به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، تحقيقات جديد نشان ميدهد پزشكان قبل از بهكارگيري ماده گادلينيم، تحليل هزينه و فايده ميكنند. گادلينيم يك تركيب شيميايي است كه معمولا قبل از تصويربرداري MRI در خون بيمار تزريق ميشود.
پيش از اين محققان دريافتند كه احتمال تجمع گادلينيم در مغز وجود دارد و در مواردي كه بيمار بيش از حد اين ماده را دريافت كند خطر آسيب به كبد و پانكراس وي را تهديد ميكند.
محققان بر اساس نتايج اين تحقيقات مجموعهاي از تدابير پيشگيرانه را در خصوص استفاده از گادلينيم و ساير فلزات سنگين كه به عنوان عامل كنتراست در تصويربرداريهاي پزشكي مورد استفاده قرار ميگيرند، ارائه كردهاند. بر اين اساس، پزشكان تنها زماني بايد از اين تركيبات شيميايي استفاده كنند كه فوايد بهكارگيري آن بيش از خطرات و مضرات اين كار باشد.
خطرات بهكارگيري عاملهاي كنتراست مانند گادلينيم تنها يكي از عواملي است كه بايد توسط فعالان حوزه سلامت مورد توجه قرار گيرد. صرفنظر از خطرات اين ماده شيميايي، در مورد بسياري از بيماران بهكارگيري گادلينيم مناسبترين گزينه محسوب ميشود. اين ماده در شناسايي مجموعهاي از بيماريها از جمله سرطان و امراض قلبي تاثير بسيار مهمي دارد.
به اعتقاد محققان براي شناسايي پيامدهاي استفاده از گادلينيم و ساير تركيبات مشابه بر سلامت بيماران، تحقيقات بيشتري لازم است.
گزارش كامل اين تحقيات در نشريه Lacent Neurology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده عليكاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا – مطالعات جديد نشان ميدهد پزشكان زماني بايد از ماده حاجب (عامل كنتراست) در پرتونگاري استفاده كنند كه فوايد بهكارگيري آن بيش از خطرات و مضرات آن باشد.