به گزارش خبرنگار اقتصادی، 'تورج صارمی' روز دوشنبه در یك نشست خبری كه به منظور تشریح برنامه ها و اقدامات و برگزاری نمایشگاه فید اكسپو كه در محل معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزی برگزار شد، افزود: اكنون 650 واحد تولیدی خوراك اماده دام، طیور و ابزیان با ظرفیت اسمی 19 میلیون تن در سال در كشور موجود است كه سال گذشته 8.6 میلیون تن خوراك اماده تولید شد.
وی افزود: همچنین در نظر داریم برای سال 1410 به بعد به تولید 26 میلیون تن خوراك دام دست پیدا كنیم.
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام رشد تولیدات خوراك آماده دام را بین سالهای 92 تا 95 دارای 12 تا 20 درصد دانست و گفت: حجم تولیدات خوراك دام در سال 92 نزدیك 5.7 میلیون تن بود كه در سال 95 8.6 میلیون تن تولید شده است.
وی پیش بینی كرد: با اقدامات دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام تولید خوراك اماده برای دام، طیور و آبزیان در سال 96 به 10 میلیون تن برسد.
صارمی با اشاره به امار گمرك جمهوری اسلامی تصریح كرد: در سال 90 نزدیك 26 هزارتن صادرات خوراك به ارزش 10 میلیون دلار، سال 94 نزدیك 130 هزارتن به ارزش 68 میلیون دلار و سال 95 با صادرات 173 هزارتن به ارزش 76 میلیون دلار را به 16 كشور داشتیم كه در فاصله زمانی 94 تا 95 یك رشد 33 درصدی را تجربه كردیم.
به گفته وی، اغلب این صادرات به كشورهای امارات متحده عربی، تركمنستان، قطر، عراق عمان و تركیه است.
** دستورالعمل نظام فنی و كنترل كیفی خوراك دام ابلاغ شد
صارمی با بیان این كه واحدهای تولیدی كشورمان تولیدات كمی و كیفی مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی
دارند اظهارداشت: سال گذشته در راستای استفاده از ظرفیت های تولیدی دستورالعمل نظام فنی و كنترل كیفی خوراك دام و طیور ابزیانتوسط تیم كارشناسی متشكل از دفتر بهبود تغذیه ، صنایع كشاورزی در امور تولیدات دامی، نمایندگان تشكل ها و نظام مهندسی كشاورزی و سازمان شیلات تدوین و در پایان سال 95 توسط وزیر جهاد كشاورزی ابلاغ شد.
وی اضافه كرد: در این دستور العمل زمینه برای استفاده مناسب از این ظرفیت ها و نظارت هایی كه تولید خوراك دام داریم در زنجیره تامین در مبادی ورودی، مراكز ذخیره سازی واحدهای فراوری و تولیدی، فراهم شد.
وی افزود: در این نظام قصد كنترل كیفیت را داریم كه حاصل ان افزایش كیفیت خوراك دام ، افزایش كیفیت تولیدات دامی، ارتقای بهره وری تولیدات دامی و توسعه صادرات است.
وی با اشاره به این كه اكنون یكسری كارخانجات ما نیازمند گواهینامه های كیفی در تولیدات خود هستند گفت:
گواهینامه فنی هم پیش بینی شده است كه موجبب توسعه صادرات و امكان استفاده بیشتر از این ظرفیت ها می شود
** 10 كشور دنیا بزرگترین تولیدكنندگان خوراك دام
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام تصریح كرد: اكنون 10 كشور بزرگ دنیا تولید كننده عمده خوراك دام ،طیور و ابزیان هستند و تامین بیش از 60 درصد خوراك دنیا را برعهده دارند كه چین در رتبه اول تولید كنندگان قرار دارد.
به گفته وی، امریكا، فرانسه، اسپانیا، مكزیك، روسیه، هندوستان و المان به ترتیب از دیگر تولید كنندگان عمده خوراك اماده دام هستند كه چین و امریكا یك سوم این خوراك را تولید می كنند.
** امكان استفاده بیش از 24.5 میلیون تن بقایای محصولات كشاورزی و صنایع غذایی در خوراك دام
وی با بیان این كه طی دو سال گذشته در مجموع 24.5 میلیون تن بقایای كشاورزی داشتیم گفت: طی دو سال گذشته بالغ بر 19.5 میلیون تن بقایای كشاورزی و باغی و نزدیك 5 میلیون تن بقایای كارخانجات و صنایع غذایی را داریم..
وی با بیان این كه بقایای كشاورزی در تغذیه دام به طور مناسب استفاده نمی شود اظهارداشت: شرایط خاص تغییر اقلیم در 50 سال گذشته منجر شد تا ما در خوراك دام از بقایای محصولات كشاورزی استفاده كنیم زیرا با كاهش بارندگی ها در طی سالجاری تابه امروز 236 میلیمتر بارندگی داشتیم كه 17 میلیمتر كاهش یافته كه این امر تهدیدی برای صنعت خوراك دام است.
صارمی افزود: ما سال گذشته حجم مناسبی از بقایای پسته، سرشاخه نیشكر، خرما و بقایای سیبزمینی را برای خوراك آماده استفاده كردیم و در حال پیگیری هرچه بیشتر دستورالعمل اجرایی آن هستیم.
صارمی برنامه دیگر را استفاده از خوراكهای كمتر رایج در تغذیه طیور برشمرد و گفت: به طور حتم این مساله میتواند باعث كاهش واردات شود، جایگزینی كاشت علوفههایی با نیاز آبی كمتر مانند تاج خروس، ارزن و سورگوم را در دستور كار قرار دادهایم.
به گفته وی، اكنون بخش عمده منابع خوراكی واحدهای صنعتی اتلاف میشود كه با روشهای فرآوری سیلو و افزایش بهر وری این مشكل را حل خواهیم كرد.
** راه اندازی سامانه جامع خوراك دام
وی با بیان این كه در صورت تسهیل و هماهنگی های بخشی مشكل صادرات حل می شود افزود: صادرات یكی از موضوعات مهمی است كه می تواند موجب استمرار تولید شود تا بتوانیم از ظرفیت های نیمه فعال این صنعت استفاده كنیم.
وی اضافه كرد: اكنون برای رفع مشكلات معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزی، سازمان توسعه تجارت ، مقررات و استانداردهای بازرگانی با همكاری نمایندگان انجمن و اتحادیه كارخاجات خوراك دام موضوعات را پیگیری می كنند.
وی گفت: تصمیم داری در اجرایی كردن مفاد شناسانامه كارخانجات را در سامانه جامع خوراك كشور پایه ریزی كنیم كه امروز مدیران بانك سپه در جلسه ای حضور داشتند تا سازو كار سامانه به بانك جامع در آینده نزدیك فراهم شود.
وی افزود: این سامانه می تواند صدور مجوز ثبت سفارش را برای كلیه نهاده های وارداتی صادراتی عمل كند.
** 140 هزاتن ظرفیت تولید مكمل و ویتامین ها
وی درباره ظرفیت صنایع جانبی خوراك دام و طیور داریم گفت: اكنون برنامه توسعه تولید كارخانجات مكمل های معدنی و ویتامینی را داریم به طوری كه اكنون ظرفیت تولید دی كلسیم فسفات 61 هزارتن و مكمل های معدنی حدود 79 هزارتن و است.
وی ادامه داد: توجه به صنعت خوراك دام موجب شده تا ما سیستم تولیدمان را از قالب سنتی به سمت صنعتی سوق دهیم و با استفاده از تجهیزات و ادوات مكانیزه خوراك اماده تولید كنیم آخرین تكنولوژی كیفی و بهداشتی در تمامی كارخانجات در حال عملیاتی شدن است و خیلی ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی و قابلیت ها گسترده ای توان عملیاتی را پیدا كرده اند.
وی افزود: سال گذشته خراسان رضوی ، خراسان جنوبی، مازندران ، فارس، اصفهان ، گلستان، اذربایجان غربی و شرقی كرمانشاه و كردستان بیشترین ظرفیت تولید در كشور را داشتند.
** برگزاری فیداكسپو راهكاری برای تبادل فناوری در خوراك دام
دبیر همایش و نمایشگاه خوراك دام، طیور و آبزیان فیداكسپو Feedexpo اظهارداشت: همایش بین المللی Feedexpo زمانی در كشور برگزار می شود كه ما نیاز به تبادل فناوری و دستگاههای روز را با دنیا احساس می كنیم.
به گفته وی، این همایش كه امسال سومین دوره آن به صورت بینالمللی در كشور برگزار می شود، با حضور شركت های بزرگ خارجی و داخلی و با رویكرد تبادل اطلاعات و دانش و تكنولوژی روز دنیا است.
وی ادامه داد: شركتهای جهانی كه ملاقات با مدیران آنها دشوار است نیز در این رویداد حضور دارند و تولیدكنندگان داخلی می توانند با آنها در نمایشگاه جانبی فیداكسپو، معامله و مبادله كنند.
** تامین غذای سالم، رسالت اصلی فیداكسپو است
'مهدی مسعودی' قائم مقام اتحادیه كارخانجات خوراك، دام طیور و آبزیان ایران تامین غذای سالم، رسالت اصلی فیداكسپو دانست و گفت: این همایش و نمایشگاه یك كارگاه علمی، كاربردی در فضای كارشناسی و تخصصی است.
بنیانگذار فیداكسپو ایران، تامین غذای سالم را رسالت اصلی و راهبردی برگزاری همایش فیداكسپو در كشور برشمرد و افزود: ارتباط خوراك دام، طیور و آبزیان با بهداشت و سلامت انسان تنگاتنگ است و ما در این همایش بین المللی به دنبال افزایش این ارتباط هستیم.
وی اظهارداشت: معرفی دانش و تكنولوژی در صنعت خوراك آماده در كشور نیاز به یك مكان و جایگاه داشت كه همایش فیداكسپو این ظرفیت را ایجاد كرد ه است.
مسعودی ادامه داد: تانون حضور 50 محقق از 18 كشور دنیا برای شركت در این همایش قطعی شده و همچنین امسال سازمان دامپزشكی، سازمان نظام مهندسی و اتحادیه كارخانجات برای برگزاری این همایش با ما همكاری خواهند كرد.
به گفته وی، از 6 شركت دانش بنیان بزرگ كشور كه در این صنعت فعالیت دارند نیز برای شركت در این همایش و نمایشگاه جانبی بین المللی دعوت كرده ایم كه حضور خواهند یافت.
به گزارش ایرنا، سومین همایش و نمایشگاه جانبی خوراك دام، طیور و آبزیان فیداكسپو 2017 در تاریخ 28 تا 30 مرداد ماه در محل نمایشگاه دایمی شهرداری تهران در بوستان گفت وگو برگزار می شود.
بیش از 50 سال از فعالیت صنعت خوراك دام، طیور و ابزیان در كشور می گذرد كه نخستین كارخانه آن به 1332 برمی گردد اكنون بیش از 650 واحد تولیدی در كشور فعال است كه سال 95 نزدیك 8.6 میلیون تن تولید داشته اند.
بیش از 50 میلیارد تومان در این بخش سرمایه گذاری شده است.
اقتصام**9186 خبرنگار: هما همت خواه*انتشار:مرضیه فاتحی
صادرات 173 هزارتن خوراك دام، طیور و آبزیان به 16 كشور جهان در سال 95
۹ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۵۴
کد خبر:
82616287
تهران - ایرنا - مدیر كل اصلاح نژاد، پرورش وتغذیه دام از پیش بینی 10 میلیون تن خوراك دام، طیور و ابزیان در سال جاری خبرداد و گفت: سال گذشته بیش از 173 هزارتن خوراك آماده دام به ارزش 76 میلیون دلار به 16 كشور جهان صادر شد.