به گزارش ایرنا، وزیران دارایی چین، روسیه، هند، آفریقای جنوبی و برزیل در نشست دو روزه خود كه در شانگهای در شرق چین برگزار شد، گفتند كه با هر اقدامی علیه جهانی شدن مخالفند كردند.
آنها تاكید كردند كه دنیا به پیشبرد این فرایند نیاز دارد و این گروه و جامعه بین المللی باید با هر تدبیر حمایت گرایانه تجاری یكجانبه مخالفت كند.
همچنین در این نشست طرفین در باره تسهیلات تجاری، همكاری های علمی و فنی و اقتصادی بحث و رایزنی كردند.
وزارت بازرگانی چین روز پنجشنبه در تارنمای خود گزارش كرده است كه وزیران دارایی بریكس همچنین راه های توانمند كردن سامانه تجاری بین المللی را مورد بررسی قرار داده اند.
بریكس در سال 2006 میلادی شكل گرفت و خبرگزاری شین هوا گزارش كرده كه همه اعضای گروه برنامه هایی را برای تقویت همكاری اقتصادی بین اقتصادهای نوظهور و توسعه یافته تدوین كرده اند.
در این نشست اعلام شد كه بریكس با داشتن ظرفیت یك چهارم تولید اقتصادی و نیمی از رشد اقتصادی دنیا باید بر توسعه اقتصادی جهان مدیریت كرده و بر آن به نوعی حاكمیت داشته باشد.
حراست از سامانه تجارت بین المللی و مقابله با متغیرهای نامطلوب اقتصادی و تجاری، گسترش همكاری برای مقابله با یكجانبه گرایی و حراست از جهانی شدن از جمله اصلی ترین موضوعات مورد بحث در این اجلاس است.
همچنین طرفین در حال تهیه سندی از این نشست هستند كه در ماه آینده میلادی در اختیار اجلاس سران بریكس قرار خواهد كرد كه در شهر «شیامن» در جنوب شرق چین برگزار می شود.
«بریكس» سازمان نوظهوری متشكل از كشورهای روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و برزیل است و براساس یك تفاهم بین المللی برای مدیریت، بخشی از اقتصاد جهانی تشكیل شده است.
این گروه كه ابتدا در خصوص تولید و فروش فولاد نقش مهمی داشت هم اكنون در زمینه های مختلف از قبیل انرژی، بانكداری و دیگر مسائل بین المللی نیز فعال شده و به عنوان یك قدرت جهانی درآمده است.
آساق**231**انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - در شرایطی كه دونالد ترامپ رییس جمهور آمریكا با تدابیر تعرفه تجاری برای كشورهای قدرتمند تجاری جهان مشكلات زیادی ایجاد كرده است، ائتلاف اقتصادهای نوظهور موسوم به «بریكس» بر جهانی شدن به عنوان یك پدیده سودآور برای دنیا تاكید كردند.