري سرطان با بخش كشاورزي در اين ايستگاه وجود دارد و اگر دستگاه هاي اداري مرتبط تقاضاي آن را داشته باشند، اقدام خواهيم كرد و در حوزه مديريت آب و مقابله با بحران آن نيز، ايستگاه تحقيقات كشاورزي مي تواند وارد عمل شود.
وي با بيان اين كه تا ارتباط مستقيم و تنگاتنگ بين ايستگاه، ادارات و مردم برقرار نباشد، داشته هاي علمي در بخش كشاورزي كاربردي نخواهد شد افزود: متاسفانه حتي دستگاه هاي اداري مرتبط با ايستگاه تحقيقات، از آن استفاده نمي كنند و تاكنون طرحي براي تحقيق و ارائه نتيجه به ايستگاه ارائه نكرده اند .
وي ادامه داد: دستگاه هاي اداري براي استفاده از ايستگاه تحقيقات كشاورزي بايد به ازاي طرح ها و ايده هاي خود هزينه پرداخت كنند و متاسفانه به علت محدوديت هاي مالي از بهره مندي از آن منصرف مي شوند.
** مشكلات ايستگاه تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي آستارا
رئيس ايستگاه تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي آستارا كمبود نيروي انساني، محدوديت منابع مالي و ضرورت تقويت برق و بازسازي بخش رانش يافته اراضي ايستگاه را از مشكلات آن برشمرد.
فرزام گفت: در سال گذشته 550 ميليون ريال از محل اعتبارات استاني براي ايستگاه كشاورزي آستارا تصويب شده بود و 160 ميليون ريال آن اختصاص يافت و براي احداث راه دسترسي در داخل محوطه و مرمت انبار ايستگاه هزينه مي شود.
وي افزود: ميزان اعتبار مورد نياز ايستگاه در سال جاري نيز احصاء و اعلام شده است و در صورت تصويب و تامين، براي توسعه و تامين نيازمندي هاي آن هزينه خواهد شد.
وي ادامه داد: زمين اين ايستگاه در سال 1306 از مردم خريداري شد و تا حدود سال 1378 در آن، بوته هاي خودرو چاي وجود داشته و اكنون نيز اين منطقه به عنوان باغ چاي عباس آباد مشهور است اما بعدها به علت كم بودن چاي و قابل عرضه نبودن آن، از اين اراضي به عنوان ايستگاه تحقيقات فندق استفاده و در سال 88 با 14 هكتار وسعت به عنوان ايستگاه تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي آستارا نامگذاري شده است.
در 82 آبادي شهرستان مرزي بندر آستارا 6 هزار و 498 بهره بردار در 6 هزار و 530 هكتار شاليزار و اراضي كشاورزي ديگر، فعاليت مي كنند.
اين شهرستان با 91 هزار نفر جمعيت در غرب استان گيلان و همسايگي جمهوري آذربايجان قرار دارد.
خبرنگار: عيسي پاشاپور**انتشار دهنده: بابايي
7124 /6030