به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، پيش از اين محققان چنين فرضيه پردازي ميكردند كه اتمسفر تايتان دربر گيرنده اكريلنيتريل است. اما اكنون براي اولين بار توانستند مستقيما اين ماده را در اتمسفر تايتان شناسايي كنند. اين ماده در زمين براي ساخت فيبرهاي مصنوعي و ساير انواع پليمر و پلاستيك كاربرد دارد. اما در سطح قمر تايتان اين ماده قادر است ساختاري پايدار و انعطافپذير شبيه به غشاي دولايه ليپيدي ايجاد كند كه غشاي اغلب سلولهاي زنده را تشكيل ميدهد.
اكريلنيتريل در هواكره تايتان كشف شده و غلظت آن 2.8 واحد در ميليارد است. در واقع غلظت اين ماده به اندازهاي است كه به سادگي به سطح قمر ميرسد.
محققان معتقدند تايتان بسياري از اجزاي مورد نياز براي تشكيل حيات را دارد؛ اما شرايط خشن آن امكان ادامه حيات گياهان و جانوران زميني را غير ممكن ميسازد.
با وجود اين ممكن است نوع خاصي از غشاي سلولي كه قابليت بقا در شرايط خشن تايتان را داشته باشد، بتواند از سلولهاي زنده در سطح اين قمر محافظت كند. محققان معتقدند اكريلنيتريل ميتواند چنين غشايي را تشكيل دهد.
وجود غشايي كه محيط داخل آن را از محيط خارج مجزا كند به اين دليل داراي اهميت است كه زمينه را براي نگهداري مواد شيميايي به مدت مورد نياز براي واكنش با يكديگر فراهم ميكند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science Advances منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا - محققان ناسا در مركز فضايي گدارد، يك ماده شيميايي يافتند كه قابليت تشكيل غشاي سلولي را در تايتان، بزرگترين قمر زحل دارد.