به گزارش ايرنا، مظفر اسلامي نيا روز شنبه در جلسه كميسون قاچاق محصولات سلامت محور در سالن جلسات معاونت غذا و داروي استان در سنندج با اشاره به آمار عملكرد دانشگاه علوم پزشكي استان در راستاي مبارزه با كالاهاي قاچاق سلامت محور افزود:در سه ماه امسال بازرسان غذا و داروي استان در راستاي نظارت بر توزيع و عرضه مواد غذايي، كالاهاي بهداشتي تاكنون 267 بازرسي از مراكز عرضه و پخش مواد كالاهاي آرايشِي و بهداشتي انجام داده اند.
وي اضافه كرد: در اين مدت تاكنون هزار و 65 كالاي آرايشي و بهداشتي به ارزش يك ميليارد و 46 ميليون و 216 هزار ريال
و تعداد 2 هزار و 771 مركز عرضه و توزيع مواد غذايي به ارزش يك ميليارد و 99 ميليون و 780 هزار ريال توقيف شده است.
وي همچنين اظهار كرد: تاكنون 20 قلم مكمل دارويي به ارزش 159 ميليون و 840 هزار ريال توقيف شده است.
وي گفت: در سه ماه نخست امسال تاكنون 6 قلم مكمل دارويي به ارزش 45 ميليون و 900 هزار ريال امحا شده است.
وي افزود: در اين مدت تاكنون 15 هزار و 36 بازرسي از مراكز عرضه و پخش مواد غذايي، 309 بازرسي و گشت مشترك از مراكز عرضه مواد غذايي و 195 بازديد مشترك از مراكز عرضه و پخش آرايشي بهداشتي بعمل آمده است.
به گفته وي 440 مورد بازرسي از داروخانه، هفت بازرسي و گشت مشترك از باشگاههاي ورزشي، 107 بازرسي از عطاري ها و مراكز فروش مكمل را از ديگر بازرسي هاي معاونت غذاي دانشگاه انجام شده است.
وي تعداد پرونده هاي معرفي شده به تعزيرات حكومتي استان را 60 مورد و تعداد نمونه برداري از محصولات آرايشي بهداشتي و غذايي قاچاق و غيرمجاز مربوط به سازمان اموال تمليكي 66 مورد ذكر كرد.
دبير كميسيون قاچاق كالا و ارز استان كردستان نيز گفت: كشفيات كالاهاي آرايشي - بهداشتي در چهار ماه امسال در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 12 درصد افزايش داشته است.
رضا ميرزايي افزود: كميسيون قاچاق مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان در چهار ماه امسال در راستاي مبارزه با محصولات سلامت محوردر 2 مرحله مجموعا 655 ميليون و 742 هزار ريال كالاهاي آرايشي بهداشتي قاچاق كشف و ضبط كرده است.
وي ميزان كشفيات مواد غذايي در چهار ماه امسال را يك ميليارد و 931 ميليون و 921 هزار و 602 ريال عنوان كرد و گفت:
در اين مدت تاكنون 754 هزار و 850 قلم كالاي آرايشي بهداشتي در استان كردستان كشف شده است كه اين ميزان كشفيات در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 12 درصد افزايش داشته است.
وي ميزان كشفيات دارو را در چهاره ماه امسال يك ميليون و 178 هزار و 986 قلم ذكر كرد و افزود: اين ميزان كشفيات در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 26 درصد كاهش داشته است.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي استان كردستان هم گفت: در راستاي تامين سلامت و امنيت غذايي آحاد جامعه نظارت و بازرسي ها در بازار افزايش يابد.
كامبيز حسن زاده افزود: اين سازمان در راستاي تامين سلامت جامعه با عرضه و توزيع كالاهاي قاچاق قاطعانه برخورد مي كند.
وي با اشاره به اينكه بازرسان بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي نظارت و كنترل ويژه اي بر داروخانه ها و فروشگاه هاي معتبر عرضه و توزيع محصولات سلامت محور دارند گفت: شناسايي كالاهاي آرايشي- بهداشتي قاچاق در مراكز عرضه فروشگاه هاي سطح بازار امكانپذير نيست.
وي با بيان اينكه كالاهاي سلامت محور با سلامت جامعه افراد جامعه ارتباط دارد و توزيع و فروش محصولات آرايشي بهداشتي قاچاق و غير استاندارد و تقلبي مي تواند تاثيران جبران ناپذيري بر سلامت افراد داشته باشد در همين راستا معاونت غذا و داروي در راستاي حفظ و صيانت از سلامت جامعه نظارت و بازرسي هاي خاصي اعمال مي كند.
وي آموزش و فرهنگسازي در زمينه محصولات سلامت محور را مهم ارزيابي كرد و گفت: آموزش و پرورش موظف است با برگزاري كارگا ههاي اموزشي براي دانش آموزان مقاطع مختلف دانش آموزان را نسبت به مصرف كالاهاي ايشي بهداشتي آگاه كند.
حسن زاده تامين امنيت غذايي و بهداشتي جامعه را دغدغه معاونت غذا و داروي استان عنوان كرد و گفت: اين معاونت با هدف ايجاد امنيت غذايي و تامين سلامت آحاد جامعه بر عرضه مواد غذايي سالم و توزيع كالاهاي آرايشي بهداشتي در جامعه نظارت مي كند.
وي با اشاره به اينكه بدون ترديد در سطح شهر كالاهاي قاچاق وجود دارد گفت: مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور بايد قاطعانه باشد و بازرسي ها و نظارت ها در مراكز توزيع و عرضه بايد افزايش يابد.
وي با بيان اينكه شناسايي محصولات سلامت محور يكي از سياست هاي كميسون مبارزه با قاچاق كالا قرار گرفته است گفت: پنج كميته تخصصي شامل تجهيزات پزشكي، مواد غذايي و كالاهاي آرايشي- بهداشتي، دار و مكمل هاي دارويي جزء كميته هايي مهم كميسون قاچاق است.
وي تشكيل تيم هاي بازرسي و نظارت بر عرضه كالاهاي بهداشتي و بازرسي از انبارهاي فروش محصولات سلامت محوررا جزء مصوبات كميسون دانست و افزود: معاونت غذا و دارو در راستاي دستيابي به اهداف خود نيازمند مشاركت و همكاري همه اعضاي كميسيون قاچاق است.
كميسيون مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور هر ماه موضوع خاصي را مورد بحث و بررسي قرار مي دهد.
7352/ 3020
**خبرنگار: شيوا اردلان منش/**انتشاردهنده: عبدالله رحماني
سنندج- ايرنا- دبير كميته مبارزه با قاچاق كالاي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت : در سه ماه نخست امسال هزار و 65 كالاي آرايشي - بهداشتي در استان توقيف شده است.